Πώς να αντιγράψετε έναν φάκελο στο Google Drive

Το Google Drive μπορεί να είναι μια από τις καλύτερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud, αλλά εξακολουθεί να μην έχει κάποιες αξιόλογες επιλογές. Αν και μπορείτε να αντιγράψετε αρχεία στο Google Drive, δεν υπάρχει επιλογή στα μενού περιβάλλοντος για αντιγραφή ή αντιγραφή φακέλων. Λοιπόν, πώς υποτίθεται ότι αντιγράφετε τους φακέλους του Google Drive; Εδώ είναι οι επιλογές.

1. Αντιγράψτε πολλά αρχεία σε έναν νέο φάκελο του Google Drive

Όπως αναφέρθηκε, το Google Drive περιλαμβάνει την επιλογή “Δημιουργία αντιγράφου” για φακέλους. Ως εκ τούτου, μπορείτε ακόμα να αντιγράψετε και να επικολλήσετε όλα τα αρχεία σε έναν φάκελο, αυτόν που δημιουργείτε ή επιλέγετε εσείς.

  • Ανοίξτε το “Google Drive” σε ένα πρόγραμμα περιήγησης και επιλέξτε (κάντε διπλό κλικ) έναν φάκελο για αντιγραφή.
  • Επιλέξτε όλα τα αρχεία στο φάκελο πατώντας το πλήκτρο συντόμευσης «Ctrl + A», μετά κάντε δεξί κλικ σε ένα και επιλέξτε «Δημιουργία αντιγράφου».
  • Τώρα, νέα αντίγραφα των αρχείων εμφανίζονται στον ίδιο φάκελο με το “Copy of…” στους τίτλους των αρχείων. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε από τα αρχικά αρχεία και επιλέξτε “Μετακίνηση σε” στο μενού περιβάλλοντος.
  • Επιλέξτε έναν υπάρχοντα φάκελο ή κάντε κλικ στο γκρι εικονίδιο “Νέος φάκελος” για να προσθέσετε έναν νέο.
  • Εάν επιλέξατε να προσθέσετε έναν νέο φάκελο, εισαγάγετε ένα όνομα στο πλαίσιο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “μπλε σημάδι επιλογής”.
  • Κάντε κλικ στο «Μετακίνηση εδώ» για να ολοκληρώσετε την επιλογή φακέλου.
  • Μια ειδοποίηση εμφανίζεται στην κάτω δεξιά ενότητα, που δείχνει ότι τα αρχεία μετακινήθηκαν με επιτυχία. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο «ΑΝΑΙΡΕΣΗ» εάν κάνατε λάθος, αλλά ενεργήστε γρήγορα πριν εξαφανιστεί η ειδοποίηση.
  • Για να επιβεβαιώσετε την επιτυχή μεταφορά αρχείων στον νέο φάκελο, μεταβείτε σε αυτόν και βεβαιωθείτε ότι εμφανίζονται τα αρχεία. Τα αρχικά αρχεία αντιγράφονται πλέον σε έναν νέο φάκελο, ο οποίος αντικαθιστά την ανύπαρκτη επιλογή αντιγραφής φακέλων Google Drive.
  •   Πώς να χρησιμοποιήσετε τις αναφορές στα σχόλια του Microsoft Office 365

    2. Αντιγράψτε φακέλους με την εφαρμογή Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμός

    Εναλλακτικά, μπορείτε να αντιγράψετε φακέλους Google Drive προσθέτοντας το λογισμικό Drive to Desktop στα Windows, το οποίο προσθέτει έναν φάκελο Google Drive στον File Explorer. Το λογισμικό συγχρονίζει αυτόν τον κατάλογο, ώστε να μπορείτε να ανοίξετε τα αρχεία σας στο Google Drive από την Εξερεύνηση αρχείων και να αποθηκεύσετε έγγραφα που συγχρονίζονται απευθείας στο cloud. Εφόσον η Εξερεύνηση αρχείων περιλαμβάνει πλέον τους φακέλους του Google Drive, μπορείτε εύκολα να αντιγράψετε φακέλους σε έναν νέο και το Drive θα τους συγχρονίσει. Δείτε πώς να το κάνετε.

  • Εγκαθιστώ Drive για επιφάνεια εργασίας λογισμικό.
  • Ανοίξτε το λογισμικό και επιλέξτε τον λογαριασμό Google που θα χρησιμοποιήσετε.
  • Επιλέξτε ορισμένους φακέλους για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας στο Google Drive και επιλέξτε “Συγχρονισμός του δίσκου μου σε αυτόν τον υπολογιστή”.
  • Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων αφού τα Windows συγχρονιστούν με το My Drive. Κάντε κλικ στο φάκελο “Google Drive” για να τον ανοίξετε.
  • Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ σε έναν φάκελο για αντιγραφή. Επιλέξτε την επιλογή «Αντιγραφή» στο μενού περιβάλλοντος.
  • Πατήστε το κουμπί “Αντιγραφή σε” και, στη συνέχεια, επιλέξτε να αποθηκεύσετε τον αντιγραμμένο φάκελο στο “Google Drive”.
  • Τώρα, μπορείτε να ανοίξετε αυτόν τον αντιγραμμένο φάκελο από την καρτέλα του προγράμματος περιήγησης του χώρου αποθήκευσης cloud για να επιβεβαιώσετε ότι εμφανίζεται ο αντιγραμμένος φάκελος.
  • 3. Αντιγράψτε τους φακέλους του Google Drive με εφαρμογές Ιστού

    Υπάρχουν επίσης επιλογές αντιγραφής φακέλων Google Drive χρησιμοποιώντας εφαρμογές ιστού, όπως π.χ Αντιγραφή φακέλου.

    Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Copy Folder για να αντιγράψετε τους φακέλους του Google Drive

    Το Copy Folder χρησιμοποιεί ένα σενάριο για εκτέλεση. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τίποτα. Το πρόγραμμα είναι 100% δωρεάν και παρέχει μια διαδικασία βήμα προς βήμα αντιγραφής φακέλων Google Drive. Το σενάριο δημιουργεί επίσης ένα εύχρηστο αρχείο καταγραφής Φύλλων Google για κάθε περίοδο λειτουργίας, εμφανίζοντας την πρόοδο της λειτουργίας αντιγραφής και παρέχει μια εγγραφή για την αναφορά σας στον ριζικό φάκελο των φύλλων Google.

      Θα εμφανιστεί μια κάρτα ιατρικής μαριχουάνας σε έλεγχο ιστορικού;

    Το Copy Folder δεν αποθηκεύει δεδομένα από τον λογαριασμό σας ή το Google Drive, τελεία. Τα δικαιώματα επιτρέπουν στο σενάριο να εκτελείται εκτός σύνδεσης, ώστε να μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο όσο ολοκληρώνεται η διαδικασία αντιγραφής. Ο προγραμματιστής παρέχει τον πηγαίο κώδικα του φακέλου αντιγραφής στο Github και μπορείτε να ελέγξετε την εφαρμογή εκεί και να εκκινήσετε το δικό σας αντίγραφο εάν ανησυχείτε για την ασφάλεια και το απόρρητο.

    Από προεπιλογή, ο νέος φάκελος αντιγράφεται στην ίδια θέση με τον αρχικό φάκελο, αλλά μπορείτε να τον αντιγράψετε στον ριζικό κατάλογο επιλέγοντας «Κατάλογος ρίζας» στην ενότητα «Αντιγραφή φακέλου σε» της εφαρμογής.

    Ο αντιγραμμένος φάκελος και τα περιεχόμενά του δεν διατηρούν πρωτότυπες πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία δημιουργίας και το ιστορικό αναθεωρήσεων. Ο χρήστης γίνεται ο κάτοχος του φακέλου, των υποφακέλων και των αρχείων.

    Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Copy Folder στο Google Drive.

  • Παω σε Αντιγραφή φακέλου στο Google Webstore και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Επισκεφτείτε τον ιστότοπο” για να εκκινήσετε το σενάριο. Δεν θα δείτε μια επιλογή εγκατάστασης επειδή δεν χρειάζεστε.
  • Επιλέξτε τον λογαριασμό σας στο Google Drive και αποδεχτείτε όλα τα δικαιώματα που απαιτούνται για τη λειτουργία του σεναρίου.
  • Επιλέξτε το φάκελό σας με το κουμπί «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΣΑΣ» ή επικολλήστε μια διεύθυνση URL φακέλου.
  • Εάν επιλέξατε να περιηγηθείτε στο Drive, κάντε διπλό κλικ στους φακέλους και επιλέξτε αυτόν που θέλετε να αντιγράψετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Επιλογή”.
  • Επιβεβαιώστε το φάκελο κάνοντας κλικ στο κουμπί “Επιλογή” άλλη μια φορά. Αυτό εμφανίζεται σε περίπτωση που επιλέξατε να εισαγάγετε τη διεύθυνση URL του φακέλου στο “Βήμα 3”.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί ο σωστός φάκελος. Κάντε κλικ στο «ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ» εάν χρειάζεται ή πατήστε «ΕΠΟΜΕΝΟ» για να συνεχίσετε.
  • Δώστε ένα όνομα στον αντιγραμμένο φάκελο και, στη συνέχεια, επιλέξτε “ΕΠΟΜΕΝΟ”.
  • Επιλέξτε τις επιλογές αντιγραφής και, στη συνέχεια, κάντε ξανά κλικ στο «ΕΠΟΜΕΝΟ».
  • Ελέγξτε τις επιλεγμένες επιλογές και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΦΑΚΕΛΟΥ».
  • Η διαδικασία αντιγραφής ξεκινά, όπως φαίνεται από ένα παράθυρο κατάστασης.
  • Εμφανίζεται η οθόνη επιτυχίας, η οποία δείχνει ότι η διαδικασία αντιγραφής ξεκίνησε στο παρασκήνιο.
  • Προαιρετικά: Στο επάνω μέρος της οθόνης επιτυχίας, μπορείτε να επιλέξετε «ΠΑΥΣΗ» και ΣΥΝΕΧΙΣΗ» εάν χρειάζεται.
  • Κάντε κλικ στο σύνδεσμο “Αντιγραφή αρχείου καταγραφής” για να ανοίξετε την αναφορά κατάστασης και το αρχείο καταγραφής του Φύλλου Google. Το “Παράθυρο οθόνης επιτυχίας” είναι πλέον ασφαλές να κλείσει.
  • Επιβεβαιώστε ότι ο φάκελος του Drive και τα περιεχόμενα αντιγράφηκαν με επιτυχία ανοίγοντας το φάκελο στο Google Drive.
  •   Κάθε συντόμευση πληκτρολογίου της Microsoft Teams και πώς να τις χρησιμοποιήσετε

    Το Gsuitetips.com διαθέτει επίσης μια εναλλακτική εφαρμογή Ιστού για την αντιγραφή φακέλων Google Drive. Κάντε κλικ ΕΔΩ για να ανοίξετε τη σελίδα της εφαρμογής στο Gsuitetips.com. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Σύνδεση με το Google για να επιλέξετε έναν λογαριασμό Google Drive και να ανοίξετε την εφαρμογή Ιστού όπως φαίνεται στο στιγμιότυπο ακριβώς παρακάτω.

    Πατήστε το κουμπί Κλικ για περιήγηση φακέλου Πηγή για να επιλέξετε έναν φάκελο GD για αντιγραφή. Μπορείτε επίσης να πατήσετε το κουμπί Κάντε κλικ για περιήγηση για τον φάκελο προορισμού για να επιλέξετε έναν κατάλογο Google Drive για να αποθηκεύσετε τον διπλότυπο φάκελο. Εισαγάγετε έναν τίτλο στο πλαίσιο κειμένου Νέο όνομα φακέλου. Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Αντιγραφή αρχείων, κάντε κλικ στην Προεπισκόπηση και πατήστε το κουμπί Μετάβαση. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε κλικ σε έναν υπερσύνδεσμο για να ανοίξετε το νέο αντίγραφο φακέλου στο Google Drive.

    Έτσι, μπορείτε να αντιγράψετε τους φακέλους σας στο Google Drive. Ας ελπίσουμε ότι η Google μπορεί να ξυπνήσει κάποια μέρα και να προσθέσει μια επιλογή Αντιγραφής φακέλου στο GD. Μέχρι τότε, μπορείτε να αντιγράψετε φακέλους GD αντιγράφοντας όλα τα αρχεία σε αυτούς ή χρησιμοποιώντας το λογισμικό Backup and Sync και τις εφαρμογές web αντιγραφής φακέλων.