Πώς να απενεργοποιήσετε την ειδοποίηση περίληψης του Windows Defender στα Windows 10

Το Windows Deferer σαρώνει εφαρμογές, συνδέσμους και αρχεία για κακόβουλο περιεχόμενο. Λειτουργεί στο παρασκήνιο και μας κρατά ασφαλείς. Εάν εντοπίσει ποτέ πρόβλημα με μια πρόσφατα εγκατεστημένη εφαρμογή ή ένα νέο αρχείο που κατεβάσατε, μας ενημερώνει. Φυσικά, όταν δεν βρίσκει τίποτα, μας ενημερώνει και εμάς. Μπορεί να έχετε δει την ειδοποίηση «Windows Defender Summary» να εμφανίζεται στην οθόνη σας σχεδόν καθημερινά. Σας λέει ότι το Windows Defender έκανε σάρωση και δεν βρήκε τίποτα. Η εφαρμογή βασικά σάς ενημερώνει ότι όλα είναι καλά, αλλά το κάνει αρκετά συχνά. Εάν το θεωρείτε περιττό, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την ειδοποίηση περίληψης του Windows Defender στα Windows 10.

  Θέλετε καλύτερο φωνητικό έλεγχο Smarthome; Χρήση Ομάδων

Για να είμαστε σαφείς, αυτό δεν θα απενεργοποιήσει το Windows Defender. Θα συνεχίσει να εκτελείται στο παρασκήνιο και θα σας κρατά ασφαλείς. Επιπλέον, δεν συνιστούμε να απενεργοποιήσετε το Windows Defender, εκτός εάν έχετε εγκαταστήσει διαφορετικό πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Το Windows Defender είναι εκεί για την προστασία σας. Ο τρόπος απενεργοποίησης της ειδοποίησης περίληψης του Windows Defender θα διαφέρει ανάλογα με την έκδοση των Windows. Αυτό συμβαίνει επειδή το Windows Defender είναι μια αυτόνομη εφαρμογή από την Ενημέρωση δημιουργών.

Πριν από την ενημέρωση δημιουργών

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Ασφάλεια και ενημέρωση. Μεταβείτε στην καρτέλα Windows Defender και μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα “Βελτιωμένες ειδοποιήσεις”. Γυρίστε το Enhanced Notifications και θα απενεργοποιήσει την ειδοποίηση περίληψης του Windows Defender.

  Γιατί το USB πρέπει να είναι τόσο περίπλοκο;

Μετά την ενημέρωση δημιουργών

Πρέπει να ανοίξετε την εφαρμογή Windows Defender. Ο απλούστερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να κάνετε διπλό κλικ στο εικονίδιο του Windows Defender στο δίσκο συστήματος. Εάν έχετε απενεργοποιήσει το εικονίδιο, μπορείτε να αναζητήσετε την εφαρμογή στην Αναζήτηση των Windows ή να μεταβείτε σε αυτήν μέσω της εφαρμογής Ρυθμίσεις.

Μόλις ανοίξετε την εφαρμογή Windows Defender, μεταβείτε στην καρτέλα Προστασία από ιούς και απειλές.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο «Ρυθμίσεις προστασίας από ιούς και απειλές». Στην επόμενη οθόνη, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Ειδοποιήσεις και κάντε κλικ στην «Αλλαγή ρυθμίσεων ειδοποιήσεων». Εδώ, απενεργοποιήστε την “Λήψη πρόσφατης δραστηριότητας και αποτελεσμάτων σάρωσης” στην ενότητα “Ειδοποιήσεις προστασίας από ιούς του Windows Defender”.

  Το Tiny Deduplicator αναζητά διπλότυπα αρχεία με βάση την τιμή κατακερματισμού

Ειδοποιήσεις κρίσιμων συμβάντων

Αυτό θα απενεργοποιήσει τις συνοπτικές ειδοποιήσεις που λαμβάνετε κάθε φορά που το Windows Defender ολοκληρώνει μια σάρωση. Δεν θα απενεργοποιήσει καμία κρίσιμη ειδοποίηση. Για παράδειγμα, εάν εντοπίσει μια κακόβουλη εφαρμογή ή σύνδεσμο, θα λάβετε μια ειδοποίηση που θα σας λέει να αναλάβετε δράση. Εάν χρειαστεί ποτέ να ελέγξετε πότε εκτελέστηκε η τελευταία σάρωση, μπορείτε να το κάνετε ανοίγοντας την εφαρμογή Windows Defender και κοιτάζοντας την αρχική οθόνη. Υπάρχουν πρόσθετες λεπτομέρειες για την πρόσφατη σάρωση στην ενότητα Προστασία από ιούς και απειλές.