Πώς να αντιστοιχίσετε ξανά τη λειτουργία κλικ στο μεσαίο κουμπί του ποντικιού/τροχού κύλισης

Τα touchpad είναι ένα προσεγμένο υλικό που μπορείτε να ενσωματώσετε σε φορητό υπολογιστή. Ένα touchpad δεν δείχνει απλώς και κάνει κλικ σαν το ποντίκι. Εάν διαθέτετε ένα touchpad ακριβείας, θα υποστηρίζει χειρονομίες στα Windows 10. Είναι πραγματικά εκπληκτικό, ακόμα κι αν τα περισσότερα touchpad σε φορητούς υπολογιστές HP και Dell δεν πλησιάζουν εκείνα σε MacBook. Παρ ‘όλα αυτά, τα touchpads έχουν πραγματικά μόνο κουμπιά. Ένα ποντίκι από την άλλη έχει έναν τροχό κύλισης που λειτουργεί ως τρίτο κουμπί. Εάν κάνετε κλικ στον τροχό του ποντικιού σε έναν σύνδεσμο, ο σύνδεσμος ανοίγει σε νέο παράθυρο. Εάν κάνετε κλικ στον τροχό του ποντικιού σε μια καρτέλα, η καρτέλα θα κλείσει. Αυτές οι λειτουργίες μπορεί να μην σας ενδιαφέρουν, αλλά έχετε ένα επιπλέον κουμπί στο ποντίκι σας για να εργαστείτε. Μπορείτε να αντιστοιχίσετε ξανά τη λειτουργία κλικ στο μεσαίο κουμπί του ποντικιού/τροχού κύλισης σε κάτι που χρησιμοποιείτε πιο συχνά.

  Πώς να κάνετε ένα τρέξιμο ή ιππασία στο Strava

Για να αντιστοιχίσετε ξανά το μεσαίο κουμπί του ποντικιού/τη λειτουργία κλικ του τροχού κύλισης στα Windows, χρειάζεστε μια εφαρμογή. Συνιστούμε το X-Mouse Button Control. Είναι μια δωρεάν εφαρμογή που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό και είναι απλά καταπληκτική. Έχει υποστήριξη για προφίλ συγκεκριμένων εφαρμογών που σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να υποστηρίξετε παιχνίδια και εργασία.

Αντιστοιχίστε ξανά το μεσαίο κουμπί του ποντικιού

Κατεβάστε και εγκαταστήστε το X-Mouse Button Control. Εκκινήστε την εφαρμογή. Υποθέτουμε ότι θέλετε να αντιστοιχίσετε ξανά το μεσαίο κουμπί του ποντικιού καθολικά, δηλαδή να αλλάξετε τη λειτουργία του σε όλες τις εφαρμογές. Στο προεπιλεγμένο προφίλ, ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού Μεσαίο κουμπί. Κάντε κύλιση στη λίστα των λειτουργιών και επιλέξτε σε ποια λειτουργία θέλετε να αντιστοιχίσετε το κουμπί.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε πολλές υπογραφές email στο Gmail

Κάντε κλικ στην εφαρμογή και θα τεθεί σε ισχύ αμέσως. Το GIF παρακάτω δείχνει την εφαρμογή σε δράση. Αντιστοίχισα ξανά το μεσαίο κουμπί του ποντικιού στη συνάρτηση Ctrl+C. Κάθε φορά που κάνω κλικ σε ένα επιλεγμένο αρχείο ή κείμενο, αντιγράφεται στο πρόχειρο.

Αυτό θα επηρεάσει μόνο το μεσαίο κουμπί του ποντικιού, δηλαδή τη λειτουργία κλικ του τροχού κύλισης. Δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό που κάνει ο τροχός κύλισης. Μπορείτε ακόμα να το χρησιμοποιήσετε για κύλιση σε ιστότοπους και έγγραφα.

Έχουμε παρουσιάσει το X-Mouse εδώ πριν από έξι χρόνια. Από τότε, η εφαρμογή δεν έχει αλλάξει πολύ, αλλά στην αρχή ήταν πλούσια σε χαρακτηριστικά. Εάν έχετε ένα ποντίκι gaming ή ένα ποντίκι που έχει περισσότερα από τον συνηθισμένο αριθμό κουμπιών, το X-Mouse μπορεί να τα αντιστοιχίσει ξανά. Πρέπει να διατηρείτε την εφαρμογή σε λειτουργία ανά πάσα στιγμή για να λειτουργήσει όπως προβλέπεται. Η εφαρμογή έχει μια έκδοση προγράμματος εγκατάστασης και μια φορητή έκδοση.

  Πώς να μετατρέψετε μια παρουσίαση Google Slides σε GIF

Κατεβάστε το X-Mouse Button Control