Πώς να ανοίξετε μια εφαρμογή ή ένα αρχείο σε μια νέα εικονική επιφάνεια εργασίας στα Windows 10


Οι εικονικοί επιτραπέζιοι υπολογιστές στα Windows 10 είναι μια μικρή αλλά σημαντική προσθήκη στο λειτουργικό σύστημα επιφάνειας εργασίας. Το χαρακτηριστικό είναι εξαιρετικό και εκλιπαρεί τους προγραμματιστές και τη Microsoft να το αναπτύξουν σε κάτι καλύτερο. Η ιδέα υπήρχε εδώ και πολύ καιρό με το macOS και το Ubuntu να το υποστηρίζουν, αλλά κανείς δεν φαίνεται να θέλει να αναπτύξει τη λειτουργία σε κάτι πραγματικά χρήσιμο. Ευτυχώς, υπάρχουν εφαρμογές που προσφέρουν στους εικονικούς επιτραπέζιους υπολογιστές στα Windows 10 περισσότερη λειτουργικότητα από ό,τι διαθέτουν εκτός συσκευασίας. Το VDesk είναι μια δωρεάν και ανοιχτού κώδικα μικρή εφαρμογή που σας επιτρέπει να ανοίξετε οποιαδήποτε εφαρμογή ή αρχείο σε μια νέα Εικονική επιφάνεια εργασίας από το μενού περιβάλλοντος. Υποστηρίζει επίσης ορίσματα γραμμής εντολών που μπορούν να ανοίξουν μια εφαρμογή ή ένα αρχείο σε μια συγκεκριμένη εικονική επιφάνεια εργασίας. Ετσι δουλευει.

  Γιατί τα Windows 10 απενεργοποιούνται ξαφνικά;

Εγκαταστήστε το VDesk και στον φάκελο στον οποίο έχει γίνει λήψη του αρχείου EXE, κάντε δεξί κλικ στην Εξερεύνηση αρχείων και επιλέξτε την επιλογή «Άνοιγμα παραθύρου εντολής εδώ». Στο παράθυρο της γραμμής εντολών που ανοίγει, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή.

vdesk -install

Χρειάζεται μόλις ένα δευτερόλεπτο για να εκτελεστεί. Ανοίξτε ένα παράθυρο της Εξερεύνησης αρχείων και μεταβείτε σε οποιονδήποτε φάκελο με ένα αρχείο ή μια συντόμευση εφαρμογής σε αυτόν. Κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε την επιλογή «Άνοιγμα σε νέα εικονική επιφάνεια εργασίας» για να ανοίξετε την εφαρμογή σε μια νέα εικονική επιφάνεια εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο θα μεταβείτε στην εικονική επιφάνεια εργασίας που προστέθηκε πρόσφατα, όπου θα ανοίξει η εφαρμογή.

  Πώς να ενεργοποιήσετε και να διαχειριστείτε το hotspot για φορητές συσκευές στα Windows 10

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα ορίσματα της γραμμής εντολών για να ανοίξετε μια εφαρμογή ή ένα αρχείο σε μια συγκεκριμένη εικονική επιφάνεια εργασίας, ανοίξτε το παράθυρο της γραμμής εντολών στην ίδια θέση όπου είναι αποθηκευμένο το αρχείο VDesk EXE. Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη σύνταξη.

vdesk [virtual desktop number] [App name/ file path]

Εάν θέλετε να ανοίξετε το Chrome σε εικονική επιφάνεια εργασίας 3, αυτή θα είναι η εντολή.

vdesk 3 chrome

Η δυνατότητα ανοίγματος μιας εφαρμογής ή ενός αρχείου σε μια συγκεκριμένη εικονική επιφάνεια εργασίας από το μενού περιβάλλοντος με δεξί κλικ θα ήταν εξαιρετική, αλλά είναι επίσης πιθανό κάτι τέτοιο να μην μπορεί να εφαρμοστεί λόγω περιορισμού των Windows. Τα ορίσματα της γραμμής εντολών πρέπει να εκτελεστούν λίγο και ίσως οι χρήστες να προτιμούν να στέλνουν εφαρμογές και αρχεία σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή με τον προεπιλεγμένο τρόπο, αλλά η δυνατότητα ανοίγματος μιας εφαρμογής σε μια νέα εικονική επιφάνεια εργασίας είναι καταπληκτική. Είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν με εικονικούς επιτραπέζιους υπολογιστές για να γίνουν πιο χρήσιμοι και αυτή η εφαρμογή είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού.

  Ανοίξτε τη μονάδα οπτικού δίσκου με συντόμευση πληκτρολογίου [Windows]

Κατεβάστε το VDesk