Πώς να ανοίξετε αρχεία EMZ στα Windows 10

Περιστασιακά λαμβάνουμε συνημμένα αρχεία και έγγραφα με ασυνήθιστες επεκτάσεις αρχείων στα email μας και σε άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Ωστόσο, συχνά αποτυγχάνουν να ανοίξουν όταν προσπαθούμε να το κάνουμε. Μερικές φορές, εάν έχετε ένα αρχείο EMZ με το οποίο πρέπει να εργαστείτε, ο υπολογιστής σας ενδέχεται να μην αναγνωρίζει τη μορφή αρχείου και να μην σας επιτρέπει να το ανοίξετε. Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς να ανοίγετε αρχεία .emz, τα οποία είναι ένα είδος μορφής αρχείου εικόνας. Υπάρχουν επίσης μερικές εφαρμογές που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο για να ανοίγετε και να επεξεργάζεστε εύκολα αρχεία EMZ. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να ανοίγετε αρχεία EMZ στα Windows 10 και να συνεχίζετε την εργασία σας χωρίς κανένα εμπόδιο.

Πώς να ανοίξετε αρχεία EMZ στα Windows 10

Το EMZ, Enhanced Metafile, είναι μια επέκταση αρχείου συμπιεσμένων γραφικών. Τα αρχεία EMZ είναι αρχεία εικόνων που έχουν συμπιεστεί εκτενώς. Τα Windows Enhanced Metafile είναι αρχεία EMF που περιέχονται σε αρχεία EMZ. Ωστόσο, ορισμένα αρχεία που έχουν τις επεκτάσεις αρχείων EMF αποθηκεύονται στη μορφή Jasspa MicroEmacs Macro, η οποία είναι εντελώς άσχετη. Μερικές από τις δυνατότητες αυτής της μορφής αρχείου αναφέρονται παρακάτω:

  • Τα αρχεία EMZ είναι συμπιεσμένα αρχεία EMF GZIP, τα οποία είναι μια μορφή γραφικών που χρησιμοποιείται από προϊόντα της Microsoft όπως το Visio, το Word και το PowerPoint.

  • Είναι αποτελεσματικό και βολικό στην αποθήκευση.
  • Τα μικρά αρχεία αποθήκευσης μπορούν να χωρέσουν φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης.
  • Το EMZ είναι στενά συνδεδεμένο με άλλα Windows Metafiles, όπως το WMZ. Το αρχείο EMZ διαφέρει από αυτό στο ότι περιέχει ένα βελτιωμένο μετα-αρχείο, το αρχείο EMF, στο οποίο μπορείτε να προσπελάσετε αποσυμπιέζοντας το συμπιεσμένο αρχείο EMZ.

Τώρα, ας κατευθυνθούμε στην παρακάτω ενότητα, η οποία περιέχει μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να ανοίξετε αρχεία EMZ.

Μέθοδος 1: Χρησιμοποιήστε το Microsoft Office

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα προϊόντα του Microsoft Office, όπως το Microsoft Word, το PowerPoint και το Excel για να ανακτήσετε το αρχείο EMZ.

Σημείωση: Τα ακόλουθα βήματα εκτελούνται στο Microsoft Word 2016.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Microsoft Word και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Κάντε κλικ στο Κενό έγγραφο.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο μενού Εισαγωγή.

4. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Εικόνες.

5. Κάντε κλικ στο This Device.

6. Μεταβείτε στο αρχείο EMZ και κάντε κλικ σε αυτό. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Εισαγωγή για να ανοίξετε το αρχείο EMZ στο Microsoft Word.

Το αρχείο EMZ θα εισαχθεί ως εικόνα στο έγγραφο και θα ανοίξει. Ωστόσο, δεν θα μπορείτε να το επεξεργαστείτε, καθώς δεν είναι επεξεργάσιμο.

Μέθοδος 2: Χρησιμοποιήστε το Adobe Photoshop

Το Adobe Photoshop είναι η πιο ικανή εφαρμογή αλλαγής εικόνας που είναι προσβάσιμη για επαγγελματίες. Ως αποτέλεσμα, το Adobe Photoshop είναι το εργαλείο επιλογής για την ανάγνωση σχεδόν οποιασδήποτε μορφής αρχείου τύπου εικόνας, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων EMZ, λόγω της σχεδόν καθολικής συμβατότητάς του.

  • Με το Ease, το Photoshop μπορεί να διαβάζει αρχεία EMZ και θα μπορείτε να τα επεξεργάζεστε, να τα βελτιώνετε και να τα επεξεργάζεστε με όποιον τρόπο θέλετε.
  • Μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο ξεκινώντας πρώτα το Adobe Photoshop και, στη συνέχεια, σύροντας και αποθέτοντας το αρχείο EMZ στο Adobe Photoshop.
  • Μόλις ανοίξει το αρχείο, θα μπορείτε να το δείτε και να το επεξεργαστείτε. Μπορείτε επίσης να κάνετε δεξί κλικ στο αρχείο EMZ, να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την επιλογή open-with και να επιλέξετε το Adobe Photoshop από το μενού.
  • Τέλος, μόλις ολοκληρώσετε την προβολή και την τροποποίηση του, μπορείτε να το μετατρέψετε σε νέο τύπο αρχείου χρησιμοποιώντας την εφαρμογή. Μπορείτε, για παράδειγμα, να μετατρέψετε το αρχείο EMZ σε μια πιο προσιτή μορφή όπως JPG ή BMP.

Μέθοδος 3: Χρησιμοποιήστε εφαρμογές τρίτων

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα όταν προσπαθείτε να εξαγάγετε ή να ανοίξετε το αρχείο .emz, μπορείτε να το μετατρέψετε σε διαφορετικές μορφές αρχείων. Μπορείτε να μετατρέψετε το αρχείο σε μορφή PNG ή JPG χρησιμοποιώντας λογισμικό μετατροπέα εικόνας. Και θα μπορείτε να τα ανοίξετε γρήγορα στον υπολογιστή Windows 10. Μερικές από τις εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι το XnView MP και το File Viewer Plus για να ανοίξετε το αρχείο .emz.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Ποιος είναι ο ορισμός του EMZ;

Απ.: Το Enhanced Metafile-Zipped είναι το ακρωνύμιο του Enhanced Metafile-Zipped. Ένα αρχείο EMZ, κοινώς γνωστό ως αρχείο συμπιεσμένου ενισχυμένου μετα-αρχείου των Windows, είναι ένα συμπιεσμένο αρχείο εικόνας.

Ε2. Πώς δημιουργούνται τα αρχεία EMZ;

Απάντηση: Τα αρχεία EMF μπορούν να συμπιεστούν με GZIP για να δημιουργηθεί ένα αρχείο EMZ. Επίσης, τα αρχεία WMF μπορούν να συμπιεστούν ZIP για να δημιουργήσουν ένα αρχείο WMZ. Ένα αρχείο Windows Metafile μπορεί να περιλαμβάνει εικόνες bitmap και διανυσματικά, παρόμοια με τη μορφή SVG. Αποσυμπιεσμένο από ένα αρχείο EMZ, το αρχείο EMF που προκύπτει είναι μια νεότερη έκδοση της μορφής αρχείου Microsoft Windows Metafile.

Ε3. Είναι ασφαλές το άνοιγμα αρχείων EMZ;

Απ.: Επειδή είναι μια μορφή αρχείου γραφικών, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να κάνουν οποιοδήποτε κακό. Ωστόσο, αυτό δεν σας αποκλείει από τη σάρωση τους με ένα κατάλληλο πρόγραμμα προστασίας από ιούς.

***

Ελπίζουμε ότι αυτές οι πληροφορίες ήταν χρήσιμες για τον τρόπο ανοίγματος του αρχείου .emz στα Windows 10. Πείτε μας ποια τεχνική λειτουργούσε καλύτερα για εσάς. Εάν έχετε ερωτήσεις ή προτάσεις, χρησιμοποιήστε την περιοχή σχολίων.

  Τι είναι το RNG στα βιντεοπαιχνίδια και γιατί το επικρίνουν οι άνθρωποι;