Πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον ελεύθερο χρόνο στο σπίτι

Εάν έχετε μπει σε καραντίνα για να περιορίσετε την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, σας ευχαριστώ! Για να σας ανταποδώσουμε τη χάρη, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να απαλύνετε την πλήξη του να μένετε σπίτι όλη μέρα. Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον ελεύθερο χρόνο σας.

Παρακολουθήστε Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο στο YouTube

Αν σας αρέσει να μαθαίνετε νέα πράγματα, δεν χρειάζεται να ψάξετε περισσότερο από το YouTube. Ναι, ο ιστότοπος είναι επίσης γεμάτος με μουσική και αστεία βίντεο και διασκεδαστικές εκπομπές. Ωστόσο, είναι επίσης ένα πραγματικό χρυσωρυχείο ενδιαφέροντος εκπαιδευτικού περιεχομένου.

  Πώς να αποκτήσετε ένα εικονικό κουμπί αρχικής σελίδας στο iPhone X

Ανεξάρτητα από τα ενδιαφέροντά σας (γεωγραφία, ψυχολογία, ιστορία, δημιουργία ταινιών, συγγραφή κ.λπ.) μπορείτε να βρείτε ένα κανάλι στο YouTube σχετικά με αυτό που θα σας διδάξει κάτι νέο ή ενδιαφέρον.

Ακολουθούν ορισμένες συστάσεις για να ξεκινήσετε:

Υπερεντατικά μαθήματα: Ίσως το καλύτερο εκπαιδευτικό κανάλι στο YouTube. Προσφέρει δεκάδες μαθήματα crash. Μερικά από τα αγαπημένα μας είναι Crash Course Παγκόσμια Ιστορία και Ψυχολογία.
TED-Ed: Σύντομα, καλά ερευνημένα, εκπαιδευτικά βίντεο με υπέροχα κινούμενα σχέδια.
AsapSCIENCE: Αναλύει μερικές από τις πιο δύσκολες πτυχές της επιστήμης και της τεχνολογίας σε σύντομα βίντεο.
Kurzgesagt – Με λίγα λόγια: Επιστημονικά και γενικού ενδιαφέροντος βίντεο με σχολαστική έρευνα, με μοναδικό στυλ κινουμένων σχεδίων.

  Πώς να ενημερώσετε ένα αρχείο Dropbox χωρίς να σπάσει ο σύνδεσμος

Φυσικά, μπορείτε επίσης απλώς να κάνετε αναζήτηση στο YouTube για οτιδήποτε σας ενδιαφέρει και θα βρείτε πολλά βίντεο και κανάλια. Καθώς βρίσκετε μερικά που θέλετε να παρακολουθήσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ουρά βίντεο. Στη συνέχεια, απλώς καθίστε αναπαυτικά, πατήστε Play και απορροφήστε όλη τη γνώση.

Χαλαρώστε με τις εφαρμογές διαλογισμού

Μερικές φορές μπορεί να είναι αγχωτικό όταν είστε μόνοι στο σπίτι ή περιτριγυρισμένοι από την οικογένεια. Ούτε οι ειδήσεις που εκπέμπουν συνεχώς χειρότερα σενάρια δεν βοηθούν.

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για την ψυχική σας υγεία είναι να κάνετε ένα διάλειμμα και να χαλαρώσετε. Χρησιμοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο σας στο σπίτι για να ξεκινήσετε μια πρακτική διαλογισμού—χρειάζεται μόνο περίπου 10 με 20 λεπτά την ημέρα.

  Πώς να αλλάξετε το προσωπικό σας αναγνωριστικό σύσκεψης (PMI) στο Zoom

Συνιστούμε την εφαρμογή Smiling Mind (iPhone, Android) που αναπτύχθηκε από έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό στην Αυστραλία. Διαθέτει απλούς, καθημερινούς διαλογισμούς και οδηγούς χαλάρωσης (όπως