Πώς να ανακτήσετε τον χαμένο κωδικό πρόσβασης Roblox

Αν έχετε ακούσει καν για το Roblox? η δημοφιλής πλατφόρμα δημιουργίας και παιχνιδιού παιχνιδιών, τότε πρέπει να γνωρίζετε πόσοι άνθρωποι το παίζουν καθημερινά. Όσοι έμαθαν ήδη πώς να δημιουργούν έναν λογαριασμό Roblox πρέπει να διασκεδάζουν με αυτόν. Ωστόσο, εάν είστε χρήστης που έχει χάσει τα διαπιστευτήρια σύνδεσης Roblox, πρέπει να ανησυχείτε για τον λογαριασμό σας. Εάν είστε κάποιος που έχει χαθεί ο κωδικός πρόσβασης του Roblox, μην ανησυχείτε, καθώς έχω μια λύση για εσάς. Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε καθώς σας δείχνω πώς να ανακτήσετε τον χαμένο κωδικό πρόσβασης Roblox.

Είσοδος Roblox: Ανάκτηση χαμένου κωδικού πρόσβασης

Είτε ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης ή το όνομα χρήστη σας είτε ο λογαριασμός σας παραβιάστηκε και δεν μπορείτε να συνδεθείτε, θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς μπορείτε να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας Roblox και να επαναφέρετε την πρόσβασή σας στον λογαριασμό σας. Επιπλέον, θα συζητήσουμε επίσης μερικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για να αποφύγετε την απώλεια του κωδικού πρόσβασης Roblox στο μέλλον.

Όπως πάντα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω πίνακα περιεχομένων για να περιηγηθείτε σε αυτό το άρθρο.

Πράγματα που πρέπει να ελέγξουμε πριν προχωρήσουμε

Αν και πρέπει να ανησυχείτε να ανακτήσετε τον χαμένο κωδικό πρόσβασής σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ελέγξετε ότι έχετε πριν ξεκινήσουμε. Φροντίστε να έχετε υπόψη σας αυτά τα δύο σημαντικά πράγματα.

1. E-mail/Αριθμός τηλεφώνου ανάκτησης

Τα στοιχεία επικοινωνίας, όπως ένα email ανάκτησης ή ένας αριθμός τηλεφώνου είναι το εναλλακτικό σας σχέδιο για τους περισσότερους λογαριασμούς σε περίπτωση που χάσετε τα διαπιστευτήρια σύνδεσης. Εάν ακολουθήσατε τον οδηγό σύνδεσης Roblox, τότε πρέπει να γνωρίζετε πώς να δημιουργήσετε μια μέθοδο ανάκτησης. Ωστόσο, εάν είστε κάποιος που δεν αφιερώσατε χρόνο για να προσθέσετε ένα, τότε δυστυχώς, δεν θα μπορείτε να ανακτήσετε τον χαμένο κωδικό πρόσβασής σας στο Roblox με τον συμβατικό τρόπο. Μην ανησυχείτε όμως, καθώς θα σας δείξω επίσης πώς να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη της Roblox για περισσότερη βοήθεια παρακάτω.

  Πώς να αγοράσετε μια τηλεόραση για παιχνίδια το 2020

2. Πρόσβαση σε λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Εάν ευτυχώς προσθέσατε ένα email ανάκτησης ή έναν αριθμό τηλεφώνου στον λογαριασμό σας στο Roblox, τότε η δουλειά μας έγινε πολύ πιο εύκολη. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι έχετε πρόσβαση στον εν λόγω λογαριασμό email/τον αριθμό τηλεφώνου σας, ώστε να μπορέσουμε να συνδεθούμε και να ανακτήσουμε τον χαμένο κωδικό πρόσβασης Roblox.

3. (Προαιρετικό) Επαληθευτής Google

Αν και αυτός ο έλεγχος ταυτότητας δεν είναι απαραίτητος για την επαναφορά του χαμένου κωδικού πρόσβασης Roblox, θα σας διδάξω επίσης πώς να ενεργοποιήσετε την επαλήθευση σε δύο βήματα παρακάτω. Εάν θέλετε να το κάνετε μετά την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασής σας, φροντίστε να πραγματοποιήσετε λήψη και εγκατάσταση του Επαληθευτή Google (Android|iOS ) και να τον έχετε στη διάθεσή σας.

Πώς να ανακτήσετε τον χαμένο κωδικό πρόσβασης Roblox χρησιμοποιώντας e-mail/αριθμό τηλεφώνου

Εάν έχετε προσθέσει ένα email ή έναν αριθμό τηλεφώνου για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης για το Roblox, δείτε πώς να προχωρήσετε.

1. Επισκεφτείτε την πύλη Roblox Recover Password (ιστότοπος) για να ξεκινήσετε.

2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Κωδικός πρόσβασης για να βεβαιωθείτε ότι ανακτάτε τα σωστά διαπιστευτήρια.

3. Εισαγάγετε τη διεύθυνση email σας στο κενό πλαίσιο κειμένου παρακάτω και πατήστε Υποβολή. Σε περίπτωση που προσθέσατε έναν αριθμό τηλεφώνου, κάντε κλικ στο μήνυμα αριθμού τηλεφώνου παρακάτω και κάντε το ίδιο. Στη συνέχεια, θα δείτε ένα πλαίσιο επιβεβαίωσης που επιβεβαιώνει ότι το μήνυμα έχει σταλεί.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη χώρα σας από το αναπτυσσόμενο μενού εάν χρησιμοποιείτε αριθμό τηλεφώνου. Αυτό είναι σημαντικό για να διασφαλιστεί ότι η Roblox στέλνει τον εξαψήφιο κωδικό ασφαλείας με το σωστό πρόθεμα χώρας.

4. Τώρα ήρθε η ώρα να συνδεθείτε στον λογαριασμό email σας και να ελέγξετε εάν υπάρχει μήνυμα από το Roblox. Στη δική μου περίπτωση έφτασε σχεδόν αμέσως και θα μοιάζει με το παρακάτω. Σε περίπτωση που πληκτρολογήσατε έναν αριθμό τηλεφώνου, ελέγξτε τα μηνύματά σας για εξαψήφιο κωδικό. Κάντε κλικ στη σελίδα του κουμπιού Επαναφορά κωδικού πρόσβασης για να οδηγηθείτε στη σχετική σελίδα.

Σημείωση: Εάν δεν έχετε λάβει ένα email από τη Roblox, φροντίστε να ελέγξετε τον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σας.

5. Ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης. Φροντίστε να σκεφτείτε ένα δυνατό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα Password Generator για να αποκτήσετε έναν ασφαλή συνδυασμό. Φροντίστε να το σημειώσετε αυτή τη φορά. Μόλις τελειώσετε, πατήστε το κουμπί Υποβολή.

Τώρα θα οδηγηθείτε αμέσως στην αρχική σελίδα του Roblox και θα μπορείτε να δείτε το προφίλ σας. Συγχαρητήρια, μόλις επαναφέρατε τον χαμένο κωδικό πρόσβασης Roblox! Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σελίδα σύνδεσης Roblox με τον νέο κωδικό πρόσβασης που έχετε ορίσει.

  Το Εργαλείο Οδικού Σχεδιασμού του Defense Driving διαθέτει λίστες αναπαραγωγής, εφαρμογές και πολλά άλλα

Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Roblox

Σε περίπτωση που δεν προσθέσατε email ανάκτησης ή αριθμό τηλεφώνου στον λογαριασμό σας, τότε πρέπει να κολλήσετε στη διαδικασία επαλήθευσης. Ωστόσο, μην ανησυχείτε, καθώς υπάρχει τρόπος να το αποφύγετε. Για αυτό θα χρειαστεί να επικοινωνήσουμε με την υποστήριξη της Roblox για βοήθεια. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για αυτό.

1. Επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα υποστήριξης της Roblox (ιστότοπος) για να ξεκινήσετε. Τώρα θα δείτε μια φόρμα μπροστά σας. Ας προχωρήσουμε στη συμπλήρωση αυτού.

2. Ενώ μπορείτε να παραλείψετε το όνομα χρήστη Roblox ή ακόμα και το όνομά σας, φροντίστε να εισαγάγετε τη διεύθυνση email σας για να επικοινωνήσει μαζί σας το σύστημα υποστήριξης.

3. Στην ενότητα Λεπτομέρειες προβλήματος, κάντε κλικ στη σχετική πλατφόρμα. Για έναν χαμένο κωδικό πρόσβασης μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε. Θα επιλέξω υπολογιστή.

4. Στην κατηγορία βοήθειας, επιλέξτε Λογαριασμός Παραβιάστηκε ή Δεν μπορώ να συνδεθώ. Τώρα θα ανοίξει μια υποκατηγορία.

5. Στην υποκατηγορία, κάντε κλικ στο ξέχασα τον κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε το πλαίσιο περιγραφής για να δώσετε μια πιο λεπτομερή περιγραφή του προβλήματός σας.

6. Μόλις τελειώσετε, πατήστε το κουμπί Υποβολή για να στείλετε το αίτημα υποστήριξης.

Και τέλος! Το εισιτήριό σας έχει πλέον επιβεβαιωθεί και θα επικοινωνήσει μαζί σας η υποστήριξη της Roblox μέσω του αναγνωριστικού email που καταχωρίσατε στη φόρμα. Η υποστήριξη Roblox συνήθως διαρκεί 24-48 ώρες για να επιστρέψει στους χρήστες, επομένως το μόνο που έχετε να κάνετε τώρα είναι να περιμένετε. Εφόσον δώσετε τις σωστές πληροφορίες, θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση και να ανακτήσετε τον χαμένο κωδικό πρόσβασης Roblox αρκετά γρήγορα.

Ενεργοποιήστε την επαλήθευση σε δύο βήματα

Τώρα που έχετε ανακτήσει τον χαμένο κωδικό πρόσβασης Roblox, ήρθε η ώρα να ενισχύσετε τον λογαριασμό σας με περισσότερη προστασία. Το Roblox υποστηρίζει την επαλήθευση σε δύο βήματα, που σημαίνει ότι μόλις εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε έναν κωδικό μέσω ενός συμβατού εργαλείου ελέγχου ταυτότητας. Αυτός ο κωδικός αλλάζει γρήγορα και είναι ορατός μόνο από εσάς. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μάθετε πώς να το ενεργοποιήσετε:

1. Στη σελίδα σας στο Roblox, κάντε κλικ στο γρανάζι Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις.

2. Κάτω από την καρτέλα Ρυθμίσεις που εμφανίζεται, κάντε κλικ στην καρτέλα Ασφάλεια για να μεταβείτε στους δύο παράγοντες.

3. Κάντε κλικ στο πλαίσιο δίπλα στην επιλογή της εφαρμογής Authenticator για να προχωρήσετε.

4. Τώρα θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Κάντε το και πατήστε το κουμπί Συνέχεια. Τώρα θα ανοίξει ένα αναδυόμενο πλαίσιο.

  Πώς να δημιουργήσετε φόρμες PDF με υπολογισμούς στο Adobe Acrobat

5. Ανοίξτε την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας και πατήστε το κουμπί Συν. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ Σάρωση του κωδικού QR ή Κλειδί ρύθμισης. Θα επιλέξω τον κωδικό QR.

6. Ευθυγραμμίστε τον κωδικό στον γραμμωτό κώδικα που εμφανίζεται και θα αναγνωρίσει αμέσως τον έλεγχο ταυτότητας.

7. Αναζητήστε τον κωδικό Roblox στον έλεγχο ταυτότητας και πληκτρολογήστε τον στο κενό πλαίσιο κειμένου στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί επαλήθευσης για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

8. Τώρα θα δείτε τους κωδικούς ανάκτησης. Αυτοί είναι οι κωδικοί που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση που χάσετε την πρόσβαση στον έλεγχο ταυτότητας. Αποθηκεύστε αυτούς τους κωδικούς κάπου, καθώς αυτή είναι η μόνη φορά που θα τους δείτε. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο πλαίσιο επιλογής και πατήστε Κλείσιμο.

Και τελειώσατε όλα! Την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Roblox, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας γνωρίζοντας ότι έχετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.

Γενικές συμβουλές και κόλπα για την ασφάλεια του λογαριασμού

Τώρα που έχετε πίσω τον χαμένο κωδικό πρόσβασης Roblox, φροντίστε να έχετε υπόψη σας τις παρακάτω συμβουλές για να μην τον χάσετε ξανά.

1. Δημιουργήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης

Αυτό δεν ισχύει μόνο για τον λογαριασμό σας Roblox αλλά για όλους τους άλλους. Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται ο λογαριασμός σας, φροντίστε πάντα να δημιουργείτε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης που δεν μπορεί να σπάσει εύκολα. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης που να είναι ένας συνδυασμός γραμμάτων, αριθμών και συμβόλων. Αυτό εξασφαλίζει ισχυρότερη ασφάλεια. Και μόλις δημιουργήσετε ένα, αφήστε το στη μνήμη και φροντίστε να μην το ξεχάσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για να αποθηκεύσετε με ασφάλεια τους κωδικούς πρόσβασής σας.

2. Αποφύγετε την κοινή χρήση του λογαριασμού σας Roblox με άλλους

Αν δεν εμπιστεύεστε πραγματικά το άλλο άτομο, αποφύγετε να μοιράζεστε τα διαπιστευτήριά σας για τη σύνδεση Roblox με άλλους. Αυτό διασφαλίζει ότι ο έλεγχος του λογαριασμού σας είναι μόνο σε εσάς. Επιπλέον, εάν καταλήξετε να κοινοποιήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, φροντίστε να τον αλλάξετε αργότερα, ώστε να αποκλειστεί η μελλοντική πρόσβαση από τρίτο μέρος.

3. Να διατηρείτε πάντα ενεργοποιημένο το 2FA

Εφόσον ακολουθήσατε την ενότητα μας για τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων παραπάνω, φροντίστε να μην τον απενεργοποιείτε ποτέ. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι δεν μοιράζεστε τους εφεδρικούς κωδικούς ελέγχου ταυτότητας με κανέναν, καθώς είναι όλοι μίας χρήσης.

Ανακτήστε τον χαμένο σας κωδικό πρόσβασης στο Roblox με ευκολία

Έτσι, μπορείτε να ανακτήσετε τον χαμένο κωδικό πρόσβασης Roblox και να συνδεθείτε ξανά στο Roblox. Ας ελπίσουμε ότι μπορούσατε απλώς να χρησιμοποιήσετε το email ανάκτησης ή τον αριθμό τηλεφώνου για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Ωστόσο, εάν έπρεπε να μιλήσετε με την υποστήριξη της Roblox για να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε προσθέσει στοιχεία επικοινωνίας ανάκτησης για να σας προστατεύσουμε από τέτοια ζητήματα στο μέλλον. Εν τω μεταξύ, τώρα που έχετε πίσω τον λογαριασμό σας, προχωρήστε και δοκιμάστε μερικά από τα καλύτερα τρομακτικά παιχνίδια Roblox. Επίσης, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά την επαναφορά των στοιχείων σύνδεσής σας στο Roblox, ενημερώστε μας στα σχόλια.