Πώς να αντιδράτε στα μηνύματα WhatsApp με Emoji

Μετά από πειράγματα και δοκιμή της δυνατότητας με χρήστες beta για μερικούς μήνες, το WhatsApp άρχισε τώρα να διαθέτει τη δυνατότητα να αντιδρά στα μηνύματα σε μια συνομιλία με ένα emoji. Ναι καλά άκουσες. Ακριβώς όπως το Instagram και το Messenger, μπορείτε πλέον να επιλέξετε να μην πληκτρολογήσετε μια απάντηση, αλλά αντ’ αυτού, να αντιδράτε στα μηνύματα με ένα emoji για να εκφράσετε πώς νιώθετε για αυτά. Η λειτουργία αντιδράσεων emoji προσεγγίζει πλέον όλους τους χρήστες iOS, Android και επιτραπέζιους υπολογιστές/ιστούς του WhatApp, οπότε ας μάθουμε πώς να χρησιμοποιούμε αυτήν τη δυνατότητα. Δείτε πώς μπορείτε να αντιδράσετε σε ένα μήνυμα με ένα emoji στο WhatsApp.

Οδηγός για το WhatsApp Emoji Message Reactions (2022)

Τι είναι οι αντιδράσεις στα μηνύματα Emoji;

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η λειτουργία αντιδράσεων emoji σάς δίνει τη δυνατότητα να αντιδράτε γρήγορα σε συγκεκριμένα μηνύματα με emoji και να μοιράζεστε τη γνώμη σας χωρίς να πλημμυρίζετε τη συνομιλία με νέα μηνύματα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε emoji με δάκρυα χαράς για να αντιδράσετε σε ένα αστείο μήνυμα ή ένα μπράβο για να αναγνωρίσετε ένα μήνυμα που στάλθηκε σε μια ομαδική συνομιλία.

  Πώς να κατεβάσετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας Whatsapp

Αυτή είναι μια απλή λειτουργία που υπάρχει σε εφαρμογές όπως το Instagram και το Messenger εδώ και χρόνια. Έφτασε επιτέλους στο WhatsApp για να φέρει την ισότητα μεταξύ των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκαν στο Meta (πρώην Facebook). Δεν υπάρχει απότομη καμπύλη εκμάθησης σε αυτό το χαρακτηριστικό, οπότε ας μάθουμε πώς να το χρησιμοποιούμε.

Διαθέσιμα Emoji Reactions & Meaning

Το WhatsApp προσφέρει επί του παρόντος έξι emoji που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αντιδράτε σε μηνύματα σε μια συνομιλία και είναι:

  • Μπράβο (?)
  • Καρδιά (❤️)
  • Πρόσωπο με δάκρυα χαράς (?)
  • Πρόσωπο με το στόμα ανοιχτό (?)
  • Πρόσωπο που κλαίει (?)
  • Άτομο με σταυρωμένα χέρια (?)

Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στοχεύει να προσθέσει υποστήριξη για όλα τα emoji και τους τόνους δέρματος, όπως το Instagram, αναφέρει ο επικεφαλής του WhatsApp Will Cathcart σε ένα επίσημο tweet. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα emoji και τη σημασία τους, μεταβείτε στον συνδεδεμένο οδηγό μας. Επιπλέον, θα μπορούσατε επίσης να διαβάσετε για τη σημασία των διαφορετικών emojis στο Snapchat εδώ.

Πώς να αντιδράτε στα μηνύματα WhatsApp με Emoji (Android/ iOS)

Με τα βασικά εκτός λειτουργίας, ήρθε η ώρα να μάθουμε πώς να στέλνουμε αντιδράσεις emoji στις συνομιλίες WhatsApp. Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο σε συσκευές Android και iOS. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα:

1. Ανοίξτε το WhatsApp και κατευθυνθείτε σε μια συνομιλία. Εδώ, πατήστε παρατεταμένα το μήνυμα στο οποίο θέλετε να αντιδράσετε και θα δείτε τη γραμμή αντιδράσεων emoji να αναδύεται στην οθόνη σας.

  Πώς να αποστείλετε ένα μήνυμα στο Whatsapp

2. Επιλέξτε το emoji με το οποίο θέλετε να αντιδράσετε και θα εμφανιστεί στο κάτω άκρο της φυσαλίδας μηνυμάτων. Δείτε πώς φαίνεται η δυνατότητα αντίδρασης μηνύματος:

3. Εάν θέλετε να δείτε πόσα άτομα έχουν αντιδράσει σε ένα μήνυμα WhatsApp και τι emoji έχουν χρησιμοποιήσει, πατήστε στα emoji που εμφανίζονται στο συννεφάκι μηνυμάτων.

Πώς να αντιδράτε στα μηνύματα WhatsApp με Emoji (Web/Desktop)

Η μέθοδος χρήσης αντιδράσεων emoji στον ιστό και στην εφαρμογή για υπολογιστές για WhatsApp φαίνεται λίγο διαφορετική, οπότε ας δούμε πώς λειτουργεί:

1. Ανοίξτε μια συνομιλία στο WhatsApp στην εφαρμογή Ιστού. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από ένα μήνυμα για να δείτε ένα νέο εικονίδιο emoji να εμφανίζεται δίπλα του.

2. Πατήστε στο εικονίδιο emoji για να αντιδράσετε σε ένα μήνυμα με οποιαδήποτε από τις έξι διαθέσιμες επιλογές.

Πώς να αλλάξετε την αντίδραση Emoji σας

Το WhatsApp σάς επιτρέπει επίσης να αλλάξετε εύκολα την αντίδραση emoji σε ένα μήνυμα. Περιγράψαμε πώς μπορείτε να αλλάξετε την αντίδραση emoji χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές για κινητά και web σε αυτήν την ενότητα.

1. Σε Android και iOS, μπορείτε να πατήσετε ξανά παρατεταμένα το ίδιο μήνυμα για να δείτε τη γραμμή αντίδρασης emoji. Η υπάρχουσα αντίδρασή σας θα τονιστεί με γκρι. Τώρα, απλώς επιλέξτε ένα άλλο emoji για να αλλάξετε την αντίδρασή σας και είστε έτοιμοι.

Σημείωση: Όταν αλλάζετε την αντίδραση emoji και ο παραλήπτης δεν έχει ανοίξει ακόμα την ειδοποίηση, η αλλαγή αντικατοπτρίζεται και στην ειδοποίηση. h/t τον συνάδελφό μου Uday για αυτήν την οξυδερκή μικρή πληροφορία.

  Πώς να απαντάτε ιδιωτικά σε ομαδικά μηνύματα στο Whatsapp

2. Στις εφαρμογές ιστού WhatsApp και επιτραπέζιου υπολογιστή, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το ίδιο μήνυμα για να δείτε ξανά το εικονίδιο emoji. Κάντε κλικ στο emoji και επιλέξτε τη νέα σας αντίδραση. Ναι, είναι τόσο εύκολο.

Πώς να αφαιρέσετε το WhatsApp Emoji Reaction

Τέλος, έχετε επίσης την επιλογή να αφαιρέσετε την αντίδραση emoji σας από τα μηνύματα στο WhatsApp. Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις πλατφόρμες, είτε πρόκειται για Android, iOS είτε για την εφαρμογή Ιστού. Δείτε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε μια αντίδραση:

1. Μπορείτε να πατήσετε την αντίδραση emoji που εμφανίζεται στο κάτω μέρος της φυσαλίδας συνομιλίας. Θα δείτε τώρα ένα αναδυόμενο παράθυρο με την αντίδρασή σας και μπορείτε να “Πατήσετε για αφαίρεση” το ίδιο με ευκολία. Η αντίδρασή σας σε αυτό το μήνυμα θα εξαφανιστεί αμέσως.

2. Δείτε πώς φαίνεται η επιλογή κατάργησης μιας αντίδρασης στο WhatsApp στον ιστό και στην εφαρμογή για υπολογιστές Windows/macOS. Αφού κάνετε κλικ στην αντίδραση emoji στο συννεφάκι συνομιλίας, πρέπει να επιλέξετε την επιλογή “Κλικ για αφαίρεση” για να διαγράψετε την αντίδρασή σας.

Σημείωση: Η λειτουργία αντιδράσεων emoji δεν είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή WhatsApp UWP Beta σε συσκευές Windows αυτήν τη στιγμή. Πιθανότατα θα προστεθεί τις επόμενες ημέρες.

Δοκιμάστε τη νέα δυνατότητα αντιδράσεων μηνυμάτων WhatsApp

Λοιπόν, ναι, αυτά είναι σχεδόν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη χρήση αντιδράσεων emoji στο WhatsApp. Τα emoji περιορίζονται επί του παρόντος στις έξι προεπιλεγμένες επιλογές, αλλά θα αξίζει τον χρόνο όλων όταν η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων προσθέσει υποστήριξη για όλα τα emoji. Επιπλέον, το WhatsApp ανακοίνωσε επίσης ότι θα εισαγάγει τις Κοινότητες για να διευκολύνει τη διαχείριση ομάδων, να υποστηρίζει έως και 32 χρήστες σε ομαδικές φωνητικές κλήσεις και πολλά άλλα. Επίσης, είναι πλέον δυνατό να χρησιμοποιείτε το WhatsApp σε πολλές συσκευές χωρίς να έχετε το τηλέφωνό σας συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο.