Πώς να απενεργοποιήσετε τα σχόλια σε μια ανάρτηση στο Instagram

Οι φωτογραφίες αποτελούν ένα μεγάλο μέρος των μέσων που μοιράζονται στα κοινωνικά δίκτυα. Οι άνθρωποι μοιράζονται φωτογραφίες τόσο πολύ, που υπάρχουν εφαρμογές όπως το Instagram και το Snapchat. Αυτές οι εφαρμογές βασίζονται σε άτομα που θέλουν να μοιράζονται φωτογραφίες ασταμάτητα. Κρίνοντας από την επιτυχία που είχαν, είναι ασφαλές να πούμε ότι ήξεραν σε τι βασίζονταν. Φυσικά όπου μοιράζονται φωτογραφίες, υπάρχει και τρόπος να τις σχολιάσουν οι φίλοι. Το Facebook διαθέτει εξαιρετικά προσαρμόσιμες επιλογές για τον έλεγχο του ποιος μπορεί να δει και να σχολιάσει τις φωτογραφίες που μοιράζεστε. Το Instagram όχι. Η μόνη σας επιλογή απορρήτου στο Instagram είναι να κάνετε τον λογαριασμό σας ιδιωτικό. Δεν μπορείτε να κάνετε επιλεκτικά ορισμένες φωτογραφίες ιδιωτικές και άλλες δημόσιες. Εάν εντοπίσετε ακατάλληλα σχόλια σε μια φωτογραφία, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον σχολιασμό. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα σχόλια σε μια ανάρτηση στο Instagram.

  6 νέες δυνατότητες επεξεργασίας φωτογραφιών που προστέθηκαν στην ενημέρωση Instagram v6.0

Απενεργοποιήστε τα σχόλια σε μια ανάρτηση στο Instagram πριν δημοσιεύσετε

Ανοίξτε το Instagram και πατήστε το κουμπί κάμερα/συν για να συνθέσετε μια νέα ανάρτηση. Προσθέστε ή τραβήξτε μια εικόνα ή ένα βίντεο. Εφαρμόστε τα φίλτρα που θέλετε ή δημιουργήστε ένα άλμπουμ. Στη συνέχεια, προσθέστε μια λεζάντα, αλλά μην πατήσετε το κουμπί “Κοινή χρήση”. Κάτω από το πλαίσιο λεζάντας υπάρχουν οι ρυθμίσεις κοινής χρήσης και κάτω από αυτές τις ρυθμίσεις βρίσκεται η επιλογή “Σύνθετες ρυθμίσεις”. Πατήστε «Σύνθετες ρυθμίσεις». Υπάρχει μόνο μία ρύθμιση στις “Σύνθετες ρυθμίσεις” και αυτή είναι για την απενεργοποίηση των σχολίων.

  Πώς να δείτε την κατάσταση "Τελευταία επίσκεψη" στο Instagram

Πατήστε τον διακόπτη «Απενεργοποίηση σχολίων» για να τον ενεργοποιήσετε και κανείς δεν θα μπορεί να αφήσει ένα σχόλιο στην ανάρτησή σας στο Instagram. Αυτό δεν θα επηρεάσει άλλες φωτογραφίες που έχετε δημοσιεύσει στο Instagram. Αυτή η επιλογή θα ισχύει για όλες τις φωτογραφίες ενός άλμπουμ Instagram.

Απενεργοποιήστε τα σχόλια σε μια ανάρτηση στο Instagram μετά τη δημοσίευση

Μεταβείτε στην ανάρτηση στο Instagram για την οποία θέλετε να απενεργοποιήσετε τα σχόλια. Πατήστε το κουμπί περισσότερες επιλογές στην επάνω δεξιά γωνία της ανάρτησης. Θα εμφανιστεί ένα μενού με επιλογές για επεξεργασία και διαγραφή της ανάρτησης. Υπάρχει επίσης μια επιλογή “Απενεργοποίηση σχολιασμού”. Πατήστε το για να απενεργοποιήσετε όλα τα μελλοντικά σχόλια.

Εάν μια ανάρτηση έχει ήδη σχόλια σε αυτήν, η απενεργοποίηση του σχολιασμού δεν θα τα διαγράψει. Θα παραμείνουν ορατά σε όλους, εκτός και αν τα διαγράψετε μόνοι σας.

  Τι είναι το Instagram Reels και είναι ένας κλώνος TikTok;

Για να ενεργοποιήσετε ξανά τον σχολιασμό, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία όπως παραπάνω. Το μενού που εμφανίζεται όταν πατάτε το κουμπί “Περισσότερα” θα έχει την επιλογή “Ενεργοποίηση σχολιασμού”. Πατήστε το και οι χρήστες θα μπορούν και πάλι να αφήνουν σχόλια στην ανάρτησή σας στο Instagram.

Δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον σχολιασμό για μια ανάρτηση που δεν είναι δική σας. Αυτά τα στοιχεία ελέγχου λειτουργούν μόνο για φωτογραφίες που δημοσιεύονται από τον λογαριασμό σας. Δεν έχετε κανέναν έλεγχο στα σχόλια που αφήνονται σε αναρτήσεις από άλλους λογαριασμούς.