Πώς να ανακτήσετε τα χαμένα αρχεία από οποιαδήποτε συσκευή: Wondershare Data Recovery [Review]

Η ανάκτηση δεδομένων είναι δύσκολο να τυλίξετε το κεφάλι σας. Η τηλεόραση μας λέει ότι ακόμα κι αν σπάσουμε τον σκληρό μας δίσκο σε κομμάτια, κάψουμε τα κομμάτια και σκορπίσουμε τη στάχτη στη θάλασσα, οι αρχές επιβολής του νόμου θα μπορούν να βρουν ενοχοποιητικά δεδομένα σε αυτόν. Η πραγματικότητα απέχει πολύ από αυτό που βλέπετε στην τηλεόραση και η ανάκτηση δεδομένων δεν είναι τόσο απλή. Έχει τα όριά του όπως ο χρόνος και το πιο σημαντικό πώς έχασες τα δεδομένα. Εάν διαγράψατε ένα αρχείο, το αποκόψατε και το επικολλήσατε σε διαφορετική τοποθεσία ή μορφοποιήσατε τη μονάδα δίσκου στην οποία βρισκόταν, πρέπει να διαχειριστείτε τις προσδοκίες σας. Τούτου λεχθέντος, εξακολουθούν να υπάρχουν τρόποι για να ανακτήσετε τα χαμένα αρχεία στη σφαίρα της λογικής.

Wondershare Data Recovery είναι μια εφαρμογή ανάκτησης δεδομένων που μπορεί να σαρώσει μια ολόκληρη σειρά αρχείων για διαγραμμένα δεδομένα. Στη συνέχεια επιχειρεί να ανακτήσει αυτά τα αρχεία. Τα αποτελέσματα είναι κυρίως καλά. Η εφαρμογή δεν είναι δωρεάν και μια άδεια εφ’ όρου ζωής κοστίζει 50 $, ενώ μια οικογενειακή άδεια για 5 υπολογιστές κοστίζει 100 $, κάτι που είναι μια πολύ καλή ευκαιρία.

Υποστηριζόμενες συσκευές

Το Wondershare Data Recovery υποστηρίζει μυριάδες συσκευές, όπως τον υπολογιστή σας, κάρτες μνήμης, μονάδες flash, σχεδόν όλους τους τύπους αφαιρούμενης αποθήκευσης και ψηφιακές βιντεοκάμερες. Υποστηρίζει επίσης παλαιότερες συσκευές όπως τα τηλέφωνα iPod Nano και Nokia. Μπορεί να ανακτήσει δεδομένα ανεξάρτητα από το αν η συσκευή είναι σε NTFS, FAT16, FAT32 ή exFAT.

  Πώς να αλλάξετε τα χειριστήρια ανίχνευσης αυτιού και πατήματος του AirPod σας

Γρήγορη σάρωση & βαθιά σάρωση

Το Wondershare Data Recovery μπορεί να σαρώσει για χαμένα αρχεία ανά τύπο και μπορεί να στοχεύσει έναν συγκεκριμένο φάκελο ή περιοχή στον υπολογιστή σας. Μπορεί να εκτελέσει δύο τύπους σαρώσεων. μια γρήγορη σάρωση και μια βαθιά σάρωση. Η γρήγορη σάρωση θα αναζητηθεί σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία, ενώ η βαθιά σάρωση αναζητά όλες τις μονάδες δίσκου για έναν συγκεκριμένο τύπο αρχείου.

Εκτέλεση σάρωσης

Εκκινήστε το Wondershare Data Recovery και επιλέξτε τον τύπο του αρχείου που θέλετε να ανακτήσετε.

Στη συνέχεια, επιλέξτε από πού θέλετε να ανακτήσετε το αρχείο. Εάν γνωρίζετε πού βρισκόταν το αρχείο προτού το διαγράψετε ή το μετακινήσετε, μπορείτε να επιλέξετε αυτήν τη θέση, αλλά η εφαρμογή μπορεί επίσης να σαρώσει ολόκληρες μονάδες δίσκου, εάν το χρειάζεστε.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Docker Engine στο CentOS

Το Wondershare Data Recovery θα εκτελέσει αρχικά μια γρήγορη σάρωση και θα σας δείξει τα αρχεία που έχει ανακτηθεί. Τα αρχεία ταξινομούνται κατά μορφή και μπορείτε να επιλέξετε να ανακτήσετε μόνο μερικές επιλεγμένες μορφές.

Εάν η γρήγορη σάρωση δεν βρει όλα τα αρχεία που χρειάζεστε, μπορείτε να εκτελέσετε μια βαθιά σάρωση. Μια βαθιά σάρωση προφανώς θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθεί και θα εμφανιστούν πολλά αρχεία που στη συνέχεια θα πρέπει να ταξινομήσετε.

Το Wondershare Data Recovery έχει ωστόσο μια επιλογή φίλτρων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να περιορίσετε τα αρχεία που ανακτώνται. Το φίλτρο σάς επιτρέπει να περιορίζετε τα αρχεία κατά ημερομηνία και μέγεθος.

Λειτουργεί?

Εκτός από τις δυνατότητες και τα φίλτρα, το κύριο ερώτημα σχετικά με οποιαδήποτε εφαρμογή ανάκτησης δεδομένων είναι εάν μπορεί να ανακτήσει τα χαμένα αρχεία. Πραγματοποιήσαμε μερικές δοκιμές σε μια μονάδα USB. Η μονάδα είχε έναν φάκελο με εικόνες που διαγράφηκαν σε μία δοκιμή και αποκόπηκαν και επικολλήθηκαν σε διαφορετική θέση σε μια δεύτερη δοκιμή.

Και στα δύο σενάρια, το Wondershare Data Recovery μπόρεσε να ανακτήσει τα αρχεία χωρίς ζημιά.

Πραγματοποιήσαμε ξανά τις ίδιες δοκιμές, αυτή τη φορά η μονάδα USB αφαιρέθηκε από το σύστημα και το σύστημα τερματίστηκε. Το σύστημα ενεργοποιήθηκε και εκτελέστηκε η ανάκτηση. Και στις δύο περιπτώσεις, το Wondershare Data Recovery μπόρεσε και πάλι να ανακτήσει τα αρχεία χωρίς ζημιά.

  Πώς να ταξινομήσετε δεδομένα σε σειρές στο Excel

Πραγματοποιήσαμε μια τελική δοκιμή κατά την οποία διαμορφώθηκε η μονάδα δίσκου και στη συνέχεια εκτελέστηκε μια ανάκτηση σε αυτήν. Δεν ανακτήθηκαν αρχεία.

Αποτυχία ανάκτησης και κατεστραμμένα αρχεία

Το Wondershare Data Recovery μπόρεσε να ανακτήσει τα αρχεία στις δοκιμές μας, αλλά η ανάκτηση εκτελέστηκε αμέσως μετά τη διαγραφή τους. Φαίνεται ότι εάν έχει περάσει πολύς χρόνος μετά τη διαγραφή ενός αρχείου, το Wondershare Data Recovery δεν θα μπορεί να το ανακτήσει. Δεν είναι σαφές ποιος είναι αυτός ο χρόνος αποκοπής ή ποιες συνθήκες θα εμποδίσουν την εφαρμογή να ανακτήσει ένα αρχείο, αλλά θα πρέπει να εκτελέσετε μια ανάκτηση μόλις συνειδητοποιήσετε ότι το αρχείο σας έχει φύγει. Οι πιθανότητες να αποθηκεύσετε το αρχείο σας είναι πολύ καλύτερες από ό,τι αν περιμένατε μια εβδομάδα για να το κάνετε.

Μερικές φορές, τα ανακτημένα αρχεία είναι κατεστραμμένα. Και πάλι, αυτό συνέβη με παλαιότερα αρχεία που προσπαθήσαμε να ανακτήσουμε. Το Wondershare Data Recovery μπόρεσε να ανακτήσει ένα αρχείο πολυμέσων, αλλά ήταν κατεστραμμένο έτσι ώστε μόνο μερικά KB από αυτό επέστρεψαν. Το ίδιο συνέβη με ορισμένες εικόνες όπου η έλλειψη πληροφοριών κεφαλίδας είχε ως αποτέλεσμα ένα κατεστραμμένο αρχείο.