Πώς να αντιστρέψετε την αναζήτηση εικόνων στο Instagram

Το Instagram είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές κοινής χρήσης φωτογραφιών, που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αυτή η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τις απόψεις τους και να ακολουθούν άλλους. Με τα χρόνια, από μια απλή εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών, έχει γίνει το απόλυτο μέσο όπου μπορεί κανείς να δείξει τα ταλέντα του, να προωθήσει τη δουλειά ή την επιχείρησή του ή να την ακολουθήσει ως καριέρα δημιουργώντας περιεχόμενο στο Instagram. Η μηχανή αναζήτησης της εφαρμογής είναι ένα θέμα που αξίζει να συζητηθεί, καθώς δεν μπορεί να πραγματοποιήσει αναζήτηση στο Instagram ανά εικόνα. Οι πρόσφατες ενημερώσεις στην εφαρμογή μας δίνουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε το άφθονο περιεχόμενο χρησιμοποιώντας σχετικές λέξεις. Ωστόσο, δεν κάνει αναζήτηση στο Instagram με φωτογραφία. Σε αυτόν τον οδηγό, θα δούμε πώς λειτουργεί η αντίστροφη αναζήτηση εικόνων στο Instagram για την αναζήτηση προφίλ Instagram ανά εικόνα.

Πώς να αντιστρέψετε την αναζήτηση εικόνων στο Instagram

Το απόρρητο των χρηστών του Instagram προστατεύεται προσεκτικά, καθώς όλα τα δεδομένα και τα ψηφιακά αποτυπώματα στην εφαρμογή είναι κρυπτογραφημένα. Μπορείτε επίσης να διασφαλίσετε την ασφάλεια των εικόνων σας προσθέτοντας λογότυπα ή υδατογραφήματα. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να κλαπούν τα δεδομένα κάποιου ή να πρέπει να βρείτε κάποιον, αλλά η λύση παραμένει μόνο μία χρήση των μηχανών αναζήτησης αντίστροφης εικόνας. Μπορεί να μην σας δώσει την ακριβή πηγή, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε τις παραμέτρους αναζήτησής σας. Θα μάθετε πώς να αντιστρέψετε την αναζήτηση εικόνων στο Instagram και να κάνετε αναζήτηση στο προφίλ Instagram ανά εικόνα περαιτέρω σε αυτό το άρθρο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό λεπτομερώς.

Σημείωση: Δεδομένου ότι τα smartphone δεν έχουν τις ίδιες επιλογές ρυθμίσεων, διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή. Ως εκ τούτου, βεβαιωθείτε ότι έχετε τις σωστές ρυθμίσεις πριν αλλάξετε κάποια στη συσκευή σας.

Τι είναι η αντίστροφη αναζήτηση εικόνων στο Instagram;

Οι μηχανές αναζήτησης εικόνων εργάζονται στα ερωτήματα οπτικής αναζήτησης που δίνονται από τους χρήστες. Η μηχανή αναζήτησης αναλύει τη σύνθεση της εικόνας, η οποία περιλαμβάνει στοιχεία όπως μοτίβα, έγχρωμα pixel, λεπτομερή σχήματα και γεωμετρία. Αυτές οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές για να βρείτε την αρχική πηγή της εικόνας. Αντίστροφη αναζήτηση εικόνων Το Instagram είναι χρήσιμο όταν πρέπει να εντοπίσετε λογοκλοπή ή να βρείτε ένα άτομο. Αυτό είναι χρήσιμο γιατί, με μία μόνο εικόνα, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο Instagram ανά εικόνα και να μάθετε περισσότερα για το άτομο.

Γιατί αντίστροφη αναζήτηση εικόνων στο Instagram;

Αντίστροφη αναζήτηση εικόνων Το Instagram βοήθησε να ξεπεραστούν προβλήματα όπως η λογοκλοπή. Λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια και το απόρρητο, το Instagram άλλαξε σε μια νέα πλατφόρμα API το 2018. Επομένως, η εφαρμογή δεν επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν λήψη του περιεχομένου. Αλλά οι άνθρωποι κλέβουν το περιεχόμενο άλλων χρησιμοποιώντας απλά μέσα, όπως τη λήψη ενός στιγμιότυπου οθόνης. Η αναζήτηση στο Instagram ανά εικόνα έχει αποδειχθεί αποτελεσματική μέθοδος για τον έλεγχο του αρχικού περιεχομένου του χρήστη. Επίσης, η μέθοδος αναζήτησης προφίλ Instagram ανά εικόνα έχει αποδειχθεί χρήσιμη με την αντίστροφη αναζήτηση εικόνων στο Instagram. Μπορείτε να βρείτε εύκολα το προφίλ ενός ατόμου μόνο με τη φωτογραφία του.

  Πώς να πραγματοποιήσετε μια κλήση βίντεο στο Instagram

Πώς να εκτελέσετε μια αντίστροφη αναζήτηση εικόνων στο Instagram;

Η διαδικασία για την επίτευξη αντίστροφης εικόνας στο Instagram ξεκινά με τα ακόλουθα βήματα:

Σημείωση: Αυτά τα βήματα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τη συσκευή που χρησιμοποιείτε.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram στο δικό σας Android ή iOS συσκευή.

2. Τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης της εικόνας στην οποία θέλετε να πραγματοποιήσετε αντίστροφη αναζήτηση.

3. Ανοίξτε την εικόνα στη συλλογή σας.

4. Πατήστε στο εικονίδιο επεξεργασίας.

5. Πατήστε στην επιλογή Περικοπή.

6. Περικόψτε την εικόνα σύμφωνα με την αναλογία διαστάσεων.

7. Πατήστε Αποθήκευση στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

8. Εδώ είναι η εικόνα που θα χρησιμοποιήσουμε για την αντίστροφη αναζήτηση στο Instagram με διαφορετικές μηχανές αναζήτησης.

Σημείωση: Για να πραγματοποιήσετε την αντίστροφη αναζήτηση εικόνων στο Instagram μέσω ενός προγράμματος περιήγησης επιτραπέζιου υπολογιστή, μεταφέρετε την εικόνα στο σύστημά σας μέσω USB ή στείλτε την εικόνα μέσω email και πραγματοποιήστε λήψη.

Ποιες είναι οι μηχανές αναζήτησης για αντίστροφες αναζητήσεις εικόνων;

Υπάρχουν μερικές μηχανές αναζήτησης που δείχνουν πώς μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση στο Instagram ανά φωτογραφία ή να κάνουμε αναζήτηση στο προφίλ Instagram ανά εικόνα. Οι καλύτερες από αυτές τις μηχανές αναζήτησης αναφέρονται παρακάτω:

1. Εικόνες Google

Εικόνες Google είναι η πιο δημοφιλής και γνωστή μηχανή αναζήτησης. Μπορεί κανείς να πάρει άμεσα αποτελέσματα αναζήτησης με την αποτελεσματική και τεράστια βάση δεδομένων του. Βρίσκει έναν σύνδεσμο προς το προφίλ του ατόμου με μόνο μια φωτογραφία. Μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο όταν στοχεύετε στον εντοπισμό λογοκλοπής. Η αναζήτηση εικόνων Google τείνει επίσης να παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τους πόρους όπου έχει χρησιμοποιηθεί η φωτογραφία. Δεδομένου ότι διαθέτουν μεγάλη βάση δεδομένων, οι χρήστες μπορούν να περιμένουν ακριβή αποτελέσματα αναζήτησης τις περισσότερες φορές. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στον υπολογιστή και το τηλέφωνό σας για να πραγματοποιήσετε αναζητήσεις στο Instagram ανά εικόνα.

Η Αναζήτηση εικόνων Google είναι δωρεάν. Χρησιμοποιεί τους ίδιους ισχυρούς αλγόριθμους που χρησιμοποιεί η Google αλλού. Ως εκ τούτου, μπορείτε να το κάνετε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στην Αναζήτηση εικόνων Google:

1. Πηγαίνετε στο Εικόνες Google στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο της κάμερας στη γραμμή αναζήτησης.

3. Σύρετε και αποθέστε την εικόνα που θέλετε να αναζητήσετε.

Σημείωση: Μπορείτε να ανεβάσετε το αρχείο κάνοντας κλικ στην επιλογή μεταφόρτωση αρχείου ή αντιγράφοντας και επικολλώντας τη διεύθυνση URL της σελίδας και κάνοντας κλικ στην επιλογή Αναζήτηση.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την εκ νέου κοινή χρήση σε ιστορίες στο Instagram για τον λογαριασμό σας

4. Μόλις ανεβάσετε το αρχείο και κάνετε κλικ στην επιλογή Αναζήτηση, θα λάβετε τα αποτελέσματα.

2. Κοινωνικό Γατόψαρο

Κοινωνικό Γατόψαρο είναι μια αποτελεσματική μηχανή αναζήτησης που βοηθά στην πραγματοποίηση αναζήτησης στο Instagram ανά εικόνα. Μας δίνει τη δυνατότητα να βρούμε άτομα και να επαληθεύσουμε την ταυτότητά τους. Η αποτελεσματική ανάλυση των ιδιοτήτων της εικόνας εξασφαλίζει ακριβή αποτελέσματα αναζήτησης. Αυτή η μηχανή αναζήτησης βρίσκει επίσης τα στοιχεία επικοινωνίας ενός ατόμου, τα προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πολλά άλλα.

Το κόστος του Social Catfish είναι 5,99 $/5 ημέρες και 26,9 $/μήνα. Αν και λαμβάνετε αργά αποτελέσματα αναζήτησης, μπορείτε να λάβετε πρόσθετες πληροφορίες που μπορεί να μην βρείτε πουθενά αλλού. Μόλις ολοκληρώσετε την αναζήτηση, μπορείτε να ξεκλειδώσετε την πλήρη αναφορά. Αυτή η έκθεση παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τα ακόλουθα:

  • Όνομα, αριθμός τηλεφώνου, διεύθυνση email και φωτογραφίες
  • Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προφίλ γνωριμιών
  • Ποινικό μητρώο
  • Ιστορικό τοποθεσίας
  • Στοιχεία περιουσιακών στοιχείων
  • Τα δεδομένα παρασκηνίου

Εδώ βλέπουμε πώς να χρησιμοποιήσετε το Social Catfish:

1. Μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο του Κοινωνικό Γατόψαρο.

2. Κάντε κλικ στην επιλογή Εικόνα.

3. Επιλέξτε την εικόνα που θέλετε.

4. Κάντε κλικ στην επιλογή Άνοιγμα.

Μόλις ανεβάσετε το αρχείο, ο ιστότοπος αναλύει την εικόνα σε βάθος.

Ως εκ τούτου, είναι μια επί πληρωμή υπηρεσία και μπορείτε να προχωρήσετε περαιτέρω μόνο όταν κάνετε την πληρωμή.

3. TinEye

Το επόμενο εργαλείο για την αντίστροφη αναζήτηση εικόνων στο Instagram είναι TinEye. Σε αντίθεση με τη μηχανή αναζήτησης που αναφέρθηκε παραπάνω, αυτή είναι γρήγορη και αναζητά μόνο εικόνες. Αυτό είναι ασφαλές και ασφαλές στη χρήση. Μερικά από τα ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με αυτήν τη μηχανή αναζήτησης είναι:

  • Το TinEye βασίζεται σε τεχνολογίες ανίχνευσης εικόνας εκτός από τους παράγοντες συνιστωσών εικόνας.
  • Χρησιμοποιεί λεπτομέρειες όπως χρώματα, εικονοστοιχεία, οπτικά μοτίβα κ.λπ., για να αναγνωρίσει μια εικόνα αντί να χρησιμοποιεί πληροφορίες όπως μεταδεδομένα και λέξεις-κλειδιά.
  • Το ποσοστό επιτυχίας του είναι υψηλό καθώς ενημερώνουν συνεχώς τις βάσεις δεδομένων του.
  • Αυτό περιλαμβάνει την παροχή φίλτρων για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων αναζήτησης.
  • Βρίσκουν εικόνες χρησιμοποιώντας έναν αποκλειστικό αλγόριθμο.
  • Το TinEye είναι δωρεάν. Η αποτελεσματική βάση δεδομένων και το ποσοστό επιτυχίας είναι γιατί θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να το χρησιμοποιήσετε.

Ακολουθούν μερικά βήματα για τη χρήση του TinEye:

1. Μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο του TinEye.

2. Κάντε κλικ στο Upload.

Σημείωση: Επίσης, μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τη διεύθυνση URL της εικόνας.

3. Αφού επιλέξετε την εικόνα, κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

Θα βρείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης που μοιάζουν με αυτό.

4. Microsoft Bing

Microsoft Bing η μηχανή αναζήτησης λειτουργεί το ίδιο με την αναζήτηση εικόνων Google. Αν και είναι αισθητικά ευχάριστο, δεν μπορείτε να περιμένετε αποτελεσματικά ποσοστά επιτυχίας. Εκτός από αυτό, υπάρχουν χαρακτηριστικά που αξίζει να ληφθούν υπόψη με αυτήν τη μηχανή αναζήτησης. Ορισμένα χαρακτηριστικά αυτής της μηχανής αναζήτησης είναι:

  • Τα ονόματα χρήστη παραλείπονται από τις διευθύνσεις URL εικόνων, επομένως οι άλλοι χρήστες δεν μπορούν να ανακαλύψουν εικόνες.

  • Μια ειδοποίηση διαγραφής αποστέλλεται αυτόματα μετά από κάθε μεταφόρτωση.
  • Μια επιλογή αντιγραφής είναι διαθέσιμη στο κείμενο της εικόνας.
  • Το Bing της Microsoft είναι δωρεάν και αξίζει να το δοκιμάσετε.

Ας δούμε πώς να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μηχανή αναζήτησης:

1. Πηγαίνετε στο Microsoft Bing σελίδα αναζήτησης εικόνων.

2. Σύρετε και αποθέστε την απαιτούμενη εικόνα.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να τραβήξετε μια φωτογραφία, να αντιγράψετε και να επικολλήσετε μια διεύθυνση URL εικόνας, να περιηγηθείτε ή να πραγματοποιήσετε αναζήτηση μέσω κειμένου.

Αφού ανεβάσετε την εικόνα, θα βρείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης.

5. Αναζήτηση εικόνων Yandex

Εικόνα Yandex Η αναζήτηση είναι μια δημοφιλής ρωσική μηχανή αναζήτησης. Παρέχει ανώτερα αποτελέσματα αναζήτησης αντίστροφης εικόνας. Τα αποτελέσματα αναζήτησής του θεωρούνται καλύτερα από τα αποτελέσματα αναζήτησης εικόνων Google. Είναι βασικά ένα χρυσωρυχείο για αντίστροφη αναζήτηση εικόνων. Παρέχει επιπλέον μεγέθη της ίδιας εικόνας. Είναι η ισχυρότερη μηχανή αναζήτησης για αντιστοίχιση προσώπων και αναγνώριση τοποθεσίας.

Η μηχανή αναζήτησης εικόνας Yandex είναι δωρεάν και γρήγορη. Ας μάθουμε πώς να χρησιμοποιήσετε την αναζήτηση εικόνων Yandex:

1. Μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο του Εικόνα Yandex Αναζήτηση.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο της κάμερας.

3. Σύρετε και αποθέστε την επιθυμητή εικόνα που θέλετε να αναζητήσετε.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο κουμπί Επιλογή αρχείου για να ανεβάσετε το αρχείο ή να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τη διεύθυνση URL της εικόνας στη γραμμή αναζήτησης.

Μόλις ανεβάσετε την εικόνα, θα λάβετε τα αποτελέσματα αναζήτησης.

6. ΣάλτσαΝΑΟ

SauceNAO είναι μια άλλη, όχι πολύ γνωστή, μηχανή αναζήτησης. Η έννοια του ονόματος SauceNAO είναι η ανάγκη να μάθετε την πηγή αυτού αμέσως. Αυτό σχεδιάστηκε βασικά για να δοκιμάσει τη χρήση μιας μεμονωμένης εικόνας σε πολλούς ιστότοπους. Μπορεί να μην είναι αισθητικά ευχάριστο, αλλά μπορεί να είναι η λύση που μπορεί να μην έχουν δώσει άλλες δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης. Το SauceNAO είναι δωρεάν και πολύ εύκολο στη χρήση. Μπορεί να είναι η τελευταία σας επιλογή, αλλά σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε. Ακολουθούν τα βήματα για να δείτε πώς λειτουργεί:

1. Μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο του SauceNAO.

2. Κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή εικόνας.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τη διεύθυνση URL της εικόνας.

3. Κάντε κλικ στο Άνοιγμα αφού επιλέξετε την εικόνα.

4. Κάντε κλικ στην επιλογή ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.

Θα λάβετε τα αποτελέσματα αναζήτησης όπως φαίνεται παρακάτω.

7. Pixsy

Pixsy είναι μια ακόμη μηχανή αναζήτησης που βοηθά στην αντιστροφή της αναζήτησης φωτογραφιών Instagram. Αυτό επιτρέπει γρήγορα αποτελέσματα αναζήτησης. Εκτός από την απλή παροχή των αποτελεσμάτων αναζήτησης, επιτρέπει στον χρήστη να λάβει τα κατάλληλα μέτρα κατά του δράστη, καθώς ο ιστότοπός του καλύπτει την κλοπή εικόνων Εύρεση και Καταπολέμηση. Παρέχει ισχυρά εργαλεία για την αποτροπή της μη εξουσιοδοτημένης χρήσης εικόνων και είναι δωρεάν. Ως εκ τούτου, είναι ιδανικό για την ασφάλεια των φωτογραφιών σας. Δεν είναι απλώς μια μηχανή αναζήτησης εικόνων που επιτρέπει τις συμφωνίες αδειοδότησης μεταξύ εσάς και του μέρους που κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί εικόνες χωρίς άδεια.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να μάθετε να αντιστρέφετε την αναζήτηση εικόνων στο Instagram και να αναζητάτε προφίλ Instagram ανά εικόνα. Μπορείτε να μας ενημερώσετε για τυχόν απορίες ή προτάσεις σχετικά με οποιοδήποτε άλλο θέμα θέλετε να κάνουμε ένα άρθρο. Ρίξτε τα στην παρακάτω ενότητα σχολίων για να τα γνωρίζουμε.