Πώς να αναδιατάξετε τα εικονίδια φύλλων κοινής χρήσης στο iOS

Το φύλλο κοινής χρήσης στο iOS δεν περιορίζεται σε μερικές μόνο επιλογές. Όταν η Apple άνοιξε αυτό το συγκεκριμένο τμήμα του λειτουργικού συστήματος, επέτρεπε στις εφαρμογές να προσθέτουν γρήγορες ενέργειες σε αυτό μέσω επεκτάσεων. Αυτό σημαίνει ότι τα εικονίδια του φύλλου κοινής χρήσης έχουν επιλογές μετοχών όπως «Αντιγραφή συνδέσμου» και «Εκτύπωση», αλλά και προσαρμοσμένες επιλογές από εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει. Εάν προτιμάτε μια συγκεκριμένη ενέργεια στο φύλλο κοινής χρήσης, αλλά πρέπει να κάνετε σάρωση για να φτάσετε σε αυτήν, μπορείτε να αναδιατάξετε τα εικονίδια του φύλλου κοινής χρήσης και να το μετακινήσετε έτσι ώστε να είναι η πρώτη επιλογή στο φύλλο.

Αναδιάταξη εικονιδίων φύλλου κοινής χρήσης

Όταν αναδιατάσσετε τα εικονίδια φύλλων κοινής χρήσης, οι αλλαγές παραμένουν σε όλες τις εφαρμογές. Αυτό σημαίνει ότι αν ορίσετε την “Αντιγραφή” ως την πρώτη επιλογή, θα εμφανίζεται έτσι τόσο στην εφαρμογή Φωτογραφίες όσο και στο κοινόχρηστο φύλλο του Safari. Μπορείτε να επεξεργαστείτε το φύλλο κοινής χρήσης από σχεδόν οποιαδήποτε εφαρμογή, αλλά θα σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Φωτογραφίες. Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε μια φωτογραφία που μοιράζεστε μέσω iMessages στην εφαρμογή Μηνύματα.

  Υποβάθμιση από iOS 9.1 Beta σε επίσημη έκδοση iOS 9

Ανοίξτε μια φωτογραφία σε οποιαδήποτε από τις προτεινόμενες εφαρμογές. Πατήστε το εικονίδιο κοινής χρήσης κάτω αριστερά και κάντε κύλιση μέχρι το τέλος της κάτω σειράς. Πατήστε το κουμπί “Περισσότερα”.

Θα εμφανιστεί ένα μενού που θα περιλαμβάνει κάθε ενέργεια που εμφανίζεται στο κοινόχρηστο φύλλο, με την τρέχουσα σειρά. Πατήστε, κρατήστε πατημένο και σύρετε το στοιχείο που θέλετε να μετακινήσετε στην κορυφή και αφήστε το εκεί. Πατήστε “Τέλος” και τα εικονίδια του φύλλου κοινής χρήσης θα εμφανιστούν με τη νέα σειρά.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό και για την επάνω σειρά του φύλλου κοινής χρήσης. Η επάνω σειρά εμφανίζει εφαρμογές στις οποίες μπορείτε να στείλετε ένα αντικείμενο, ενώ η κάτω σάς δείχνει ενέργειες που μπορείτε να εκτελέσετε χωρίς να φύγετε από την τρέχουσα εφαρμογή. Ανεξάρτητα, η ίδια διαδικασία λειτουργεί. Κάντε κύλιση μέχρι το τέλος της επάνω σειράς, πατήστε το κουμπί “Περισσότερα” και θα εμφανιστεί ένα παρόμοιο μενού για την αναδιάταξη των εικονιδίων.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση στο iOS 11

Απενεργοποιήστε τις ενέργειες

Το φύλλο κοινής χρήσης μπορεί να γεμίσει, καθώς οι περισσότερες δημοφιλείς εφαρμογές, ειδικά οι εφαρμογές παραγωγικότητας, θα προσθέτουν σχεδόν πάντα μια ενέργεια σε αυτό. Εάν το φύλλο κοινής χρήσης έχει τη σωστή σειρά, αλλά είναι λίγο υπερπλήρες, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις ενέργειες και τις εφαρμογές. Για να απενεργοποιήσετε ενέργειες και εφαρμογές, πατήστε ξανά το κουμπί “Περισσότερα” και γυρίστε το διακόπτη δίπλα σε μια ενέργεια Απενεργοποίηση.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό μόνο για ενέργειες που έχουν προστεθεί από άλλες εφαρμογές. Οι ενέργειες στοκ, όπως η αντιγραφή και η εκτύπωση δεν μπορούν να αφαιρεθούν/απενεργοποιηθούν. Μπορείτε να τα παραγγείλετε ξανά χωρίς προβλήματα, αλλά η αφαίρεσή τους δεν αποτελεί επιλογή.

  Πότε θα κυκλοφορήσει το iOS 15.3;