Πώς να αντικατοπτρίσετε το τηλέφωνό σας Android σε ένα Chromebook

Τα περισσότερα Chromebook διαθέτουν ενσωματωμένη υποστήριξη για το Google Play Store. Ωστόσο, εάν το Chromebook σας εκδίδεται από το σχολείο σας ή έχετε εγκαταστήσει το Chrome OS Flex στη συσκευή σας, δεν έχετε πρόσβαση στο Play Store και δεν μπορείτε να εκτελέσετε εφαρμογές Android. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να αντικατοπτρίσετε το τηλέφωνό σας Android στο Chromebook σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε όχι μόνο να προβάλετε την οθόνη του τηλεφώνου σας στο Chromebook σας, αλλά και να αλληλεπιδράτε με τη διεπαφή χρήστη, τις εφαρμογές και τα παιχνίδια του Android χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο και το trackpad του Chromebook. Πόσο ωραίο είναι αυτό; Και αν έχετε ένα ισχυρό Chromebook, μπορείτε ακόμη και να παίξετε παιχνίδια Android μέσω αντικατοπτρισμού οθόνης, καθώς η καθυστέρηση είναι πολύ χαμηλή. Με αυτό, εάν θέλετε να αντικατοπτρίσετε την οθόνη του τηλεφώνου σας Android στο Chromebook σας, ακολουθήστε τα βήματα στον παρακάτω οδηγό μας.

Αντικατοπτρίστε το τηλέφωνό σας Android στο Chromebook σας (2023)

Έχουμε συμπεριλάβει δύο μεθόδους για να αντικατοπτρίσετε το τηλέφωνό σας Android σε ένα Chromebook. Η μία είναι μια λύση που βασίζεται στον ιστό, ενώ η άλλη είναι μια μη αυτόματη μέθοδος που χρησιμοποιεί ένα εργαλείο γραμμής εντολών. Και οι δύο εφαρμογές σάς επιτρέπουν να αλληλεπιδράτε με το τηλέφωνό σας Android με ευκολία. Αλλά πριν από αυτό, περάστε από την πρώτη ενότητα και βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τον εντοπισμό σφαλμάτων USB στο τηλέφωνό σας Android.

  Η εφαρμογή «VNC Viewer» για τηλεχειριστήριο υπολογιστή RealVNC για Android τώρα δωρεάν

Ενεργοποιήστε τον εντοπισμό σφαλμάτων USB στο Chromebook σας

Πριν από οτιδήποτε, πρέπει να ενεργοποιήσετε τον εντοπισμό σφαλμάτων USB στο τηλέφωνό σας Android. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο smartphone σας και μεταβείτε στο “Σχετικά με το τηλέφωνο”. Εδώ, πατήστε “Αριθμός κατασκευής” 7 συνεχόμενες φορές. Σε άλλα δέρματα Android, πρέπει να πατήσετε στην έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος.

2. Αυτό θα ενεργοποιήσει τις επιλογές προγραμματιστή στο τηλέφωνό σας Android. Τώρα, μεταβείτε στο «Σύστημα» ή «Πρόσθετες ρυθμίσεις» ανάλογα με το δέρμα σας στο Android και ανοίξτε τις «Επιλογές προγραμματιστή». Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω και ενεργοποιήστε την “Εντοπισμός σφαλμάτων USB”.

3. Συνδέστε το smartphone Android σας σε ένα Chromebook μέσω καλωδίου USB και φροντίστε να επιλέξετε «Μεταφορά αρχείων» στο smartphone σας όταν εμφανιστεί το αναδυόμενο παράθυρο. Μπορείτε να αλλάξετε τη λειτουργία USB από το κέντρο ειδοποιήσεων.

Αντικατοπτρίστε ένα τηλέφωνο Android στο Chromebook σας χρησιμοποιώντας το Vysor

Ο ευκολότερος τρόπος για να αντικατοπτρίσετε το Android σας σε ένα Chromebook είναι μέσω του εργαλείου Vysor που βασίζεται στον ιστό. Το στήσιμο είναι αρκετά εύκολο και λειτουργεί σαν γούρι. Εδώ είναι πώς να το χρησιμοποιήσετε.

1. Αρχικά, ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα και ενεργοποιήστε το USB Debugging στο τηλέφωνό σας Android. Αφού το κάνετε αυτό, συνδέστε το smartphone σας στο Chromebook χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB.

2. Στη συνέχεια, ανοίξτε Η εφαρμογή Ιστού του Vysor στο Chrome και κάντε κλικ στο “Σύνδεση συσκευής USB”.

3. Εδώ, θα βρείτε τη σύνδεση USB του Android smartphone σας σε ένα αναδυόμενο παράθυρο στο επάνω μέρος. Επιλέξτε το και κάντε κλικ στο «Σύνδεση».

  10 Καλύτερα Παιχνίδια Boosters για Android και PC

Σημείωση: Μερικές φορές, η σύνδεση USB δεν εμφανίζεται. Σε αυτήν την περίπτωση, δοκιμάστε να επανεκκινήσετε το Chromebook σας ή μετακινηθείτε στο σταθερό κανάλι εάν βρίσκεστε στο κανάλι Dev ή Beta.

4. Μόλις συνδεθείτε, θα βρείτε ένα κουμπί “Αναπαραγωγή” δίπλα στο “Συσκευές Android”. Κάντε κλικ στο κουμπί αναπαραγωγής.

5. Και voila! Η οθόνη του τηλεφώνου σας Android θα αντικατοπτρίζεται στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού του Chromebook σας. Τώρα μπορείτε να αλληλεπιδράτε με το smartphone Android στο Chromebook και να ανοίγετε εφαρμογές, παιχνίδια και άλλα.

Αντικατοπτρίστε ένα τηλέφωνο Android στο Chromebook σας χρησιμοποιώντας το Scrcpy

Για τη δεύτερη μέθοδο, πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ένα εργαλείο γραμμής εντολών που ονομάζεται scrcpy για να αντικατοπτρίσετε μια οθόνη τηλεφώνου Android σε ένα Chromebook. Είναι ένα δωρεάν και ανοιχτού κώδικα εργαλείο που σας επιτρέπει να εμφανίζετε και να ελέγχετε τη συσκευή σας Android από οποιοδήποτε περιβάλλον επιφάνειας εργασίας. Με όλα αυτά, ορίστε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Για να αντικατοπτρίσετε την οθόνη του τηλεφώνου σας Android στο Chromebook σας, πρέπει πρώτα να ρυθμίσετε το Linux στο Chromebook σας. Ακολουθήστε τον συνδεδεμένο οδηγό μας για λεπτομερείς οδηγίες.

2. Αφού είναι έτοιμο το κοντέινερ Linux, πρέπει να εγκαταστήσετε το ADB στο Chromebook ακολουθώντας τον οδηγό μας.

3. Τώρα, ακολουθήστε την πρώτη ενότητα αυτού του άρθρου και ενεργοποιήστε το USB Debugging στο smartphone σας. Μετά από αυτό, συνδέστε το τηλέφωνό σας Android στο Chromebook για να δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο ειδοποίησης στην κάτω δεξιά γωνία. Εδώ, κάντε κλικ στο «Σύνδεση σε Linux».

4. Τώρα, ανοίξτε το Τερματικό στο Chromebook σας και εκτελέστε την παρακάτω εντολή για να εγκαταστήσετε το scrcpy. Αυτό θα σας επιτρέψει να αντικατοπτρίσετε μια οθόνη τηλεφώνου Android στο Chromebook σας.

sudo apt install scrcpy

5. Στη συνέχεια, εκτελέστε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε τη σύνδεση μεταξύ του τηλεφώνου σας και του Chromebook. Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο στο smartphone σας, θα ενεργοποιήσετε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στην επιλογή “Να επιτρέπεται πάντα από αυτόν τον υπολογιστή” και, στη συνέχεια, πατήστε “Να επιτρέπεται”.

adb devices

6. Θα βγάζει δύο συσκευές. Το ένα είναι ο ενσωματωμένος εξομοιωτής Android που τροφοδοτεί το Play Store και ο άλλος είναι το smartphone Android σας. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε το smartphone Android για κατοπτρισμό, επομένως αντιγράψτε τη συμβολοσειρά αναγνωριστικού δίπλα στη συσκευή σας. Έχω επισημάνει το μέρος που πρέπει να αντιγράψετε.

  Το γραφικό στοιχείο ημερολογίου που κάνει τα πάντα και φαίνεται υπέροχο [Android]

7. Τώρα, εκτελέστε την εντολή scrcpy με τον παρακάτω τρόπο. Εδώ, αντικαταστήστε το αναγνωριστικό με την τιμή που αντιγράψατε στο Chromebook σας. Στη συνέχεια, πατήστε Enter.

scrcpy -s identifier

8. Αυτό θα αντικατοπτρίζει αμέσως την οθόνη Android στο Chromebook σας. Τώρα μπορείτε να πλοηγηθείτε στο smartphone απευθείας από το Chromebook σας. Προχωρήστε και αλληλεπιδράστε με οποιαδήποτε εφαρμογή, παίξτε παιχνίδια ή κάντε κύλιση στους τροχούς του Instagram.

Αντικατοπτρισμός οθόνης Android στο Chromebook σας

Επομένως, αυτοί είναι δύο απλοί τρόποι που σας επιτρέπουν να αντικατοπτρίσετε το τηλέφωνό σας Android στο Chromebook σας. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το scrcpy είναι ένα από τα πιο ισχυρά βοηθητικά προγράμματα αντικατοπτρισμού οθόνης και η ικανότητά του σε χαμηλή καθυστέρηση σάς επιτρέπει να αλληλεπιδράτε πλήρως με εφαρμογές και παιχνίδια. Ωστόσο, εάν θέλετε μια αβίαστη λύση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το Vysor. Τέλος πάντων, αυτό είναι όλο για αυτόν τον οδηγό. Αν αναζητάτε έναν τρόπο να φορτώσετε τα Android APK στο Chromebook σας, έχουμε έναν λεπτομερή οδηγό για εσάς. Και για να βρείτε τις καλύτερες εφαρμογές Chromebook, μεταβείτε στην επιμελημένη λίστα μας που συνδέεται εδώ. Τέλος, ενημερώστε μας για τις απορίες σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.