Πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης στα Windows 10 (Πλήρης οδηγός)

Τα Windows 10 εκτελούνται τόσο σε επιτραπέζιους/φορητούς υπολογιστές όσο και σε tablet. Αυτές οι συσκευές διαθέτουν διαφορετικούς τύπους ραδιοδιακοπτών που τους επιτρέπουν να δημιουργούν διαφορετικούς τύπους συνδέσεων με άλλα δίκτυα και συσκευές, π.χ. διακόπτη WiFi και διακόπτη Bluetooth.

Στα Windows 10, το WiFi και το Bluetooth μπορούν να απενεργοποιηθούν μεμονωμένα, δηλαδή, μπορείτε να απενεργοποιήσετε και τα δύο ή μπορείτε να απενεργοποιήσετε το ένα και να διατηρήσετε το άλλο ανοιχτό. Για να είναι πιο εύκολο να απενεργοποιήσετε όλους τους διακόπτες του ραδιοφώνου, τα Windows 10 διαθέτουν λειτουργία πτήσης.

Πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης στα Windows 10

Απενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης στα Windows 10

Εάν η λειτουργία πτήσης έχει ενεργοποιηθεί, θα δείτε ένα εικονίδιο αεροπλάνου στο δίσκο συστήματος. Αυτό το εικονίδιο θα αντικαταστήσει το εικονίδιο WiFi ή Ethernet που συνήθως υποδεικνύει σύνδεση δικτύου.

  Πώς να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας στα μηνύματα ή στο FaceTime

Η ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης είναι εύκολη, αλλά εάν δεν γνωρίζετε πού βρίσκεται το χειριστήριο/εναλλαγή για αυτήν, ενδέχεται να μην ξέρετε πώς να το απενεργοποιήσετε.

1. Κέντρο Δράσης

Ο ευκολότερος τρόπος για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης στα Windows 10 είναι να χρησιμοποιήσετε το Κέντρο δράσης. Υπάρχει μια ειδική εναλλαγή που επιτρέπει την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του.

Πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Win+A.
Στον πίνακα που ανοίγει στα δεξιά, κάντε κλικ στο κουμπί Λειτουργία πτήσης.
Η επισήμανση στο κουμπί θα εξαφανιστεί υποδεικνύοντας ότι είναι πλέον απενεργοποιημένο.

2. Πίνακας δικτύου WiFi

Όταν η λειτουργία πτήσης είναι ενεργοποιημένη, ένα εικονίδιο αεροπλάνου προστίθεται στο δίσκο συστήματος. Εάν κάνετε κλικ σε αυτό το εικονίδιο αεροπλάνου, θα ανοίξει το πλαίσιο δικτύου WiFi, το οποίο διαθέτει διακόπτη για την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης.

  Περιηγηθείτε στις εικόνες στο Reddit, φιλτράρετε τις υπόλοιπες

Κάντε κλικ στο εικονίδιο του αεροπλάνου στο δίσκο συστήματος.
Στον πίνακα που ανοίγει, κάντε κλικ στην εναλλαγή αεροπλάνου.
Η επισήμανση στην εναλλαγή θα εξαφανιστεί και η λειτουργία πτήσης θα απενεργοποιηθεί.

3. Εφαρμογή ρυθμίσεων

Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης από τις Ρυθμίσεις, αλλά αυτή είναι μακράν η πιο περίπλοκη μέθοδος που αναφέρεται εδώ.

Πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Win+I για να ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
Μεταβείτε στο Δίκτυο και Διαδίκτυο.
Επιλέξτε την καρτέλα Λειτουργία πτήσης.
Απενεργοποιήστε τον διακόπτη στο επάνω μέρος.

Απενεργοποιήστε τη λειτουργία αεροπλάνου

4. Αφιερωμένο πλήκτρο στο πληκτρολόγιο

Αν αναρωτιέστε πώς μπορεί να ενεργοποιήσατε κατά λάθος τη λειτουργία πτήσης, το πληκτρολόγιο είναι πιθανότατα ο ένοχος. Πολλά πληκτρολόγια, ειδικά τα εσωτερικά που συνοδεύουν φορητούς υπολογιστές, διαθέτουν ειδικό κλειδί για την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του WiFi. Στα Windows 10, αυτό το κλειδί αντιστοιχίζεται στην εναλλαγή λειτουργίας πτήσης. Πατώντας το θα ενεργοποιηθεί η Λειτουργία πτήσης και αν το πατήσετε ξανά, θα απενεργοποιηθεί.

  Πώς να καθαρίσετε σωστά τον ακαθάριστο φορητό υπολογιστή σας

Αναζητήστε ένα κλειδί με ένα εικονίδιο WiFi ή ένα εικονίδιο κεραίας πάνω του και πατήστε το. Η λειτουργία πτήσης θα απενεργοποιηθεί.

συμπέρασμα

Η λειτουργία πτήσης απενεργοποιεί όλη την ασύρματη επικοινωνία σε ένα σύστημα. Είναι κάτι σαν διακόπτης kill αλλά μαλακός που δεν ενοχλεί περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Εάν χρειαστεί ποτέ να απενεργοποιήσετε γρήγορα το Διαδίκτυο και το Bluetooth, αυτή είναι μια χρήσιμη εναλλαγή.