Πώς να αναβάλλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail

Το νέο Gmail έχει νέα χαρακτηριστικά, ένα από τα οποία είναι η αναβολή. Η αναβολή δεν είναι μια επαναστατική λειτουργία. Υπάρχουν πολλά πρόσθετα Chrome και Firefox που σας επιτρέπουν να αναβάλλετε τις ειδοποιήσεις του Gmail. Ωστόσο, η Google έχει δημιουργήσει τη δική της έκδοση αυτής της δυνατότητας και προφανώς προσφέρει περισσότερο έλεγχο. Η λειτουργία σάς επιτρέπει να αναβάλλετε επιλεκτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail.

Για να χρησιμοποιήσετε τη νέα δυνατότητα αναβολής, πρέπει να έχετε τη νέα σχεδίαση του Gmail. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε αναγκαστικά εάν δεν έχει ήδη ενεργοποιηθεί για τον λογαριασμό σας. Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη τόσο στην έκδοση web όσο και στις εφαρμογές για κινητά.

  Πώς να βρείτε τον χάρτη διακοπών του Google Meet

Αναβολή email στο Gmail

Ανοίξτε το Gmail και τοποθετήστε το ποντίκι σας πάνω από ένα email που θέλετε να αναβάλετε. Θα δείτε ένα μικρό εικονίδιο ρολογιού. Κάντε κλικ σε αυτό και θα δείτε μερικές προκαθορισμένες επιλογές για τη διάρκεια αναβολής του email. Μπορείτε να ορίσετε μια προσαρμοσμένη επιλογή κάνοντας κλικ στην επιλογή Επιλογή ημερομηνίας και ώρας. Θα λάβετε ένα ημερολόγιο και ένα πεδίο ώρας όπου μπορείτε να επιλέξετε πόσο χρόνο, π.χ. ποια ημέρα και ποια ώρα θέλετε να σας υπενθυμίζεται το μήνυμα.

Όταν ένα email αναβάλλεται, αποστέλλεται στα εισερχόμενα Αναβολή. Μπορείτε να μεταβείτε σε αυτό για να προβάλετε όλα τα email σε αναβολή και μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε μήνυμα και να το καταργήσετε.

  Τι σημαίνει "FTFY" και πώς το χρησιμοποιείτε;

Εφαρμογές Gmail για κινητά

Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη τόσο σε εφαρμογές Android όσο και σε εφαρμογές iOS για το Gmail. Βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής.

Μπορείτε να αναβάλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail από τα κύρια εισερχόμενα ή μπορείτε να ανοίξετε ένα μήνυμα και να το αναβάλετε από εκεί. Ανοίξτε το Gmail και επιλέξτε ένα μήνυμα. Πατήστε το κουμπί περισσότερων επιλογών, δηλαδή το κουμπί με τις τρεις κουκκίδες και θα ανοίξει ένα μενού. Το μενού θα έχει την επιλογή Αναβολή. Πατήστε το και θα δείτε μερικά προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα και, όπως συμβαίνει με τη διεπαφή ιστού, μπορείτε να επιλέξετε μια προσαρμοσμένη χρονική περίοδο για αναβολή του email.

  Βρείτε φορητούς υπολογιστές προϋπολογισμού ειδικά για παιχνίδια, προγραμματισμό ή γενική χρήση

Μετά την αναβολή, το μήνυμα θα μετακινηθεί στην καρτέλα Αναβολή όπου μπορείτε να το προβάλετε και να το καταργήσετε αν θέλετε.

Η αναβολή θέτει σε σίγαση τις υπενθυμίσεις του Gmail ότι πρέπει να ακολουθήσετε ένα μήνυμα. Καταργεί επίσης αυτό το μήνυμα από τα εισερχόμενά σας. Όταν λήξει η περίοδος αναβολής, λαμβάνετε μια νέα ειδοποίηση για αυτό το μήνυμα που σας λέει ότι έχετε ένα μήνυμα που πρέπει να απαντηθεί.

Η αναβολή ισχύει για το νήμα του μηνύματος, επομένως εάν λάβετε ένα νέο μήνυμα για το ίδιο θέμα από τον ίδιο παραλήπτη, δεν θα ειδοποιηθείτε για αυτό. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία αναβολής με προσοχή.