Πώς να αντιστοιχίσετε μια συσκευή ήχου σε μια εφαρμογή στα Windows 10

Μπορείτε να συνδέσετε πολλές συσκευές ήχου σε έναν υπολογιστή με Windows. Μπορεί να είναι ενσύρματες συσκευές όπως ένα σετ ηχείων ή μπορεί να είναι ασύρματες συσκευές όπως ένα ζευγάρι ακουστικά Bluetooth. Από προεπιλογή, μπορείτε να μεταβείτε σε οποιαδήποτε από τις συνδεδεμένες συσκευές ήχου εν κινήσει από το δίσκο συστήματος. Μπορείτε επίσης να ορίσετε ένα συγκεκριμένο επίπεδο έντασης για μεμονωμένες εφαρμογές, αλλά αυτό που δεν μπορείτε να κάνετε είναι να αντιστοιχίσετε μια συσκευή ήχου σε μια εφαρμογή.

Εάν θέλετε να το κάνετε έτσι ώστε μια συγκεκριμένη εφαρμογή όπως το VLC player να παίζει πάντα ήχο μέσω των ενσωματωμένων ηχείων σας και μια άλλη εφαρμογή όπως το Groove να αναπαράγει πάντα ήχο μέσω των ακουστικών σας, θα χρειαστείτε μια εφαρμογή που ονομάζεται Audio Router.

  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iMessage σε υπολογιστή με Windows ή τηλέφωνο Android;

Έχουμε παρουσιάσει στο παρελθόν το Audio Router. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να στέλνετε έξοδο από μία εφαρμογή σε πολλές συσκευές ήχου.

Αντιστοιχίστε μια συσκευή ήχου

Για να μπορέσετε να αντιστοιχίσετε μια συσκευή ήχου σε μια εφαρμογή, πρέπει να συνδέσετε τις διαφορετικές συσκευές ήχου που έχετε και να βεβαιωθείτε ότι τα Windows τις βλέπουν ως ξεχωριστές συσκευές. Για να ελέγξετε εάν τα Windows τις βλέπουν ως ξεχωριστές συσκευές, κάντε κλικ στο εικονίδιο ήχου στη γραμμή ειδοποιήσεων. Κάθε συσκευή πρέπει να εμφανίζεται ξεχωριστά, π.χ., τα ηχεία σας πρέπει να είναι διαφορετική συσκευή και τα ακουστικά Bluetooth σας πρέπει να είναι μια ξεχωριστή συσκευή.

Εάν η συσκευή ήχου δεν εμφανίζεται, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του ηχείου στο δίσκο συστήματος και επιλέξτε Ήχος. Στο παράθυρο που ανοίγει, βεβαιωθείτε ότι όλες οι συσκευές ήχου που θέλετε να χρησιμοποιήσετε είναι ενεργοποιημένες.

  Πώς να ρυθμίσετε ένα έξυπνο γκαράζ

Επόμενο, Κατεβάστε και εκτελέστε το Audio Router. Ανοίξτε τις εφαρμογές που θέλετε να αντιστοιχίσετε σε μια συσκευή ήχου και βεβαιωθείτε ότι αναπαράγουν ήχο και, στη συνέχεια, μεταβείτε στον δρομολογητή ήχου.

Κάτω από την εφαρμογή στην οποία θέλετε να αντιστοιχίσετε μια συσκευή ήχου, κάντε κλικ στο κουμπί με το μικρό βέλος και επιλέξτε Διαδρομή από το μενού.

Αυτό θα ανοίξει ένα άλλο μικρότερο παράθυρο που θα σας επιτρέψει να επιλέξετε από ποια συσκευή θα αναπαράγει ήχο η εφαρμογή. Είναι καλή ιδέα να επιλέξετε την επιλογή ‘Soft routing’ σε αυτό το παράθυρο για να αποφύγετε τυχόν επιπλοκές. Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε. Επαναλάβετε για κάθε εφαρμογή στην οποία θέλετε να αντιστοιχίσετε μια συσκευή ήχου.

Περιορισμοί

Φαίνεται ότι αυτή η εφαρμογή δεν λειτουργεί με εφαρμογές UWP. Το δοκιμάσαμε με το Groove και την εφαρμογή TV & Movies στα Windows 10 και λάβαμε ένα σφάλμα και με τα δύο. Για εφαρμογές επιτραπέζιου υπολογιστή, λειτουργεί χωρίς προβλήματα, αλλά πρέπει να διατηρήσετε την εφαρμογή ανοιχτή. Δεν φαίνεται να υπάρχει επιλογή για την αποθήκευση των προτιμήσεων, επομένως το πιθανότερο είναι ότι θα πρέπει να το ρυθμίζετε κάθε φορά που πρέπει να δρομολογείτε τον ήχο σας σε δύο διαφορετικές συσκευές.

  Εισαγωγή λιστών αναπαραγωγής iTunes στη σύγχρονη εφαρμογή μουσικής διεπαφής χρήστη στα Windows 8

Τα καλά νέα είναι ότι έρχεται το Windows 10 Spring Creators Update, θα υπάρχει κάτι παρόμοιο με αυτό ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα και πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το Audio Router και θα έχετε επίσης την επιλογή να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις εξόδου ήχου.