Πώς να αναζητήσετε καρτέλες Safari στο iOS 10


Το iOS 10 έχει κυκλοφορήσει και σας κάνει να θέλετε να έχετε μια συσκευή που έχει 3D touch. Πολλές από τις συντομεύσεις και τις βολικές νέες επιλογές που εισάγονται στο iOS 10 συνδέονται με την αφή 3D. Εάν η συσκευή σας δεν το διαθέτει, θα χάσετε πόσο εύκολο είναι στη χρήση του iOS 10. Μπορεί ακόμη και να χάσετε ορισμένα πραγματικά χαρακτηριστικά, όπως τη λειτουργία έντασης φωτός φλας. Ένα άλλο περίεργο μικρό πράγμα στο iOS γενικά είναι ότι ορισμένες ρυθμίσεις είναι ορατές μόνο εάν η συσκευή σας βρίσκεται σε οριζόντια λειτουργία. Στο iOS 10, μια τέτοια δυνατότητα είναι η νέα λειτουργία καρτέλας αναζήτησης στο Safari. Η δυνατότητα ουσιαστικά σάς επιτρέπει να αναζητήσετε όλες τις ανοιχτές καρτέλες σας και να βρείτε γρήγορα αυτήν που αναζητάτε. Δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό.

  Το Spoiler Shield κρύβει spoiler από το Facebook και το Twitter σε Android, iOS

Βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει το κλείδωμα προσανατολισμού. Θα χρειαστεί να μπείτε σε οριζόντια λειτουργία για να δείτε τη γραμμή αναζήτησης. Ανοίξτε το Safari και περιστρέψτε τη συσκευή σας ώστε να μεταβεί σε οριζόντια λειτουργία.

Πατήστε το κουμπί καρτέλας κάτω δεξιά. Σε κατακόρυφη λειτουργία, μπορείτε να σύρετε το δάχτυλό σας στις ανοιχτές καρτέλες. Ωστόσο, στη λειτουργία Οριζόντιας προβολής, οι καρτέλες εμφανίζονται ως μικρές μικρογραφίες σε μια διάταξη πλέγματος. Μοιάζουν με τη γρήγορη κλήση που βλέπετε στα προγράμματα περιήγησης επιτραπέζιου υπολογιστή. Στην κορυφή βρίσκεται η γραμμή αναζήτησης.

Η γραμμή αναζήτησης θα πραγματοποιήσει αναζήτηση στις καρτέλες που έχετε ανοίξει. Δεν θα αναζητήσει κείμενο μέσα στις καρτέλες. Είναι κατασκευασμένο για να σας βοηθά να βρείτε μια συγκεκριμένη καρτέλα όταν έχετε ανοιχτό μεγάλο αριθμό από αυτές. Απλώς πληκτρολογήστε το όνομα του ιστότοπου που έχετε ανοίξει και θα βρει την κατάλληλη καρτέλα για εσάς.

  3 λειτουργίες Android που (μάλλον) δεν θα φτάσουν ποτέ στο iOS

Μια δυνατότητα αναζήτησης καρτελών δεν προσφέρεται ούτε από το Chrome ούτε από τον Firefox στο iOS. Ομοίως, αυτή η δυνατότητα δεν είναι μια δυνατότητα στοκ στην έκδοση για υπολογιστές του Chrome και του Firefox, ενώ το Safari το υποστηρίζει εδώ και καιρό στο maOS.

Είναι το λιγότερο χρήσιμο. Σχεδόν όλοι οι σύνδεσμοι που πατάτε ανοίγουν στο Safari, αφήνοντάς σας πολλή ακαταστασία που σας βοηθά να αντιμετωπίσετε η γραμμή αναζήτησης. Είναι περίεργο που δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε κατακόρυφη λειτουργία. Ένας χρήστης που δεν γνωρίζει μπορεί να το χάσει εντελώς.

  Ακούστε Slack μηνύματα που διαβάζονται δυνατά από οποιοδήποτε κανάλι [iOS]