Πώς να απενεργοποιήσετε την περιορισμένη λειτουργία στο Διαχειριστή δικτύου YouTube

Η περιορισμένη λειτουργία επιτρέπει στον χρήστη να αποτρέπει την παρακολούθηση οποιουδήποτε ευαίσθητου περιεχομένου ή ενοχλητικού περιεχομένου. Το περιεχόμενο που παρακολουθείτε φιλτράρεται ενεργοποιώντας την περιορισμένη λειτουργία. Ωστόσο, είναι πολλές οι φορές που δεν μπορούμε να απενεργοποιήσουμε την περιορισμένη λειτουργία στο Youtube. Αν ψάχνετε πώς να απενεργοποιήσετε την περιορισμένη λειτουργία στον διαχειριστή του δικτύου Youtube, συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο. Πριν προχωρήσουμε στις μεθόδους, πείτε μας πρώτα τον λόγο.

Πώς να απενεργοποιήσετε την περιορισμένη λειτουργία στο Διαχειριστή δικτύου YouTube

Για διάφορους λόγους, ενδέχεται να περιοριστείτε στην παρακολούθηση βίντεο στο YouTube. Ακολουθούν οι πιθανοί λόγοι που ενεργοποιούν την περιορισμένη λειτουργία στον διαχειριστή του δικτύου YouTube.

  • Οι ρυθμίσεις DNS στο δρομολογητή έχουν ρυθμιστεί να περιορίζουν το Youtube.
  • Το λογισμικό ασφαλείας Ιστού θα μπορούσε να απέχει από την απενεργοποίηση της περιορισμένης λειτουργίας.
  • Τα πρόσθετα του προγράμματος περιήγησης δεν επιτρέπουν την απενεργοποίηση της περιορισμένης λειτουργίας.
  • Η προσωρινή μνήμη ή τα cookie του προγράμματος περιήγησης δεν επιτρέπουν την αλλαγή των ρυθμίσεων του Youtube ακόμη και μετά την εφαρμογή της αλλαγής.

Ακολουθούν οι μέθοδοι απενεργοποίησης της περιορισμένης λειτουργίας στον διαχειριστή του δικτύου YouTube.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι ο δρομολογητής δεν διαθέτει γονικό έλεγχο γιατί αυτό δεν θα σας επιτρέψει να απενεργοποιήσετε την περιορισμένη λειτουργία στο YouTube. Επίσης, φροντίστε να ελέγξετε ότι ο δρομολογητής που έχετε δεν αποκλείει το YouTube μέσω διεύθυνσης IP. Αυτά τα πράγματα θα σας επιτρέψουν να παρακολουθήσετε μόνο το περιορισμένο περιεχόμενο στην πλατφόρμα YouTube.

  Πώς να παρακολουθήσετε το YouTube στον επιτραπέζιο υπολογιστή Linux με το FreeTube

Μέθοδος 1: Αλλάξτε τις ρυθμίσεις DNS

Μερικές φορές η αλλαγή της διεύθυνσης DNS θα σας επιτρέψει να παρακολουθήσετε όλο το περιεχόμενο στην πλατφόρμα Youtube. Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις DNS, μπορείτε να απευθυνθείτε στον οδηγό μας σχετικά με 3 τρόπους αλλαγής των ρυθμίσεων DNS στα Windows 10 και να ελέγξετε αν έχετε επιλύσει την περιορισμένη λειτουργία του διαχειριστή δικτύου Youtube.

Μέθοδος 2: Απενεργοποιήστε τα AddOns

Οι περισσότεροι χρήστες έχουν εγκατεστημένα πολλά πρόσθετα στο πρόγραμμα περιήγησής τους και μπορεί να είναι πιθανό ένα από αυτά τα προγράμματα περιήγησης να σας δίνει τη δυνατότητα να απενεργοποιήσετε την περιορισμένη λειτουργία. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να απενεργοποιήσετε τα πρόσθετά σας:

Σημείωση: Δείξαμε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome σε αυτό το άρθρο ως παράδειγμα.

1. Ανοίξτε το Chrome και επιλέξτε το Μενού (εικονίδιο με τρεις κουκκίδες) επάνω δεξιά στην οθόνη σας.

2. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.

3. Επιλέξτε Extensions από το αριστερό μενού.

Σημείωση: Μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στις επεκτάσεις πληκτρολογώντας chrome:// extensions/ στη γραμμή διευθύνσεων και πατώντας enter.

4. Θα μπορείτε να δείτε τις επεκτάσεις που είναι εγκατεστημένες στην επιφάνεια εργασίας σας.

5. Απενεργοποιήστε κάθε επέκταση μία προς μία κλείνοντας τον διακόπτη εναλλαγής.

Σημείωση: Δοκιμάστε πρώτα να απενεργοποιήσετε την επέκταση προστασίας από ιούς γιατί συνήθως αυτός είναι ο κύριος ένοχος.

6. Τέλος, ανανεώνετε τη σελίδα YouTube κάθε φορά αφού απενεργοποιήσετε κάθε επέκταση και ελέγξτε εάν μπορείτε να απενεργοποιήσετε την περιορισμένη λειτουργία στο YouTube.

Μέθοδος 3: Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης προγράμματος περιήγησης

Συμβαίνει μερικές φορές όταν προσπαθείτε να απενεργοποιήσετε την περιορισμένη λειτουργία στο Youtube. Δεν συμβαίνει επειδή το πρόγραμμα περιήγησης προσπαθεί να φορτώσει το βίντεο χωρίς να αλλάξει τις ρυθμίσεις. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησής σας:

  Πώς να επαναφέρετε τις Προτάσεις YouTube

Επιλογή I: Στα Windows

1. Ανοίξτε το Chrome και επιλέξτε το μενού (εικονίδιο με τρεις κουκκίδες) στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας.

2. Κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερα εργαλεία.

3. Κάντε κλικ στο Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης.

Σημείωση: Μπορείτε να διαγράψετε απευθείας τα δεδομένα περιήγησης πατώντας Ctrl+Shift+Del.

4. Επιλέξτε το χρονικό εύρος σε Όλη η ώρα.

5. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην κρυφή εικόνα και τα αρχεία.

6. Τέλος, κάντε κλικ στο Clear data.

Επιλογή II: Σε Android

1. Ανοίξτε το Chrome και επιλέξτε το μενού (εικονίδιο με τρεις τελείες) επάνω δεξιά στην οθόνη σας.

2. Πατήστε Ρυθμίσεις.

3. Επιλέξτε Απόρρητο και ασφάλεια.

4. Πατήστε Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης.

5. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην κρυφή εικόνα και τα αρχεία.

6. Τέλος, πατήστε Εκκαθάριση δεδομένων.

Μέθοδος 4: Απενεργοποιήστε την Ασφαλή Αναζήτηση Chrome

Οι λειτουργίες ασφαλούς αναζήτησης του Chrome επιτρέπουν στον χρήστη να περιορίζει την παρακολούθηση οποιουδήποτε ευαίσθητου περιεχομένου. Εάν είναι ενεργοποιημένο, θα θέσει αυτόματα ορισμένους περιορισμούς στην παρακολούθηση συγκεκριμένου περιεχομένου στο YouTube. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την περιορισμένη λειτουργία στον διαχειριστή του δικτύου YouTube, απενεργοποιώντας τις λειτουργίες ασφαλούς αναζήτησης του Chrome

Επιλογή I: Στην επιφάνεια εργασίας

1. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις Αναζήτησης Google.

2. Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου δίπλα στην επιλογή Ενεργοποίηση Ασφαλούς Αναζήτησης.

3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας και κάντε κλικ στο Save.

Επιλογή II: Σε Android

1. Ανοίξτε το Chrome και επιλέξτε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες επάνω δεξιά στην οθόνη σας.

  Πώς να διορθώσετε την καθυστέρηση του Youtube στα Windows 11

2. Στη συνέχεια, επιλέξτε Ρυθμίσεις.

3. Στη συνέχεια, πατήστε Απόρρητο και ασφάλεια.

4. Τώρα, πατήστε Έλεγχος ασφαλείας.

5. Στη συνέχεια, πατήστε Ασφαλής περιήγηση.

6. Αποεπιλέξτε την επιλογή Χωρίς προστασία (δεν συνιστάται).

Μέθοδος 5: Απενεργοποιήστε προσωρινά το τείχος προστασίας του Windows Defender (Δεν συνιστάται)

Το τείχος προστασίας των Windows μας βοηθά να διατηρούμε τους επιτραπέζιους υπολογιστές μας ασφαλείς. Κρατά τους μη εξουσιοδοτημένους χρήστες μακριά από την πρόσβαση στους πόρους της επιφάνειας εργασίας μας. Λειτουργεί ως φραγμός μεταξύ του εισερχόμενου δικτύου και του δικτύου υπολογιστών για να επιτρέπει την πρόσβαση μόνο σε όσους θεωρούνται ασφαλείς και ασφαλείς. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να σταματήσει την εκτέλεση ορισμένων προγραμμάτων. Επομένως, η προσωρινή απενεργοποίηση του τείχους προστασίας του Windows Defender θα βοηθήσει στην απενεργοποίηση της περιορισμένης λειτουργίας στο YouTube. Για να απενεργοποιήσετε προσωρινά το τείχος προστασίας των Windows Defender, μπορείτε να απευθυνθείτε στον οδηγό μας σχετικά με την προσωρινή απενεργοποίηση του τείχους προστασίας των Windows και να ελέγξετε εάν έχετε επιλύσει τη λειτουργία περιορισμένης λειτουργίας του διαχειριστή του δικτύου YouTube.

Μέθοδος 6: Απενεργοποιήστε προσωρινά το Antivirus (Εάν υπάρχει)

Το Antivirus σώζει την επιφάνεια εργασίας μας από τυχόν κατεστραμμένους ιούς και επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού, καθιστώντας έτσι την επιφάνεια εργασίας μας ασφαλή και ασφαλή. Ωστόσο, μερικές φορές το πρόγραμμα προστασίας από ιούς μπορεί να επηρεάσει τα προγράμματά σας και να δημιουργήσει εμπόδιο. Έτσι, η προσωρινή απενεργοποίηση του antivirus θα σας βοηθήσει να απενεργοποιήσετε την περιορισμένη λειτουργία στο YouTube. Για να απενεργοποιήσετε προσωρινά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς, μπορείτε να απευθυνθείτε στον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να απενεργοποιήσετε προσωρινά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς και να ελέγξετε εάν έχει επιδιορθωθεί η περιορισμένη λειτουργία του διαχειριστή δικτύου YouTube.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι μπορείτε να μάθετε πώς να απενεργοποιήσετε την περιορισμένη λειτουργία στον διαχειριστή του δικτύου YouTube. Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς.