Πώς να αναγνωρίσετε οποιοδήποτε φυτό μόνο με μια φωτογραφία του

Το να αγγίξετε κατά λάθος το poison oak ή το poison ivy ήταν μια δημοφιλής ιστορία που χρησιμοποιούσαν οι κωμικές ταινίες πριν από δύο δεκαετίες. Μπορεί να ήταν αστείο, αλλά έκανε επίσης προφανές ότι ορισμένα φυτά μπορεί να είναι επικίνδυνα για εσάς. Τα φυτά είναι βασικά φοβερά μέχρι να προσπαθήσουν να σκοτώσουν εσάς ή το κατοικίδιο ζώο σας, αλλά ένα επικίνδυνο φυτό σπάνια είναι κάτι που γνωρίζουμε μέχρι να είναι πολύ αργά. Το PlantNet είναι μια εφαρμογή για iOS και Android που σας επιτρέπει να αναγνωρίσετε οποιοδήποτε φυτό με μια φωτογραφία. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος όχι απλώς να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά στο σπίτι σας είναι ασφαλή για εσάς, τα παιδιά σας και τα κατοικίδια ζώα σας, αλλά και ένας καλός τρόπος για να μάθετε για τη χλωρίδα στην κοινότητά σας.

  Τι είναι το TikTok και γιατί οι έφηβοι έχουν εμμονή με αυτό;

Εγκαταστήστε το Plantnet και τραβήξτε μια φωτογραφία ενός φυτού. Κατά τη διάρκεια δοκιμών, διαπιστώσαμε ότι η εφαρμογή μπορεί να ανιχνεύσει ένα φύλλο από μια φωτογραφία ενός δέντρου, αλλά αυτό φυσικά εξαρτάται από την ποιότητα της κάμερας στη συσκευή σας.

Επιλέξτε μια φωτογραφία και πείτε στην εφαρμογή εάν θέλετε να αναγνωρίσετε το εν λόγω φυτό από το φύλλο, το λουλούδι, το φλοιό ή τον καρπό του. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τη λειτουργία αναγνώρισης αργότερα, εάν η εφαρμογή δυσκολεύεται να αναγνωρίσει το φυτό. Επιλέξτε τη φωτογραφία και μετά πατήστε το κουμπί αναζήτησης.

Θα λάβετε μια λίστα με αποτελέσματα που η εφαρμογή πίστευε ότι ταίριαζαν με το φυτό στη φωτογραφία σας. Πατήστε το αποτέλεσμα που ταιριάζει με το φυτό σας και μπορείτε να εξερευνήσετε φωτογραφίες των φύλλων, των λουλουδιών και των καρπών του καθώς και φωτογραφίες του στο φυσικό του περιβάλλον.

  Η ταξινόμηση σελιδοδεικτών είναι ένα εργαλείο αυτοματισμού για την ταξινόμηση σελιδοδεικτών [Firefox]

Εάν το φυτό είναι επικίνδυνο, η κάρτα πληροφοριών θα σας πει πολλά. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το αποτέλεσμα ως παρατήρηση και μπορείτε να το μοιραστείτε. Εάν έχετε πολλές φωτογραφίες ενός φυτού, μπορείτε να τις προσθέσετε σε μία μόνο παρατήρηση και η εφαρμογή θα τις χρησιμοποιήσει όλες για να αναγνωρίσει το φυτό.

Το PlantNet δεν πρόκειται πάντα να βρει το φυτό που έχετε φωτογραφίσει, αλλά αυτό συχνά έχει να κάνει με τη φωτογραφία. Διαπιστώσαμε ότι δεν ήταν δυνατό να αναγνωρίσουμε ένα κοινό φυτό τριαντάφυλλου επειδή η ποιότητα της φωτογραφίας ήταν κακή και αυτό ήταν αναμενόμενο. Δώστε στην εφαρμογή μια καλή καθαρή φωτογραφία και θα βρει το φυτό.

  Πώς να ανακτήσετε μια εικόνα επαφής από το iPhone σας

Κατεβάστε το PlantNet από το App Store

Κατεβάστε το PlantNet από το Google Play Store