Πώς να αναζητήσετε τον δείκτη ποιότητας αέρα για μια πόλη μέσω της Αναζήτησης Google

Η ποιότητα του αέρα δεν είναι κάτι που σας λέει η εφαρμογή μέσου καιρού για μια πόλη. Πρώτον, αυτές οι πληροφορίες δεν είναι εύκολα διαθέσιμες για όλες τις πόλεις. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά σημαντικό, ειδικά εάν σκοπεύετε να μετακινηθείτε ή έχετε μια ιατρική πάθηση που μπορεί να επιδεινωθεί από την κακή ποιότητα του αέρα. Η Google διαθέτει πολλά λίγα χρήσιμα πληροφοριακά εργαλεία ενσωματωμένα στην αναζήτησή της, συμπεριλαμβανομένου ενός γρήγορου εργαλείου ευρετηρίου ποιότητας αέρα.

Δείκτης Ποιότητας Αέρα

Επισκεφτείτε το Google και πληκτρολογήστε “Ποιότητα αέρα” ακολουθούμενο από το όνομα της πόλης για την οποία θέλετε να δείτε τον δείκτη ποιότητας αέρα. Ο δείκτης εμφανίζεται κατά μήκος ενός φάσματος που κυμαίνεται από χαμηλούς ρύπους έως υψηλό αριθμό ρύπων. Ο δείκτης σας λέει επίσης ποιοι τύποι υπαίθριων δραστηριοτήτων είναι κατάλληλοι και ποιοι είναι ακατάλληλοι δεδομένης της ποιότητας του αέρα στην πόλη.

  Πώς να ξεκινήσετε τις ενέργειες πατώντας στο πίσω μέρος του iPhone σας

Εάν η ποιότητα είναι κακή, ή στο επικίνδυνο μέρος του φάσματος, θα σας πει ποιος κινδυνεύει, π.χ., στο Δελχί η ποιότητα του αέρα δεν είναι κατάλληλη για άτομα που έχουν αναπνευστικά ή καρδιακά προβλήματα.

Αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από τον επίσημο ιστότοπο Worldwide Air Quality Indexing. Εάν κάνετε κλικ στον σύνδεσμο κάτω από το ευρετήριο που βλέπετε στην Αναζήτηση Google, θα μεταφερθείτε απευθείας στον επίσημο ιστότοπο όπου θα σας δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την ποιότητα του αέρα.

Θα διαπιστώσετε ότι αυτές οι πληροφορίες δεν είναι διαθέσιμες για όλες τις πόλεις. Ο οργανισμός πίσω από τον ιστότοπο συνεργάζεται με τοπικά ινστιτούτα για τη συλλογή αυτών των πληροφοριών και εάν δεν έχει κανένα ή αρκετά συμμετέχοντα ινστιτούτα ή αρκετά ιστορικά δεδομένα, τότε δεν θα μπορείτε να λάβετε πληροφορίες για την ποιότητα του αέρα για τη συγκεκριμένη πόλη.

  Πώς να ακυρώσετε τη διαδικτυακή συνδρομή σας στο Nintendo Switch

Εάν βρίσκετε αυτές τις πληροφορίες χρήσιμες, συνιστούμε να επισκεφτείτε τον πραγματικό ιστότοπο αντί να βασίζεστε απλώς στα αποτελέσματα αναζήτησης Google. Ο ιστότοπος μπορεί να σας δώσει δεδομένα μιας εβδομάδας για την ποιότητα του αέρα μαζί με πληροφορίες καιρού που περιλαμβάνουν υγρασία και βροχόπτωση. Ωστόσο, δεν γίνεται αναφορά στον αριθμό της γύρης, επομένως, εάν έχετε εποχιακές αλλεργίες, αυτός ο ιστότοπος από μόνος του δεν πρόκειται να σας βοηθήσει να προγραμματίσετε ανάλογα.

Η ποιότητα του αέρα μετράται ως ετήσιος μέσος όρος. Μπορεί να δείτε κάποια διακύμανση μεταξύ συγκεκριμένων μηνών, για παράδειγμα, η ποιότητα μπορεί να είναι καλύτερη την άνοιξη ή το καλοκαίρι σε σύγκριση με αυτήν το χειμώνα, αλλά συνολικά εάν μια πόλη έχει ιδιαίτερα κακό αέρα, δεν πρόκειται να βελτιωθεί σε λίγες εβδομάδες ή αν βρέχει. Και πάλι, εάν σχεδιάζετε μια μακρά διαμονή ή σκοπεύετε να μετακομίσετε, αυτό είναι το είδος των πληροφοριών που πρέπει να αναζητήσετε για μια πόλη.

  Πώς να εγκαταστήσετε τα εργαλεία ασφάλειας δικτύου και διείσδυσης στο Ubuntu