Πώς να ανοίξετε τις επιλογές φακέλων στα Windows 11

Η Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 11 φαίνεται διαφορετική από ό,τι στα Windows 10. Πέρα από τις στρογγυλεμένες γωνίες και τα νέα εικονίδια, η κορδέλα έχει επίσης αλλάξει. Είναι πολύ πιο περιεκτικό και θα διαπιστώσετε ότι πολλά κουμπιά απλά έχουν φύγει.

Η κορδέλα στον Εξερεύνηση αρχείων ήταν χρήσιμη. Δεν ήταν γεμάτη με άχρηστες επιλογές και η νέα κορδέλα έχει αφαιρέσει αρκετές από αυτές.

Επιλογές φακέλων στα Windows 11

Επιλογές φακέλων στα Windows 11

Ένα από τα πιο σημαντικά κουμπιά που έχουν αφαιρεθεί από την κορδέλα στην Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 11 είναι το κουμπί «Επιλογές φακέλου». Έδωσε στους χρήστες πρόσβαση σε μια εκτενή λίστα επιλογών προσαρμογής για τη διαχείριση του τρόπου εμφάνισης των φακέλων και των αρχείων στην Εξερεύνηση αρχείων, καθώς και για την αλλαγή ορισμένων συμπεριφορών της εφαρμογής στο σύνολό της.

  Αλλάξτε το φόντο της οθόνης σύνδεσης στα Windows 10

Οι επιλογές φακέλων δεν έχουν αφαιρεθεί στα Windows 11 και είναι ακόμα δυνατή η πρόσβαση σε αυτές.

1. Επιλογές φακέλων στα Windows 11 – Εξερεύνηση αρχείων

Οι επιλογές φακέλων εξακολουθούν να είναι προσβάσιμες απευθείας από την Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 11. Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι σε ποιο κουμπί να κάνετε κλικ.

Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων.
Κάντε κλικ στις περισσότερες επιλογές (κουμπί με τρεις κουκκίδες) στην κορδέλα.
Επιλέξτε Επιλογές από το μενού.
Θα ανοίξουν οι επιλογές φακέλων.

2. Επιλογές φακέλων στα Windows 11 – Πίνακας Ελέγχου

Οι Επιλογές φακέλων είναι προσβάσιμες από τον Πίνακα Ελέγχου. Ο Πίνακας Ελέγχου παραμένει προς το παρόν μέρος των Windows 11 και παρέχει άμεση πρόσβαση στις επιλογές φακέλων.

  Πώς να μετεγκαταστήσετε έναν χρήστη των Windows σε διαφορετικό υπολογιστή με Windows 10

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για το άνοιγμα του Πίνακα Ελέγχου στα Windows 10 θα εξακολουθούν να λειτουργούν στα Windows 11.
Μεταβείτε στην ενότητα Εμφάνιση και εξατομίκευση.
Κάντε κλικ στο File Explorer Options.
Θα ανοίξουν οι επιλογές φακέλων.

Επιλογές νέου/Αλλαγμένου φακέλου

Οι επιλογές φακέλων εξακολουθούν να υπάρχουν στα Windows 11, ωστόσο, έχουν γίνει μικρές αλλαγές σε αυτές. Μπορεί να μην βλέπετε όλες τις επιλογές που υπήρχαν στα Windows 10. Η λίστα επιλογών στην καρτέλα Προβολή φαίνεται να έχει περικοπεί λίγο ή να έχει μετακινηθεί σε άλλες περιοχές του λειτουργικού συστήματος. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ορισμένα στοιχεία που μπορούσαν να προσαρμόσουν οι χρήστες δεν μπορούν πλέον να αλλάξουν.

  Πώς να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών στα Windows 11

συμπέρασμα

Τα Windows 11 είναι πιο οπτικά σε σύγκριση με τα Windows 10. Θα διαπιστώσετε ότι πολλά μενού δεν έχουν πλέον απλές ετικέτες κειμένου για ενέργειες όπως αντιγραφή, επικόλληση ή κοινή χρήση. Αντίθετα, όλα έχουν αντικατασταθεί με εικονίδια. Τα εικονίδια δεν είναι άσχημα, αλλά οι χρήστες των Windows έχουν χρησιμοποιήσει μενού με ετικέτες/επιλογές κειμένου. Θα χρειαστεί χρόνος για να μάθετε αυτά τα νέα εικονίδια και να γίνουν αρκετά οικεία ώστε ένας χρήστης να τα εντοπίσει και να τα αναγνωρίσει αμέσως σε ένα μενού. Εάν εξερευνάτε την πρώιμη έκδοση των Windows 11 και δεν μπορείτε να βρείτε μια επιλογή στο σημείο που περιμένετε να είναι, αναζητήστε ένα εικονίδιο που μπορεί να το έχει αντικαταστήσει.