Πώς να απενεργοποιήσετε τη γραμμή αφής στο MacBook Pro σας

Η Apple φτιάχνει προϊόντα με εξαιρετική εμφάνιση και θα λέγαμε ψέματα αν λέγαμε ότι η εταιρεία δεν ήξερε πώς να τα πουλήσει. Το κύριο χαρακτηριστικό στο MacBook Pro 2016 ήταν ένας νέος πίνακας εισόδου που ονομάζεται Touch Bar που πολλοί άνθρωποι φαινόταν να θέλουν. Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι η τεχνολογική κοινότητα δήλωσε ότι δεν ήταν καθόλου εντυπωσιακό. Εάν αγοράσατε ένα MacBook Pro με Touch Bar και βρείτε ότι το πάνελ είναι ενοχλητικό, αλλά το σύστημα εξακολουθεί να είναι υπέροχο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη γραμμή αφής.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να απενεργοποιήσετε τη γραμμή αφής σε ένα MacBook Pro. Η απλή λύση είναι η γραμμή αφής να εμφανίζει πάντα τα προεπιλεγμένα πλήκτρα συστήματος. Δεν θα αλλάξει τα πλήκτρα με βάση την εφαρμογή που είναι εστιασμένη, επομένως η κύρια λειτουργία της είναι απενεργοποιημένη, αλλά τα κουμπιά εξακολουθούν να είναι ενεργά. Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε εντελώς τη γραμμή αφής, υπάρχει μια εφαρμογή για αυτό, αλλά η διαδικασία είναι λίγο μεγάλη και δεν είναι πολύ εύκολη στην εκτέλεση, εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη γραμμή αφής πολλές φορές την ημέρα.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Endless OS

Λωρίδα ελέγχου γραμμής αφής

Ανοίξτε τις Προτιμήσεις συστήματος και μεταβείτε στο Πληκτρολόγιο. Στην καρτέλα Πληκτρολόγιο, ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού «Η γραμμή αφής εμφανίζεται» και επιλέξτε «Εκτεταμένη ταινία ελέγχου». Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε. Αυτό εμποδίζει τα κουμπιά στη γραμμή αφής να ενημερώνονται συνεχώς. Το μόνο που βλέπετε είναι τα κουμπιά ελέγχου του συστήματος, όπως το κουμπί Launchpad, ο έλεγχος αποστολής κ.λπ.

Απενεργοποιήστε τη γραμμή αφής

Εάν η παραπάνω λύση δεν είναι αυτή που αναζητάτε και θέλετε να απενεργοποιήσετε πλήρως τη γραμμή αφής, είναι δυνατό με μια εφαρμογή που ονομάζεται TouchBarDisabler.

  Πλήρης έλεγχος ανά εφαρμογή στον προσανατολισμό της συσκευής σας

Κατεβάστε την εφαρμογή και εκτελέστε την. Για να μπορέσει να απενεργοποιήσει τη γραμμή αφής, πρέπει να απενεργοποιήσει την Προστασία ακεραιότητας συστήματος. Η εφαρμογή εξηγεί πώς να το κάνετε αυτό και είναι αρκετά απλό. Πρέπει πρώτα να εκκινήσετε σε λειτουργία ανάκτησης στο MacBook Pro. Για να το κάνετε αυτό, επανεκκινήστε το MacBook σας από το κουμπί Apple στο επάνω αριστερό μέρος της γραμμής μενού. Όταν κάνετε κλικ στο Restart, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Command+R και μην το αφήσετε ακόμη και όταν δείτε την κινούμενη εικόνα εκκίνησης. Θα εκκινήσετε σε λειτουργία ανάκτησης όπου θα δείτε ένα παράθυρο που δείχνει βοηθητικά προγράμματα Mac.

  Πώς να διαγράψετε έναν λογαριασμό Telegram

Σε αυτήν την οθόνη, μεταβείτε στο Utilities>Terminal από τη γραμμή μενού. Στο Terminal, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή.

csrutil disable

Αυτό θα απενεργοποιήσει την Προστασία ακεραιότητας συστήματος. Εκκινήστε κανονικά και εκτελέστε το TouchBarDisabler. Η γραμμή αφής σας είναι πλέον σωστά απενεργοποιημένη. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το τι είναι η Προστασία ακεραιότητας συστήματος, είναι ένα επίπεδο ασφάλειας που εφαρμόζει η Apple σε σημαντικά αρχεία συστήματος. Αποτρέπει την πραγματοποίηση τροποποιήσεων σε αυτά τα αρχεία. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να διαγράψετε κατά λάθος ένα σημαντικό αρχείο και οι κακόβουλες εφαρμογές δεν θα μπορούν να το μολύνουν πολύ εύκολα. Εάν η απενεργοποίηση της γραμμής αφής είναι εξαιρετικά σημαντική, αυτός είναι ο συμβιβασμός που πρέπει να κάνετε.