Πώς να απενεργοποιήσετε την κατάσταση δραστηριότητας στο Instagram

Τον Ιανουάριο του 2018, το Instagram πρόσθεσε τη λειτουργία «τελευταία εμφάνιση» στην πλατφόρμα του. Αυτή η δυνατότητα, που ονομάζεται Κατάσταση δραστηριότητας, δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ακόλουθούς σας (και οποιονδήποτε σας στέλνει μηνύματα) να γνωρίζουν πότε ήσασταν για τελευταία φορά ενεργός. Είστε επίσης ελεύθεροι να ελέγξετε πότε άλλοι χρησιμοποίησαν αυτή τη δυνατότητα τελευταία φορά. Έχει εφαρμοστεί στην ενότητα άμεσων μηνυμάτων της εφαρμογής, όπου συνομιλείτε με τους ακόλουθούς σας. Αυτή η λειτουργία κατάργησης απορρήτου είναι παρόμοια με αυτές που έχουμε ήδη δει στο WhatsApp και στο Facebook Messenger, ακριβώς με νέο όνομα. Σε μια πρόσφατη ενημέρωση του Instagram, η εταιρεία το πήγε ένα βήμα παραπέρα και πρόσθεσε μια ειδική ενότητα στην κορυφή, με όλους τους ενεργούς ακολούθους σας στο Instagram. Τούτου λεχθέντος, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε, επειδή μπορείτε εύκολα να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία για να μην ενημερώσετε κανέναν ή τον εαυτό σας πότε κάποιος ήταν για τελευταία φορά ενεργός στο Instagram. Λοιπόν, εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να απενεργοποιήσετε την κατάσταση δραστηριότητας στο Instagram.

  Πώς να δημιουργήσετε τα δικά σας highlights στο Instagram

Απενεργοποίηση της κατάστασης δραστηριότητας στο Instagram (2022)

1. Αρχικά, για να εξοικειωθείτε με τη λειτουργία Κατάσταση δραστηριότητας, η καρτέλα «τελευταία ενεργή» και η ετικέτα κάτω από τα ονόματα χρήστη των ατόμων που έχετε στείλει πρόσφατα μήνυμα θα μοιάζει με αυτό:

2. Για να απενεργοποιήσετε την κατάσταση δραστηριότητας στο Instagram, ανοίξτε το προφίλ σας στο Instagram, πατήστε το μενού χάμπουργκερ (οριζόντιο εικονίδιο με τρεις γραμμές) στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε “Ρυθμίσεις”.

3. Όταν εμφανιστεί η σελίδα Ρυθμίσεις, μεταβείτε στην ενότητα “Απόρρητο” και πατήστε “Κατάσταση δραστηριότητας” για να αλλάξετε την κατάσταση δραστηριότητας του λογαριασμού σας στο Instagram.

  Πώς να στείλετε ηχητικά μηνύματα στο Instagram

4. Τώρα, απενεργοποιήστε το “Show Activity Status” και είστε έτοιμοι. Οι άλλοι χρήστες του Instagram δεν θα μπορούν πλέον να βλέπουν την κατάστασή σας στο διαδίκτυο. Λάβετε υπόψη ότι, επίσης, δεν θα μπορείτε να δείτε την τελευταία κατάσταση των ατόμων στα οποία στέλνετε μήνυμα όταν απενεργοποιείτε την κατάσταση δραστηριότητας.

5. Όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα, η γραμμή “online now” στο επάνω μέρος έχει εξαφανιστεί μετά την απενεργοποίηση της κατάστασης δραστηριότητας. Δεν θα δείτε επίσης την ετικέτα “ενεργή <λεπτά/ώρες> πριν”.

Καταργήστε την Ενότητα Online Status του Instagram DM

Η απενεργοποίηση της λειτουργίας “Κατάσταση δραστηριότητας” στο Instagram θα σας επιτρέψει να διατηρήσετε την επιχείρησή σας για τον εαυτό σας. Θα σας βοηθήσει να αποκαταστήσετε το απόρρητό σας, κρατώντας μακριά όλους αυτούς τους αδιάκριτους φίλους και συγγενείς. Αν και οι δημοσκοπήσεις που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο Instagram και η γρήγορη κοινοποίηση αναρτήσεων είναι χρήσιμες, πιστεύουμε ότι δεν ήταν απαραίτητη η προσθήκη μιας ενότητας για την έκθεση της κατάστασής σας στο διαδίκτυο. Ποιες είναι οι σκέψεις σας για αυτήν την ενημέρωση; Πιστεύετε ότι θα σας φανεί χρήσιμο ή απλώς είναι καλύτερο να το απενεργοποιήσετε; Πείτε μας τις απόψεις σας στα σχόλια παρακάτω.

  Πώς να δημιουργήσετε έναν δεύτερο λογαριασμό Instagram