Πώς να ανοίξετε αρχεία ASPX

Τα αρχεία ASPX δεν είναι κοινά, αλλά θα τα συναντήσετε εάν κατεβάσετε τον πηγαίο κώδικα για μια εφαρμογή, μπορεί να βρείτε ένα ή δύο αρχεία APSX σε αυτήν. Ο τύπος αρχείου μπορεί να είναι ασυνήθιστος για τους περισσότερους τελικούς χρήστες, αλλά δεν είναι δύσκολο να ανοίξετε αυτόν τον τύπο αρχείου.

ανοίξτε αρχεία ASPX

Αρχείο ASPX

Ένα αρχείο ASPX δημιουργείται από έναν διακομιστή που εκτελεί το ASP.Net. Αυτή είναι βασικά μια ιστοσελίδα, αλλά αντί να χρησιμοποιεί τη γλώσσα HTML. Επεξεργάζεται και μεταφράζεται σε HTML όταν το αρχείο διαβάζεται ή φορτώνεται από έναν ιστότοπο σε ένα σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

  Πώς να επιλέξετε ένα κομμάτι ήχου στο Windows Media Player

Όσον αφορά το άνοιγμα ενός αρχείου ASPX, θα διαπιστώσετε ότι είναι αρκετά εύκολο να το κάνετε. Δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε διακομιστή ή να εγκαταστήσετε περίπλοκες εφαρμογές για να κάνετε τη δουλειά.

1. Ανοίξτε τα Αρχεία ASPX – πρόγραμμα περιήγησης στο Web

Ένα αρχείο ASPX είναι βασικά ένα έγγραφο. Ο μόνος λόγος που δεν μπορείτε να το ανοίξετε είναι λόγω της επέκτασής του. Σε αντίθεση με ένα αρχείο HTML που μπορείτε να ανοίξετε με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, χρειάζεστε ένα πρόγραμμα προβολής PDF για να ανοίξετε αρχεία ASPX.

Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων.
Μεταβείτε στην καρτέλα Προβολή.
Ενεργοποιήστε την επιλογή “Εμφάνιση επεκτάσεων”.
Μεταβείτε στο αρχείο ASPX και επιλέξτε το.
Πατήστε το πλήκτρο F2.
Αλλάξτε το ASPX σε PDF.
Επιβεβαιώστε ότι θέλετε να αλλάξετε τη μορφή.
Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο και ανοίξτε το σε ένα σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης όπως το Chrome.

  Πώς να κεντράρετε τα εικονίδια στη γραμμή εργασιών στα Windows 10

2. Χρησιμοποιήστε εργαλεία ανάπτυξης Ιστού

Εάν η μετατροπή ενός αρχείου ASPX σε PDF και το άνοιγμα του σε πρόγραμμα περιήγησης έχει ως αποτέλεσμα το αρχείο να μην εμφανίζεται σωστά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο ανάπτυξης ιστού στη θέση του. Υπάρχουν πολλά εργαλεία ανάπτυξης ιστού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αλλά αν ψάχνετε για ένα δωρεάν, εύκολο στην εγκατάσταση και εύχρηστο εργαλείο, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσετε το Notepad++.

Κατεβάστε και εγκαταστήστε το Notepad++.
Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων και μεταβείτε στο αρχείο ASPX.
Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέξτε Άνοιγμα με από το μενού περιβάλλοντος.
Επιλέξτε Notepad++ για να ανοίξετε το αρχείο.

3. Online εργαλεία ανάπτυξης ιστοσελίδων

Οι εφαρμογές Ιστού για ανάπτυξη Ιστού σάς επιτρέπουν να ανοίγετε αρχεία ASPX στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Δεν χρειάζεται να τα μετατρέψετε σε PDF. Αντίθετα, η εφαρμογή Ιστού μπορεί να διαβάσει το αρχείο APSX ως έχει. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε πρόσθετες εφαρμογές, εφόσον έχετε εγκατεστημένο στο σύστημά σας ένα σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης όπως το Chrome ή το Firefox.

  Πώς να ταξινομήσετε αυτόματα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε συγκεκριμένους φακέλους του Outlook

Υπάρχουν ειδικά προγράμματα προβολής αρχείων ASPX, αλλά δεν είναι οι πιο εντυπωσιακές διαδικτυακές εφαρμογές που θα βρείτε. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε Πρόγραμμα προβολής ASPX του File Pro Info για να ανοίξετε ένα αρχείο ASPX στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

συμπέρασμα

Εάν έχετε εγκατεστημένο το Microsoft Visual Studio στο σύστημά σας, είναι η καλύτερη εφαρμογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δείτε ένα αρχείο ASPX. Φυσικά, το Visual Studio θα εγκαταστήσει επίσης πολλά άλλα πράγματα στο σύστημά σας για να βοηθήσει στην ανάπτυξη. Εάν δεν είστε προγραμματιστής, η εγκατάσταση του Visual Studio για την προβολή ενός αρχείου ASPX είναι υπερβολική. Δοκιμάστε μία από τις επιλογές που έχουμε παραθέσει για μια πολύ απλούστερη προσέγγιση.