Πώς να απεγγραφείτε από τα αυτοματοποιημένα μηνύματα κειμένου

Εάν έχετε smartphone, πιθανότατα λαμβάνετε ειδοποιήσεις μηνυμάτων κειμένου. Κωδικοί ασφαλείας από την τράπεζά σας, κουπόνια από εστιατόρια, μηνύματα από πολιτικές εκστρατείες—η λίστα συνεχίζεται και συνεχίζεται. Δείτε πώς μπορείτε να σταματήσετε να λαμβάνετε ανεπιθύμητα αυτοματοποιημένα κείμενα από έναν οργανισμό.

Τα μηνύματα SMS δεν συνοδεύονται από το είδος των συνδέσμων “Κατάργηση εγγραφής” που θα βρείτε στα ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Συχνά δεν περιλαμβάνουν οδηγίες για απεγγραφή. Ωστόσο, ακόμα κι αν ένα μήνυμα κειμένου δεν περιλαμβάνει οδηγίες για να το σταματήσετε, υπάρχει ένας πρακτικά καθολικός τρόπος για να διαγραφείτε.

  Πώς να επεξεργαστείτε φωτογραφίες στο iPhone σας (Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Φωτογραφίες)

Για να διαγραφείτε από τα αυτοματοποιημένα μηνύματα κειμένου που αποστέλλονται στον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου, απλώς απαντήστε στο κείμενο με μία από τις ακόλουθες λέξεις:

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ
ΤΕΛΟΣ
ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΩ
ΜΑΤΑΙΩΣΗ

Οι «Διακοπή» και «Κατάργηση εγγραφής» είναι οι πιο συνηθισμένες εντολές.

Αυτές είναι αρκετά καθολικές εντολές και τα περισσότερα αυτοματοποιημένα συστήματα θα σας ενημερώσουν αμέσως ότι έχετε αφαιρεθεί από τη λίστα και ότι δεν θα λάβετε άλλα αυτοματοποιημένα μηνύματα ειδοποίησης.

Λάβετε υπόψη ότι πολλές αυτοματοποιημένες υπηρεσίες SMS μοιράζονται αριθμούς «σύντομου κωδικού» από τους οποίους σας στέλνουν μηνύματα. Η αποστολή ενός μηνύματος όπως “ΔΙΑΚΟΠΗ” ή “ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ” θα σας αφαιρέσει από τη λίστα που σας έστειλε τελευταίο μήνυμα από τον αριθμό. Για να αφαιρέσετε τον εαυτό σας από όλες τις λίστες που μοιράζονται αυτόν τον κωδικό αριθμό, στείλτε αυτό το μήνυμα:

  Πώς να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για το LinkedIn

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΟΛΑ

Τι γίνεται με τα Ανεπιθύμητα Κείμενα;

Η παραπάνω συμβουλή λειτουργεί για νόμιμες αυτοματοποιημένες λίστες μηνυμάτων κειμένου που προσφέρουν έναν τρόπο εξαίρεσης. Ακριβώς όπως με τα ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μερικοί άνθρωποι στέλνουν ανεπιθύμητα μηνύματα κειμένου και δεν σταματούν ακόμα κι αν ρωτήσετε καλά.

Εάν κάποιος συνεχίζει να σας στέλνει μηνύματα ούτως ή άλλως και δεν παρέχει τρόπο απεγγραφής, μπορείτε πάντα να αποκλείσετε τα μηνύματα κειμένου από έναν συγκεκριμένο αριθμό στο iPhone ή το Android.

Εάν λαμβάνετε ανεπιθύμητα μηνύματα κειμένου από πολλούς αριθμούς. μπορείτε να αποκλείσετε ανεπιθύμητα μηνύματα κειμένου σε iPhone ή σε τηλέφωνο Android εγκαθιστώντας μια εφαρμογή τρίτου μέρους που αποκλείει αυτόματα μια γνωστή λίστα με ανεπιθύμητους αριθμούς κειμένου. Είναι σαν ένα φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας για τα μηνύματα κειμένου σας.

  Πώς να παίξετε το κλασικό "Doom" σε ευρεία οθόνη στον υπολογιστή ή στο Mac σας