Πώς να αντιστοιχίσετε το VLC σε μια οθόνη σε μια εγκατάσταση πολλαπλών οθονών

Τα Windows 10 έχουν αρκετά καλή υποστήριξη πολλαπλών οθονών. Υπάρχουν ακόμα αρκετά χαρακτηριστικά που έχουν οι χρήστες στη λίστα επιθυμιών τους, αλλά συνολικά, η υποστήριξη έχει βελτιωθεί σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις. Στα Windows 10, οι εφαρμογές θυμούνται σε ποια οθόνη ήταν ανοιχτές. Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα, π.χ., τα παράθυρα Chrome από διαφορετικά προφίλ ανοίγουν όλα στην ίδια, συνήθως λανθασμένη, οθόνη. Δεν υπάρχει καμία εργασία σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος για αυτό, αλλά οι εφαρμογές μπορούν να το εφαρμόσουν εάν είναι απαραίτητο. Είναι κάτι που κάνει μια εφαρμογή αναπαραγωγής πολυμέσων όπως το VLC. Μπορείτε να αντιστοιχίσετε VLC σε μια οθόνη από τις ρυθμίσεις της και να μην ανησυχείτε ποτέ μήπως ανοίξει σε λάθος οθόνη.

  Το Volume+ προσθέτει στοιχεία ελέγχου μουσικής και περισσότερα στο HUD έντασης ήχου [Jailbreak]

Αντιστοιχίστε το VLC σε μια οθόνη

Ανοίξτε το πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC και μεταβείτε στο Εργαλεία>Προτιμήσεις ή χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl+P.

Στο παράθυρο προτιμήσεων, μεταβείτε στην καρτέλα Βίντεο. Στην ενότητα “Ενεργοποίηση βίντεο”, ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού “Έξοδος” και αλλάξτε την τιμή από “Αυτόματη” σε “Έξοδος DirectX (DirectDraw).

Στη συνέχεια, κοιτάξτε στην ενότητα DirectX όπου έχετε ένα αναπτυσσόμενο μενού για τη συσκευή προβολής. Ανοίξτε το και επιλέξτε την οθόνη στην οποία θέλετε να εκχωρήσετε το πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC. Εάν το αφήσετε στο “Προεπιλογή”, θα ανοίξει στην κύρια οθόνη σας. Εάν δεν έχετε συνδέσει τη δεύτερη ή την τρίτη οθόνη σας, αυτή η επιλογή δεν θα την εμφανίσει αυτόματα στη λίστα.

  Ενημερώστε τη μαμά ότι η μπαταρία του iPhone σας είναι χαμηλή, ώστε να μην ανησυχεί

Αυτό θα υπαγορεύσει μόνο ποια οθόνη θα ανοίξει το VLC από προεπιλογή. Μπορείτε πάντα να σύρετε ένα παράθυρο σε διαφορετική οθόνη εάν θέλετε. Κλείστε το VLC και ανοίξτε το ξανά. Παίξτε κάτι και θα έπρεπε να το παίξει στην αντιστοιχισμένη οθόνη.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ενώ αυτό είναι ένα ενσωματωμένο χαρακτηριστικό στο VLC, και υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό, εξακολουθεί να είναι buggy. Μπορεί να μην λαμβάνετε καθόλου έξοδο βίντεο ή μπορεί να μην θυμάται σε ποια οθόνη έχει εκχωρηθεί. Αυτό είναι, δυστυχώς, ένα μειονέκτημα που θα βρείτε όταν αντιμετωπίζετε πολλαπλές οθόνες στα περισσότερα λειτουργικά συστήματα επιτραπέζιων υπολογιστών. Το VLC κάνει μια αρκετά καλή προσπάθεια να εργαστεί με πολλές οθόνες, αλλά έχει τα προβλήματα του. Θα πρέπει ακόμα να μετακινήσετε το παράθυρο του προγράμματος αναπαραγωγής VLC στην οθόνη που προτιμάτε, σε περίπτωση που αποτύχει η δυνατότητα.

  Πώς να αποκτήσετε τη σκοτεινή λειτουργία για όλους τους ιστότοπους σε Mac

Αναγνώριση οθόνης

Είναι πολύ εύκολο να αναγνωρίσετε μια οθόνη στα Windows. Στα Windows 10, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων συστήματος και επιλέξτε την καρτέλα Εμφάνιση. Κάντε κλικ στο κουμπί «Αναγνώριση» και ένας αριθμός θα υπερ-επιβληθεί στην οθόνη σας (συνοπτικά) που θα σας λέει ποια οθόνη είναι ποια. Μπορείτε, φυσικά, να αλλάξετε τις οθόνες σύροντάς τις και το VLC πιθανότατα θα μπορεί να αναγνωρίσει τη νέα σειρά εμφάνισης.