Πώς να αντιστοιχίσετε δύο σετ AirPods με το ίδιο iPhone

Η νέα δυνατότητα κοινής χρήσης ήχου της Apple διευκολύνει εσάς και έναν φίλο να ακούσετε ένα τραγούδι ή να παρακολουθήσετε ένα βίντεο μαζί χωρίς να χρησιμοποιήσετε ηχεία. Δυστυχώς, η λειτουργία περιορίζεται σε νεότερα iPhone, iPad και iPod Touche σε συνδυασμό με AirPods ή PowerBeats Pro.

Ποιες συσκευές λειτουργούν με την κοινή χρήση ήχου

Όπως αναφέρθηκε, η νέα δυνατότητα κοινής χρήσης ήχου υποστηρίζει ασύρματα ακουστικά AirPods πρώτης και δεύτερης γενιάς και PowerBeats Pro. Αυτή η λίστα θα πρέπει να επεκταθεί καθώς κυκλοφορούν περισσότερες συσκευές με το τσιπ W1 ή H1 της Apple.

Προς το παρόν, η Κοινή χρήση ήχου είναι διαθέσιμη μόνο στις ακόλουθες συσκευές:

iPhone 8 (και νεότερο)
iPad Pro (πρώτης γενιάς και νεότερη)
iPad Air (τρίτης γενιάς και νεότερη)
iPad mini (πέμπτης γενιάς και νεότερο)
iPod touch (έβδομης γενιάς και νεότερο)

  Πώς να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας στα μηνύματα ή στο FaceTime

Πώς να αντιστοιχίσετε ένα άλλο σετ AirPods

Χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα κοινής χρήσης ήχου της Apple, μπορείτε να συνδέσετε δύο ζεύγη ασύρματων ακουστικών σε ένα μόνο iPhone, iPad ή iPod Touch και να μοιράζεστε απρόσκοπτα τον ήχο και στις δύο συσκευές χωρίς καθυστέρηση ή τραυλισμό.

Για να συνδέσετε το δεύτερο ζεύγος AirPods στο iPhone σας, ανοίξτε τη θήκη AirPods δίπλα στο iPhone σας. Θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα λέει ότι αυτά τα AirPods δεν είναι δικά σας, αλλά μπορείτε να συνδεθείτε σε αυτά. Εδώ, πατήστε το κουμπί “Σύνδεση”.

Στη συνέχεια, βάλτε τα AirPods σε λειτουργία σύζευξης πατώντας το φυσικό κουμπί στο πίσω μέρος της θήκης AirPods. Τα AirPods θα συνδεθούν και θα δείτε την κατάσταση της μπαταρίας στην οθόνη. Εδώ, πατήστε “Τέλος”.

Πώς να παίξετε ήχο σε δύο σετ AirPods

Τώρα που το δεύτερο ζεύγος AirPods έχει αντιστοιχιστεί στη συσκευή σας, μπορείτε να ελέγξετε την έξοδο ήχου μέσω οποιουδήποτε μενού AirPlay. Αυτό περιλαμβάνει το γραφικό στοιχείο “Παίζει τώρα” στο Κέντρο ελέγχου, την εφαρμογή “Μουσική” και το γραφικό στοιχείο “Παίζει τώρα” στην οθόνη κλειδώματος.

  Πώς να συμμετάσχετε τηλεφωνικά σε μια συνάντηση Zoom

Θα σας καθοδηγήσουμε στα βήματα χρήσης του μενού AirPlay στο Κέντρο Ελέγχου. Ανοίξτε το Κέντρο Ελέγχου σύροντας προς τα κάτω από την επάνω δεξιά άκρη της οθόνης του iPhone ή του iPad. Εάν διαθέτετε iPhone ή iPod Touch με κουμπί Home, σύρετε προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης για να εμφανιστεί το Κέντρο Ελέγχου.

Από εδώ, πατήστε παρατεταμένα το γραφικό στοιχείο “Αναπαραγωγή τώρα” για να το επεκτείνετε.

Επιλέξτε το κουμπί «AirPlay».

Τώρα θα βλέπετε όλες τις διαθέσιμες συσκευές. Εάν έχετε συνδέσει τα AirPods σας, θα επιλεγεί ως η τρέχουσα συσκευή εξόδου. Θα δείτε επίσης το δεύτερο ζευγάρι AirPods κάτω από αυτό. Πατήστε στο άδειο κουμπί “Σήμα ελέγχου” δίπλα του.

Και τα δύο AirPods είναι πλέον ενεργά ως έξοδος ήχου για το iPhone, το iPad ή το iPod Touch σας. Οτιδήποτε παίζετε θα είναι διαθέσιμο και στις δύο συσκευές.

Θα μπορείτε να ελέγχετε τον ήχο και για τις δύο συσκευές ανεξάρτητα ή μαζί. Χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό στο κάτω μέρος του γραφικού στοιχείου για να αλλάξετε την ένταση και για τα δύο AirPods μαζί. Χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό κάτω από τη λίστα μεμονωμένων AirPods για να ελέγξετε την ένταση για τα δεδομένα AirPods.

  Πώς να εισαγάγετε ένα ρολόι στο PowerPoint

Πώς να μοιραστείτε ήχο με έναν φίλο χρησιμοποιώντας ένα iPhone

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να μοιραστείτε ήχο από ένα iPhone με δύο σετ AirPods που δεν απαιτεί τη διαδικασία σύζευξης. Αντίθετα, συνδέεστε με το iPhone του φίλου σας που έχει τα AirPods του ζευγαρωμένα με το iPhone του.

Αυτή η δυνατότητα λειτουργεί σε συσκευές iOS και iPadOS με Bluetooth 5.0. Αυτό σημαίνει ότι το iPhone 8 και νεότερη έκδοση, το iPad Pro (2ης γενιάς), το iPad Air (τρίτη γενιά) και το iPad mini (πέμπτη γενιά) υποστηρίζουν αυτήν τη δυνατότητα.

Εάν και τα δύο iPhone εκτελούν iOS 13 ή νεότερη έκδοση, ο φίλος σας πρέπει απλώς να βάλει το iPhone του πάνω από το δικό σας. Αυτό θα εμφανίσει ένα αναδυόμενο παράθυρο στο iPhone σας που θα σας ρωτάει αν θέλετε να μοιραστείτε τον ήχο από το iPhone σας με τα AirPods του φίλου σας.

Πατήστε «Κοινή χρήση ήχου». Μόλις ο φίλος σας επιβεβαιώσει και στο iPhone του, θα ξεκινήσει η κοινή χρήση ήχου.

Και τα δύο AirPods θα εμφανιστούν στη συνέχεια στο μενού AirPlay και θα μπορείτε να διαχειριστείτε την αναπαραγωγή και την ένταση από εκεί.