Πώς να απενεργοποιήσετε την επιφάνεια αφής όταν ένα ποντίκι είναι συνδεδεμένο στα Windows 10

Τα touchpad έχουν προχωρήσει πολύ από την έναρξή τους. Συνήθως βρίσκετε επιφάνειες αφής σε φορητούς υπολογιστές, αλλά το Magic Touchpad της Apple είναι μόνο ένα δημοφιλές παράδειγμα μιας αυτόνομης επιφάνειας αφής που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν σε οποιοδήποτε σύστημα. Τούτου λεχθέντος, και παρά το γεγονός ότι τα touchpad υποστηρίζουν τόσες πολλές χειρονομίες, οι χρήστες εξακολουθούν να συνδέουν ένα ποντίκι με αυτό. Παρ’ όλη τη βελτίωση στα touchpad, το ποντίκι εξακολουθεί να προτιμάται ως συσκευή κατάδειξης. Εάν, για παράδειγμα, παίζετε παιχνίδια, δεν θα σας αρέσει να χρησιμοποιείτε την επιφάνεια αφής. Εάν διαθέτετε ένα touchpad ακριβείας, μπορεί να έχετε μια χειρότερη εμπειρία παιχνιδιού με αυτό. Ένα ποντίκι μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή εάν σκοπεύετε να εργαστείτε εκτενώς σε εφαρμογές όπως το Photoshop ή το Illustrator. Εάν συνδέσετε ένα ποντίκι στον φορητό υπολογιστή σας αλλά διαπιστώσετε ότι η επιφάνεια αφής είναι ενεργή ως πρόβλημα, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επιφάνεια αφής όταν είναι συνδεδεμένο ένα ποντίκι.

  Πώς να προσαρμόσετε τις ώρες ησυχίας, τώρα Focus Assist στα Windows 10

Η επιλογή απενεργοποίησης της επιφάνειας αφής όταν είναι συνδεδεμένο ένα ποντίκι αποτελεί μέρος των Windows 10 από την έναρξή τους. Δεν έχει σημασία αν η έκδοση των Windows 10 είναι η 1507 ή 1703. Αυτή η ρύθμιση θα πρέπει να υπάρχει ανεξάρτητα.

Απενεργοποιήστε την επιφάνεια αφής όταν είναι συνδεδεμένο το ποντίκι

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στην ομάδα Συσκευές των Ρυθμίσεων και επιλέξτε την καρτέλα Touchpad. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επιφάνεια αφής σε αυτήν την οθόνη, αλλά, εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε την επιφάνεια αφής μόνο όταν είναι συνδεδεμένο ένα ποντίκι, απλώς αποεπιλέξτε την επιλογή «Αφήστε την επιφάνεια αφής ενεργοποιημένη όταν είναι συνδεδεμένο το ποντίκι».

  Πώς να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση Οκτωβρίου 2020 των Windows 10

Σύνδεση ποντικιού

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ακριβώς τι σημαίνει να συνδέσετε ένα ποντίκι. Υπάρχουν δύο τύποι ποντικιών που μπορείτε να συνδέσετε σε οποιοδήποτε σύστημα. ένα ποντίκι USB ή ένα ασύρματο ποντίκι. Το ποντίκι USB δεν σας αφήνει να μαντέψετε αν είναι συνδεδεμένο ή όχι. Όταν το συνδέσετε, η επιφάνεια αφής θα σταματήσει να ανταποκρίνεται αμέσως. Το ασύρματο ποντίκι είναι διαφορετικό.

Ένα ασύρματο ποντίκι έχει ένα dongle που συνδέετε στον φορητό υπολογιστή σας. Οι περισσότεροι χρήστες αφήνουν αυτό το dongle συνδεδεμένο και χρησιμοποιούν το ποντίκι όποτε το χρειάζονται. Μετά από μια περίοδο αδράνειας, το ποντίκι σταματά να ανταποκρίνεται μέχρι να κάνετε διπλό κλικ. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τα Windows 10 εξακολουθούν να το αντιμετωπίζουν ως συνδεδεμένο ποντίκι.

  Πώς να διατηρήσετε τις φωτογραφίες σας ασφαλείς ενώ είστε εκτός λήψης

Εάν συνδέσετε το dongle ενός ασύρματου ποντικιού στον φορητό υπολογιστή σας, η επιφάνεια αφής θα απενεργοποιηθεί. Ο μόνος τρόπος για να το παρακάμψετε είναι να αφαιρέσετε το dongle όταν δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι. Αυτό είναι μια ενόχληση το λιγότερο. Αν αφήσετε το dongle συνδεδεμένο, διασφαλίζετε ότι δεν θα χαθεί. Η αφαίρεσή του και η ασφαλής απομάκρυνσή του είναι άλλη μια ταλαιπωρία. Εάν χρησιμοποιείτε ποντίκι USB, αυτή η επιλογή είναι πιθανώς πιο χρήσιμη για εσάς.