Πώς να απενεργοποιήσετε τα διόδια στους Χάρτες Google

Το μειονέκτημα της χρήσης ενός μεγάλου χαρτιού χάρτη στο παρελθόν ήταν ότι δεν ήξερες ακριβώς πού βρισκόσουν. Ωστόσο, με τη βοήθεια των Χαρτών Google, που είναι προσβάσιμοι σε φορητούς υπολογιστές, smartphone, ακόμη και έξυπνα ρολόγια, είναι πλέον πολύ βολικό να βρείτε πού θέλετε να πάτε και ακόμη και να δείτε τη διαφορά απόστασης. Όλες αυτές οι τεχνολογικές εξελίξεις ξεκίνησαν στα μέσα του 2000 όταν η Google εξαγόρασε την εταιρεία Where2. Η ιδέα ήταν να καταλάβουμε πώς να το κάνουμε έτσι ώστε να μπορούν να δημιουργηθούν ψηφιακοί χάρτες, καθιστώντας πολύ βολικό την πλοήγηση στις κατευθύνσεις. Παρακάτω έχουμε επίσης συζητήσει πώς να μην επιβάλλετε διόδια στους Χάρτες Google, διαβάστε το. Στη σύγχρονη εποχή, όλοι χρησιμοποιούν το Google Maps. Οι Χάρτες Google παρέχουν εναέριες και δορυφορικές προβολές πολλών περιοχών εκτός από τους παραδοσιακούς οδικούς χάρτες. Καλύπτεστε εάν ταξιδεύετε και θέλετε να μάθετε πώς να απενεργοποιείτε τα διόδια στους Χάρτες Google και να αποφεύγετε τους δρόμους με διόδια στους Χάρτες Google μέσω τηλεφώνων Android και iPhone. Ας αρχίσουμε!

Πώς να απενεργοποιήσετε τα διόδια στους Χάρτες Google

Ενδέχεται να επιθυμούμε να αποφύγουμε την καταβολή της κρατικής εισφοράς στα διόδια για διάφορους λόγους. Άλλωστε όλοι θέλουν να ταξιδέψουν και να απολαύσουν ένα οδικό ταξίδι χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουν επιπλέον χρήματα σε διόδια. Επιπλέον, είναι εξαιρετικό για χρήστες που αναζητούν συνεχώς μονοπάτια εκτροπής. Οι Χάρτες Google θα συνεχίσουν να παρέχουν επιλογές διαδρομών τόσο χωρίς χρέωση όσο και με διόδια όπου είναι πρακτικό. Θα μάθετε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα διόδια στους Χάρτες Google περαιτέρω σε αυτό το άρθρο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό λεπτομερώςΑλλά ας μάθουμε πρώτα τι είναι φόρος διοδίων.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τα AirPods και τα AirPods Pro: Ο πλήρης οδηγός

Τι είναι ο φόρος διοδίων;

Τα διόδια είναι ένα τέλος που πρέπει να πληρώσουν οι αυτοκινητιστές για να χρησιμοποιούν διακρατικούς δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες, γέφυρες και άλλους ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τοπικούς αυτοκινητόδρομους. Η Εθνική Αρχή Αυτοκινητοδρόμων της Ινδίας είναι υπεύθυνη για αυτούς τους «εθνικούς δρόμους με διόδια», όπως είναι γνωστοί.

Η συντήρηση και η κατασκευή δρόμων χρηματοδοτούνται από φόρους διοδίων. Ως αποτέλεσμα, χρησιμοποιεί το φόρο διοδίων για να πληρώσει για νεόδμητους δρόμους με διόδια. Επιπλέον, πληρώνεται η συντήρηση του δρόμου με διόδια. Ένα είδος έμμεσου φόρου είναι ο φόρος διοδίων (που επιβάλλεται στις υπηρεσίες). Ως αποτέλεσμα, κανείς δεν χρεώνεται γι ‘αυτό (εισόδημα, υπεραξίες, έσοδα κ.λπ.) Το μέγεθος και το βάρος μεταφοράς των οχημάτων επηρεάζουν τους συντελεστές φόρου διοδίων για διάφορα οχήματα.

Αν και υπήρχε μια εποχή που η πληρωμή ενός τέλους διοδίων ήταν απαραίτητη εάν ταξιδεύατε οδικώς σε άλλη πολιτεία και δεν υπήρχε τρόπος να το παρακάμψετε. Ωστόσο, χάρη στην τεχνολογία αιχμής των Χαρτών Google, μπορείτε πλέον να επιλέξετε τη διαδρομή που θέλετε να αποφύγετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης των διοδίων στους Χάρτες.

Τι είναι τα Διόδια στους Χάρτες Google;

Σε iOS και Android, οι Χάρτες Google έχουν μια νέα δυνατότητα που υπολογίζει το κόστος των διοδίων σε μια επιλεγμένη διαδρομή. Οι χρήστες στην Ινδία, την Ιαπωνία, την Ινδονησία και τις ΗΠΑ μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στη νέα λειτουργία στους Χάρτες, η οποία εμφανίζει τα τέλη διοδίων σε μια συγκεκριμένη διαδρομή. Το προβλεπόμενο κόστος διοδίων για την τοποθεσία σας εμφανίζεται στην εφαρμογή πριν φύγετε.

  5 Καλύτερο Λογισμικό Stress Test CPU για προγραμματιστές και παίκτες

Εάν ταξιδεύετε συχνά οδικώς, αυτή θα ήταν μια χρήσιμη λειτουργία όπου μπορείτε να εξετάσετε εκ των προτέρων τις τιμές διοδίων στους Χάρτες Google. Μπορείτε επίσης να έχετε την επιλογή να επιλέξετε μια εναλλακτική διαδρομή, εάν θέλετε να αποφύγετε δρόμους με διόδια στους Χάρτες ή να πληρώσετε όσο το δυνατόν λιγότερα διόδια. Όλοι θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα και δεν βλέπουμε τίποτα κακό σε αυτό, εσείς; Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα διόδια στους Χάρτες Google.

Πώς να απενεργοποιήσετε τα διόδια στους Χάρτες Google;

Παρακάτω ακολουθεί μια αναλυτική εξήγηση του τρόπου απενεργοποίησης των διοδίων στους Χάρτες Google για τη διευκόλυνσή σας.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google στο δικό σας Android ή iOS συσκευή.

2. Πατήστε στη γραμμή αναζήτησης και εισαγάγετε την τοποθεσία που θέλετε.

3. Στη συνέχεια, πατήστε στην επιλογή Οδηγίες από το κάτω μέρος της οθόνης.

4. Επιλέξτε την τοποθεσία έναρξης και πατήστε στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες.

5. Στη συνέχεια, πατήστε Επιλογές διαδρομής.

6. Πατήστε Αποφυγή δρόμων με διόδια > Τέλος.

Τώρα, μπορείτε εύκολα να αποφύγετε δρόμους με διόδια στους Χάρτες Google κάνοντας αυτό. Μερικές φορές θα εξοικονομήσετε χρήματα όσο το δυνατόν περισσότερο. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα μέχρι να δείτε την καρτέλα Επιλογές διαδρομής, εάν θέλετε οι Χάρτες να θυμούνται να μην σας οδηγούν στα διόδια όταν αναζητάτε την ακόλουθη τοποθεσία σας. Ενεργοποιήστε τις ρυθμίσεις Απομνημόνευσης εάν θέλετε. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν επίσης διόδια Google Maps iPhone για να μειώσουν τα έξοδά τους.

  Ένας οδηγός για αρχάριους για να ξεκινήσετε την καριέρα του ελεύθερου επαγγελματία

Μπορείτε τώρα να ξεκινήσετε την πλοήγησή σας. Μπορείτε να επιστρέψετε στον χάρτη πατώντας απλά το βέλος στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Το κουμπί Έναρξη βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης σας. αγγίξτε το για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Οι Χάρτες θα θυμούνται πλέον να εμφανίζουν μόνο διαδρομές χωρίς χρέωση που κινούνται προς τα εμπρός. Εάν αποφασίσετε να αλλάξετε γνώμη, επιστρέψτε στο μενού Επιλογές διαδρομής και μεταβείτε.

Τώρα στην περίπτωση των χρηστών iOS, η διαδικασία είναι η ίδια. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Αποφυγή διοδίων Google Maps iPhone ακολουθώντας τα προαναφερθέντα βήματα με τον ακριβή τρόπο.

Πώς να μην βάλετε διόδια στους Χάρτες Google;

Έχετε πάντα την επιλογή να απενεργοποιήσετε εντελώς την εμφάνιση διαδρομών με δρόμους με διόδια. Οι Χάρτες Google διαθέτουν πολλές χρήσιμες λειτουργίες, όπως οι διευθύνσεις του σπιτιού και του χώρου εργασίας σας μπορούν να αποθηκευτούν για εύκολο ταξίδι από και προς αυτά τα μέρη και οι οδηγίες μπορούν να σας προειδοποιήσουν ότι πλησιάζετε σε στροφές και εξόδους αυτοκινητοδρόμων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία στο μέγιστο των δυνατοτήτων της, εάν ξέρετε πώς να μην επιβάλλετε διόδια ή να τα αποφεύγετε στην εφαρμογή Χάρτες Google για Android ή iPhone. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω για να αποφύγετε δρόμους με διόδια στη διαδρομή του χάρτη σας.

Σε σύγκριση με την έκδοση για υπολογιστές, η εφαρμογή Google Maps για κινητά έχει ελαφρώς διαφορετικές οδηγίες για την αποφυγή διοδίων. Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι η έκδοση για φορητές συσκευές είναι η πιο πρακτική επιλογή, επειδή δεν απαιτεί εκτυπωτή ή άλλο αμυχές.

***

Ελπίζουμε ότι μάθατε πώς να απενεργοποιείτε τα διόδια στους Χάρτες Google και να αποφεύγετε τους δρόμους με διόδια. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας για το τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.