Πώς να ανακτήσετε ένα διαγραμμένο έγγραφο Google από το Google Drive

Το Google Drive είναι μια πλατφόρμα cloud που παρέχει στους χρήστες της 15 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου για την ασφαλή αποθήκευση των δεδομένων τους. Ένας λογαριασμός Google Drive δημιουργείται αυτόματα όταν δημιουργείτε έναν λογαριασμό Gmail. Το Google Doc είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη πλατφόρμα από την Google, η οποία είναι μεγάλη βοήθεια για πολλούς. Από αρχεία έως κάθε σημαντικό έγγραφο, αποθηκεύει όλες τις σημαντικές πληροφορίες σας. Όχι μόνο αυτό, αλλά σας επιτρέπει επίσης να δημιουργείτε νέα αρχεία χρησιμοποιώντας και σελίδες Doc. Τι γίνεται όμως αν διαγράψετε το ίδιο σημαντικό αρχείο κατά λάθος; Πώς θα ανακτήσετε ένα διαγραμμένο Έγγραφο Google; Εάν είστε κάποιος που αναζητά συμβουλές για το πώς να ανακτήσετε ένα διαγραμμένο έγγραφο Google από το Google Drive, φέρνουμε έναν χρήσιμο οδηγό που θα σας διδάξει το ίδιο λεπτομερώς.

Πίνακας περιεχομένων

Πώς να ανακτήσετε ένα διαγραμμένο έγγραφο Google από το Google Drive

Μπορείτε να ανακτήσετε το επιθυμητό έγγραφο Google που μπορεί να έχετε διαγράψει κατά λάθος. Διαβάστε το άρθρο μέχρι το τέλος για να μάθετε πώς μπορείτε να ανακτήσετε αυτά τα διαγραμμένα έγγραφα Google από το Google Drive και μάθετε περισσότερα σχετικά με την περίοδο και την τοποθεσία των διαγραμμένων εγγράφων.

Μπορείτε να αναιρέσετε τη διαγραφή ενός εγγράφου;

Ναι, μπορείτε να αναιρέσετε τη διαγραφή των Εγγράφων Google εντός 30 ημερών από τη διαγραφή. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Google Drive και να επαναφέρετε το διαγραμμένο έγγραφο Google μέσω του Κάδου απορριμμάτων, όπως συζητήθηκε παραπάνω. Το αρχείο σας θα αποκατασταθεί στη θέση από την οποία διαγράφηκε. Ωστόσο, μπορείτε να αναιρέσετε τη διαγραφή ενός εγγράφου μόνο εάν το αρχείο έχει διαγραφεί λιγότερο από 30 ημέρες πριν. Εάν έχουν περάσει περισσότερες από 30 ημέρες, δεν θα μπορείτε να αναιρέσετε τη διαγραφή των Εγγράφων Google.

  5 καλύτερα συστήματα παρακολούθησης απειλών πληροφορικής και γιατί το χρειάζεστε

Τα διαγραμμένα αρχεία εξαφανίστηκαν για πάντα;

Όχι, τα διαγραμμένα αρχεία δεν έχουν φύγει για πάντα. Έχετε 30 ημέρες για να ανακτήσετε αυτά τα αρχεία. Εάν κατά λάθος διαγράψετε οριστικά κάποιο από τα αρχεία σας, μπορείτε να τα ανακτήσετε με 2 τρόπους.

  • Εάν το σχολείο ή ο οργανισμός σας ελέγχει τον λογαριασμό σας, μπορείτε να ζητήσετε από τον διαχειριστή να τον ανακτήσει, αλλά αυτό μπορεί να γίνει εντός 25 ημερών από τη διαγραφή. Μετά από αυτό το διάστημα, τα αρχεία διαγράφονται οριστικά από το σύστημα Google και δεν μπορούν να ανακτηθούν.
  • Εάν ο λογαριασμός σας δεν ελέγχεται από το σχολείο ή τον οργανισμό σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Βοήθεια Google και θα σας βοηθήσουν να ανακτήσετε τα αρχεία σας. Θυμηθείτε, θα πρέπει να είστε ο κάτοχος των αρχείων.

Πώς μπορώ να ανακτήσω ένα διαγραμμένο Έγγραφο Google;

Τα επόμενα βήματα θα σας βοηθήσουν να ανακτήσετε το έγγραφο που διαγράψατε κατά λάθος. Διαβάστε και ακολουθήστε τα βήματα προσεκτικά για να καταλάβετε καλύτερα.

Σημείωση: Σε περίπτωση που έχετε διαγράψει κάποιο από τα σημαντικά έγγραφά σας από το Google Drive, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς μπορείτε να τα ανακτήσετε εντός 30 ημερών από τη διαγραφή.

1. Επισκεφτείτε το Google Drive στο πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή σας.

2. Εισαγάγετε το email ή το τηλέφωνό σας στο απαιτούμενο πεδίο και κάντε κλικ στο Επόμενο.

3. Τώρα, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο απαιτούμενο πεδίο και κάντε κλικ στο Επόμενο.

4. Αφού συνδεθείτε, κάντε κλικ στον Κάδο απορριμμάτων στο αριστερό παράθυρο.

5. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο που θέλετε να επαναφέρετε και κάντε κλικ στο Restore. Το αρχείο σας θα αποκατασταθεί στη θέση από την οποία διαγράφηκε.

Πώς να ανακτήσετε τα μόνιμα διαγραμμένα Έγγραφα Google;

Εάν το σχολείο ή ο οργανισμός σας διαχειρίζεται τον Λογαριασμό σας Google, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον διαχειριστή σας και να του ζητήσετε ανάκτηση, αλλά να θυμάστε ότι αυτό έχει επίσης όριο 25 ημερών. Μετά από αυτό το διάστημα, τα αρχεία διαγράφονται από τα συστήματα της Google. Ωστόσο, μπορείτε να ανακτήσετε αρχεία, αλλά πρέπει να είστε ο κάτοχος του αρχείου ή του φακέλου. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς των μόνιμα διαγραμμένων αρχείων από το Google Drive.

  Τι είναι η CPU και τι κάνει;

1. Μεταβείτε στη Βοήθεια του Google Drive για να ξεκινήσετε με την ανάκτηση.

2. Με το άνοιγμα του συνδέσμου, θα εμφανιστεί μια φόρμα.

3. Συμπληρώστε το Όνομα και το Επώνυμό σας στη φόρμα.

4. Κάντε κλικ στο Submit για να ανακτήσετε το αρχείο.

Πώς μπορώ να ανακτήσω κάτι που διέγραψα κατά λάθος;

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ανακτήσετε ένα διαγραμμένο Έγγραφο Google που διαγράψατε κατά λάθος, ανακτώντας/επαναφέροντάς το από τον Κάδο απορριμμάτων. Με αυτόν τον τρόπο, τα αρχεία σας θα αποκατασταθούν έως ότου ή εάν δεν διαγράψετε με μη αυτόματο τρόπο όλα τα δεδομένα από τον Κάδο απορριμμάτων.

Πώς να ανακτήσετε τα διαγραμμένα αρχεία από τον Κάδο του Google Drive;

Μπορείτε να ανακτήσετε τα διαγραμμένα έγγραφα από τον κάδο απορριμμάτων του Google Drive εντός 30 ημερών από την περίοδο διαγραφής του Εγγράφου Google.

1. Ανοίξτε το Google Drive και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google.

2. Κάντε κλικ στο Κάδος απορριμμάτων > Επαναφορά.

Το επιθυμητό Έγγραφο Google θα εμφανιστεί ξανά στο Google Drive όπως ήταν πριν.

Πού πηγαίνουν τα μόνιμα διαγραμμένα αρχεία;

Τα μόνιμα διαγραμμένα αρχεία αποθηκεύονται στο σύστημα της Google για 25 ημέρες. Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να ανακτήσετε το αρχείο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Google και να ζητήσετε βοήθεια σχετικά με την ανάκτηση αρχείων. Όμως, μετά από 25 ημέρες, το αρχείο διαγράφεται από τα συστήματα της Google και δεν μπορεί να ανακτηθεί.

Πόσο καιρό διατηρεί το Google Drive μόνιμα διαγραμμένα αρχεία;

Τα αρχεία που έχουν διαγραφεί μόνιμα αποθηκεύονται στο σύστημα Google για έως και 25 ημέρες. Εάν ο χρήστης εξακολουθεί να θέλει να ανακτήσει το αρχείο, τότε μπορεί να το κάνει επικοινωνώντας με τη Βοήθεια του Google Drive.

Πώς μπορώ να ανακτήσω μόνιμα διαγραμμένα αρχεία από το Google Drive μετά από 30 ημέρες;

Εάν περάσουν 30 ημέρες μετά τη διαγραφή του αρχείου σας, μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα πράγματα για να επαναφέρετε το αρχείο σας:

  • Εάν είστε ο κάτοχος αυτού του λογαριασμού και του διαγραμμένου αρχείου, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα Ανάκτηση αρχείων του Google Drive για να ανακτήσετε το αρχείο σας.
  • Εάν το σχολείο ή ο οργανισμός σας ελέγχει τον λογαριασμό σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον διαχειριστή του λογαριασμού σας για να ανακτήσετε τα αρχεία σας και θα σας βοηθήσουν να ανακτήσετε τα αρχεία σας.
  Πώς λειτουργούν τα ακουστικά VR χωρίς κουμπί ενεργειών;

Σημείωση: Αυτό λειτουργεί μόνο εάν το αρχείο έχει έγκυρες παλαιότερες εκδόσεις.

1. Ανοίξτε το Google Drive.

2. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια σύνδεσης.

3. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο που θέλετε για να το ανοίξετε.

4. Κάντε κλικ στην επιλογή Αρχείο από τη γραμμή μενού.

5. Κάντε κλικ στο Ιστορικό εκδόσεων > Δείτε το ιστορικό εκδόσεων, όπως φαίνεται.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να πατήσετε τα πλήκτρα Ctrl + Alt + Shift + H ταυτόχρονα για να ανοίξετε το παράθυρο Προβολή ιστορικού εκδόσεων.

6. Κάντε κλικ στην αρχική έκδοση του αρχείου στο δεξιό τμήμα του παραθύρου.

7. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά αυτής της έκδοσης από την κορυφή, όπως επισημαίνεται.

Πού πηγαίνουν τα αρχεία όταν διαγράφονται από το κοινόχρηστο Google Drive;

Αυτά τα αρχεία μετακινούνται στον Κάδο απορριμμάτων στην κονσόλα του διαχειριστή και μόνο αυτοί μπορούν να ανακτήσουν αυτά τα αρχεία.

Τι συμβαίνει στα Έγγραφα Google όταν διαγράφεται ο λογαριασμός;

Εάν διαγραφεί ο λογαριασμός, διαγράφονται επίσης όλα τα έγγραφα που δημιουργούνται από τον λογαριασμό, ακόμη και αν είναι κοινόχρηστα με άλλους χρήστες. Δεν είναι δυνατή η ανάκτηση δεδομένων από αυτόν τον λογαριασμό αργότερα.

Πώς να ανακτήσετε τα Έγγραφα Google από έναν διαγραμμένο σχολικό λογαριασμό;

Εάν έχετε διαγράψει οριστικά τα έγγραφά σας, πρέπει να ζητήσετε από τον διαχειριστή του λογαριασμού του σχολείου σας να ανακτήσει τα αρχεία σας εντός 25 ημερών από τη διαγραφή. Μπορούν να το κάνουν αυτό χρησιμοποιώντας την κονσόλα διαχειριστή τους. Αλλά αν δεν έχετε διαγράψει οριστικά το αρχείο, μπορείτε εύκολα να το επαναφέρετε ως εξής:

1. Συνδεθείτε στο Google Drive με τα διαπιστευτήρια σχολικής σύνδεσης.

2. Στη συνέχεια, ανοίξτε το φάκελο Trash από το αριστερό παράθυρο.

3. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο που θέλετε να ανακτήσετε. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επαναφορά για να ανακτήσετε το Έγγραφο Google στη θέση από όπου διαγράφηκε.

Αυτός είναι ο τρόπος επαναφοράς των μόνιμα διαγραμμένων αρχείων από το Google Drive.

Τι συμβαίνει σε ένα Έγγραφο Google όταν διαγράφεται ο κάτοχος;

Το Έγγραφο Google τερματίζεται εάν διαγραφεί ο κάτοχος. Όλα τα κοινόχρηστα ή μη κοινόχρηστα αρχεία δεδομένων διαγράφονται από τα Έγγραφα και δεν μπορούν να ανακτηθούν. Τα κοινόχρηστα ή μη κοινόχρηστα δεδομένα διαγράφονται επίσης από τα Έγγραφα και δεν μπορούν να ανακτηθούν όταν διαγραφεί ο κάτοχος.

***

Ελπίζουμε ότι μάθατε πώς να ανακτήσετε ένα διαγραμμένο έγγραφο Google από τον λογαριασμό Google Drive. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Πείτε μας τι θέλετε να μάθετε για τη συνέχεια.