Πώς να αλλάξετε το Kerning στο Microsoft Word

Το Kerning αναφέρεται στη ρύθμιση του χώρου μεταξύ δύο χαρακτήρων, που χρησιμοποιείται γενικά για τη βελτίωση της οπτικής αισθητικής του κειμένου. Μπορείτε να αλλάξετε τον πυρήνα στο Microsoft Word σε λίγα μόνο βήματα. Να πώς.

Γιατί θα θέλατε να προσαρμόσετε το Kerning

Κάθε γραμματοσειρά έχει τον δικό της προεπιλεγμένο πυρήνα. Ορισμένες γραμματοσειρές λειτουργούν καλύτερα από άλλες όταν εξετάζετε το διάστημα μεταξύ συγκεκριμένων γραμμάτων. Πάρτε για παράδειγμα τη λέξη “VAZE”. Ανάλογα με τον τύπο γραμματοσειράς που χρησιμοποιείτε, το V και το A μπορεί να ταιριάζουν καλά μεταξύ τους…

Γραμματοσειρά Arial.

…ή μπορεί να υπάρχει ένα εκπληκτικό διάστημα μεταξύ των δύο γραμμάτων.

Καλιφορνέζικη γραμματοσειρά FB.

Αυτό δεν είναι οπτικά ελκυστικό και θα μπορούσε να είναι ενοχλητικό για τον αναγνώστη σας. Η προσαρμογή του διαστήματος μεταξύ των δύο γραμμάτων θα μπορούσε να λύσει αυτό το πρόβλημα.

  3 λόγοι για να χρησιμοποιήσετε το Periscope της εφαρμογής ζωντανής μετάδοσης βίντεο

Μη αυτόματη προσαρμογή του Kerning στο Microsoft Word

Ανοίξτε το έγγραφο του Word και επισημάνετε το κείμενο για το οποίο θέλετε να προσαρμόσετε τον πυρήνα κάνοντας κλικ και σύροντας τον κέρσορα πάνω στο κείμενο.

Στη συνέχεια, στην καρτέλα “Αρχική σελίδα”, κάντε κλικ στο μικρό εικονίδιο επέκτασης στην κάτω δεξιά γωνία της ομάδας “Γραμματοσειρά” για να εκκινήσετε το “Πλαίσιο διαλόγου γραμματοσειράς” ή απλώς πατήστε Ctrl+D (Cmd+D σε Mac).

Θα εμφανιστεί το παράθυρο “Γραμματοσειρά”. Στην καρτέλα “Για προχωρημένους”, κάντε κλικ στο πλαίσιο δίπλα στο “Διάστημα” για να εμφανιστεί μια λίστα με τις επιλογές διαστήματος. Έχετε τρεις επιλογές για να διαλέξετε:

Κανονικό: Το προεπιλεγμένο διάστημα.
Αναπτύχθηκε: Αυξήστε το διάστημα μεταξύ των χαρακτήρων.
Συμπυκνωμένη: Μειώστε το διάστημα μεταξύ των χαρακτήρων.

  Πώς να εγγράψετε γρήγορα φωνητικά μηνύματα σε iPhone ή iPad

Θέλουμε να φέρουμε τα γράμματά μας πιο κοντά σε αυτό το παράδειγμα, επομένως θα επιλέξουμε “Συμπυκνωμένη”. Αφού επιλεγεί, προσαρμόστε το διάστημα που πρέπει να αφαιρεθεί μεταξύ των δύο γραμμάτων στο πλαίσιο “By” δίπλα στην επιλογή “Spacing”. Για να μειώσετε το διάστημα μεταξύ των γραμμάτων, κάντε κλικ στο κουμπί κάτω. Ακόμα κι αν είχατε προηγουμένως επιλέξει την επιλογή συμπυκνωμένης απόστασης, κάνοντας κλικ στο επάνω βέλος θα αυξηθεί το διάστημα μεταξύ των δύο γραμμάτων.

Προσαρμόστε στο επιθυμητό ποσό και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «OK» στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου για να εφαρμόσετε τις αλλαγές.

Το κενό μεταξύ των γραμμάτων θα ρυθμιστεί πλέον ανάλογα.

Πριν την πυροδότηση:

Μετά την πυροδότηση:

Αυτόματη προσαρμογή του Kerning στο Microsoft Word

Μπορείτε να πείτε στο Microsoft Word να προσαρμόζει αυτόματα τον πυρήνα για γραμματοσειρές σε και πάνω από ένα συγκεκριμένο μέγεθος γραμματοσειράς. Αυτή η επιλογή αντικατοπτρίζει μόνο το κείμενο που εισήχθη αφού ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση. Εάν το έγγραφό σας Word περιέχει ήδη κείμενο, θα πρέπει να επιλέξετε όλο το κείμενο στο έγγραφο του Word (Ctrl+A στα Windows ή Cmd+A σε Mac) πριν συνεχίσετε.

  Πώς να επανεκκινήσετε έναν δρομολογητή με τον σωστό τρόπο

Εκκινήστε το “Font Dialog Box” (Ctrl+D στα Windows ή Cmd+D σε Mac) και, στην καρτέλα “Advance”, προσαρμόστε τις ρυθμίσεις “Spacing” κάνοντας κλικ στο πάνω και κάτω βέλος δίπλα στο πλαίσιο “By”.

Στη συνέχεια, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο “Kerning For Fonts” και, στη συνέχεια, εισαγάγετε το μέγεθος της γραμματοσειράς στο πλαίσιο κειμένου στα δεξιά στο οποίο θέλετε να εφαρμόσετε τον κανόνα. Λάβετε υπόψη ότι αυτός ο κανόνας θα ισχύει για οποιοδήποτε κείμενο στο έγγραφο στο μέγεθος της γραμματοσειράς εισόδου ή πάνω από αυτό.

Κάντε κλικ στο “OK” στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου για να εφαρμόσετε τις αλλαγές.

Google Πασχαλινό αυγό

Αποτελέσματα για

Η Google είναι γεμάτη από τακτοποιημένα κρυμμένα πασχαλινά αυγά. Όταν αναζητάτε “kerning” στην Αναζήτηση Google, τα γράμματα της λέξης απέχουν μεταξύ τους στα αποτελέσματα αναζήτησης. Δοκίμασε το!