Πώς να απενεργοποιήσετε προσωρινά την αναστολή λειτουργίας σε macOS


Εάν αφήσετε το Mac σας χωρίς επίβλεψη για λίγο, τελικά θα κοιμηθεί. Αυτό δεν είναι ένα επαναστατικό χαρακτηριστικό του macOS. Όλα τα μεγάλα λειτουργικά συστήματα επιτραπέζιων υπολογιστών μεταβαίνουν σε «αδράνεια» όταν δεν χρησιμοποιούνται. Οι χρήστες έχουν την επιλογή να διαμορφώσουν την περίοδο χρονικού ορίου μετά την οποία το macOS θα θέσει το σύστημα σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Οι χρήστες μπορούν ακόμη και να απενεργοποιήσουν την αναστολή λειτουργίας όταν το σύστημα είναι αδρανές και να το κρατήσουν ξύπνιο επ’ αόριστον. Υπάρχουν εφαρμογές που θα σας επιτρέψουν να αποτρέψετε τον ύπνο του Mac σας. Εάν δεν θέλετε να κρατήσετε τον Mac σας ξύπνιο επ’ αόριστον, μάλλον για ένα μικρό χρονικό διάστημα, κάντε μια περιστροφή στον Lungo. Είναι μια δωρεάν εφαρμογή γραμμής μενού που σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε προσωρινά τον ύπνο στο macOS.

  Πώς να εγκαταστήσετε ένα Windows 10 VirtualBox VM σε macOS

Απενεργοποιήστε προσωρινά το Sleep σε macOS

Εγκαταστήστε το Lungo από το Mac App Store και τρέξε το. Εκτελείται αποκλειστικά στη γραμμή μενού. Κάντε κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής και επιλέξτε πόσο καιρό θέλετε να κρατήσετε το Mac σας σε λειτουργία. Μπορείτε να το κρατήσετε ξύπνιο επ’ αόριστον ή μπορείτε να το κρατήσετε ξύπνιο για 10 ή 30 λεπτά ή 1 ή 4 ώρες.

Η εφαρμογή σάς δείχνει πόσος χρόνος απομένει για να κοιμηθεί ο Mac σας. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την εφαρμογή ανά πάσα στιγμή και να αφήσετε το macOS να τεθεί σε αναστολή λειτουργίας σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του. Το Lungo μπορεί να ρυθμιστεί για εκκίνηση κατά την εκκίνηση.

  Πώς να αποκτήσετε το Google Assistant στο macOS

Περιορισμοί

Το Lungo είναι μια αρκετά χρήσιμη εφαρμογή για όταν πρέπει να αποτρέψετε προσωρινά το Mac σας από το να κοιμηθεί. Αυτή η προσωρινή περίοδος μπορεί να είναι για τη διάρκεια μιας ταινίας ή ίσως πρέπει να παρακολουθείτε ζωντανά δεδομένα στην οθόνη σας αλλά να μην αλληλεπιδράτε με το σύστημά σας. Το περίεργο μειονέκτημα αυτής της εφαρμογής είναι ότι δεν σας επιτρέπει να ορίσετε ένα προσαρμοσμένο διάστημα για την αποτροπή του ύπνου. Η εφαρμογή αναγνωρίζει ότι οι χρήστες μπορεί να μην θέλουν να κρατήσουν το σύστημά τους ξύπνιο επ’ αόριστον και είναι χρήσιμο να κρατήσουν το σύστημα σε λειτουργία για περιορισμένο χρονικό διάστημα, αλλά περιορίζεται σε μόλις τέσσερις χρονικές περιόδους.

Η εφαρμογή είναι χρήσιμη, αλλά μπορεί να είναι καλύτερη δίνοντας στους χρήστες την ελευθερία να αποτρέπουν τον ύπνο για μια προσαρμοσμένη χρονική περίοδο. Θα πρέπει επίσης να υπάρχει μια επιλογή που θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να αποθηκεύουν αυτές τις προσαρμοσμένες περιόδους. Θεωρητικά, οι χρήστες μπορούν πάντα να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις του συστήματος και να αλλάζουν το διάστημα του χρόνου αδράνειας, αλλά να το κάνουν με μη αυτόματο τρόπο κάθε φορά που χρειάζεται να αποτρέψετε το Mac σας να τεθεί σε αδράνεια δεν είναι παραγωγικό ούτε βολικό. Η εφαρμογή παρέχει στους χρήστες ταχύτερη πρόσβαση στην αποτροπή ύπνου όταν το χρειάζονται και τους επιτρέπει να αφήσουν τις ρυθμίσεις του συστήματός τους ως έχουν, αλλά χρειάζεται περισσότερες επιλογές.

  Πώς να αναγκάσετε το macOS να αγνοήσει ένα δημόσιο δίκτυο WiFi