Πώς να αναζητήσετε κείμενο σε πολλά αρχεία του Office στα Windows 10

Τα αρχεία κειμένου είναι ένας βασικός τύπος αρχείου. ένα αρχείο TXT μπορεί να ανοίξει εύκολα σε Windows, macOS και Linux με μια εφαρμογή τερματικού ή ένα βασικό πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Εξαιτίας αυτού, θα μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο περιεχόμενο των αρχείων κειμένου μέσα από τα Windows 10 χωρίς να χρειάζεστε εργαλεία τρίτων.

Τα περισσότερα αρχεία μπορούν να αναζητηθούν, αλλά πρέπει πρώτα να τα ανοίξετε. Αν χρειαστεί να αναζητήσετε πολλά αρχεία, μπορεί να γίνει κουραστικό. Στα Windows 10, εάν έχετε εγκατεστημένες εφαρμογές Microsoft 365, μπορείτε να αναζητήσετε κείμενο σε έγγραφα του Word, αλλά μέχρι εκεί.

Αναζήτηση κειμένου σε πολλά αρχεία του Office

Το κείμενο είναι γραμμένο σε όλα τα είδη αρχείων. Δεν περιορίζεται μόνο στα αρχεία DOCX. Τα υπολογιστικά φύλλα και οι παρουσιάσεις περιέχουν άφθονο κείμενο και συχνά, οι χρήστες πρέπει να αναζητήσουν ένα αρχείο με μια συγκεκριμένη λέξη ή φράση που περιέχει.

  Πώς να καρφιτσώσετε έναν ιστότοπο στη γραμμή εργασιών ή στο μενού "Έναρξη" των Windows 10

Για αναζήτηση κειμένου σε πολλά αρχεία του Office, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

Κατεβάστε και εκτελέστε την Αναζήτηση του Office. Η εφαρμογή δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί.
Εισαγάγετε κείμενο στο πεδίο “Τι να αναζητήσετε”. Μπορείτε να εισαγάγετε πολλές λέξεις χωρίζοντάς τες με ένα ερωτηματικό (;).
Επιλέξτε έναν φάκελο στο πεδίο Where.
Εάν ο φάκελος έχει υποφακέλους και θέλετε να συμπεριλάβετε υποφακέλους στην αναζήτηση, ενεργοποιήστε την επιλογή «Συμπερίληψη υποφακέλων».
Εάν θέλετε να αναζητήσετε έναν συγκεκριμένο τύπο αρχείου, π.χ. XLSX ή PPTX ή DOCX, μπορείτε να εισαγάγετε την επέκταση αρχείου στο πεδίο Μοτίβο αρχείου.
Τέλος, εάν έχετε εισαγάγει πολλές λέξεις αναζήτησης, επιλέξτε είτε «Οποιαδήποτε λέξη», «Όλες οι λέξεις» ή «Αντιστοίχιση περίπτωσης».
Κάντε κλικ στην Αναζήτηση.

  Πού βρίσκεται ο φάκελος appdata στα Windows 11

Τα αποτελέσματα αναζήτησης θα αναφέρουν κάθε αρχείο στον φάκελο. Για αρχεία που έχουν λέξεις που ταιριάζουν, θα δείτε το «Βρέθηκε» στη στήλη Κατάσταση.
Κάντε διπλό κλικ σε ένα αρχείο στα αποτελέσματα αναζήτησης για να το ανοίξετε.

Υποστηριζόμενοι τύποι αρχείων

Ενώ λέμε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Αναζήτηση του Office για τα αρχεία της Microsoft, π.χ., DOCX, PPTX, XLSX, λειτουργεί επίσης με αρχεία Libre Office και μπορείτε να κάνετε αναζήτηση μέσω αυτών με τον ίδιο σχεδόν τρόπο.

συμπέρασμα

Τα αρχεία εικόνας είναι εύκολο να αναζητηθούν επειδή μπορούν να εμφανίσουν μια μικρογραφία. Άλλοι τύποι αρχείων, όπως έγγραφα, υπολογιστικά φύλλα και παρουσιάσεις, δεν έχουν μικρογραφίες που θα δίνουν ό,τι υπάρχει στο αρχείο. Το πιο σημαντικό, αυτά τα αρχεία δεν είναι ο τύπος που μπορεί να κριθεί για το περιεχόμενό τους με μία μόνο μικρογραφία. Η αναζήτηση κειμένου είναι ζωτικής σημασίας για αυτά τα αρχεία. Εάν αποθηκεύσετε ένα αρχείο και αργότερα ξεχάσετε την ονομασία του, τα περιεχόμενά του είναι ο καλύτερος τρόπος για να το βρείτε ξανά.

  Πώς να ενεργοποιήσετε και να διαχειριστείτε το hotspot για φορητές συσκευές στα Windows 10