Πώς να αλλάξετε το Family Manager στο PS4

Αν έχετε γονείς που έχουν τα παιχνίδια να τρέχουν στο αίμα τους και έχουν στο μυαλό τους τατουάζ τις ρυθμίσεις του PlayStation, είστε έτοιμοι. Η επόμενη γενιά παικτών θα έχει πολλά προβλήματα. Η γενιά μας ξέρει ακριβώς πώς να κάνει κατάχρηση των γονικών ελέγχων του PlayStation, μια δυνατότητα που επιτρέπει στους γονείς να ελέγχουν σχεδόν οτιδήποτε και ό,τι κάνει το παιδί τους σε ένα PS4 ή PS5. Ωστόσο, εάν είστε νέοι σε αυτήν τη δυνατότητα και θέλετε να ρυθμίσετε γονικούς ελέγχους στο PlayStation 4 ή θέλετε να αλλάξετε διαχειριστή στο PS4, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει. Σας προσφέρουμε αυτόν τον χρήσιμο και αποτελεσματικό οδηγό που θα σας διδάξει πώς να αλλάξετε τον διαχειριστή οικογένειας στο PS4 ή να απενεργοποιήσετε τον διαχειριστή οικογένειας στο PS4 εάν διαθέτετε παιδικό λογαριασμό. Ας ξεκινήσουμε!

Πώς να αλλάξετε το Family Manager στο PS4

Συνεχίστε να διαβάζετε περαιτέρω για να μάθετε αν μπορείτε πραγματικά να μάθετε πώς να αλλάξετε τον διαχειριστή οικογένειας στο PS4 ή όχι.

Πώς να ορίσετε επίπεδα αξιολόγησης ηλικίας για παιχνίδια;

Η ρύθμιση των επιπέδων αξιολόγησης ηλικίας για τον λογαριασμό του παιδιού σας είναι ο τέλειος τρόπος για να το αποτρέψετε από το να παίζει ακατάλληλα παιχνίδια. Για να μάθετε πώς να ορίζετε τα επίπεδα διαβάθμισης ηλικίας στο δικό σας PlayStation 4ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Αποκτήστε πρόσβαση στις Ρυθμίσεις στο PS4 σας.

2. Επιλέξτε Γονικός έλεγχος/Οικογενειακή διαχείριση.

  Affiliate Marketing Vs. Δικτυακό Μάρκετινγκ: Γνωρίστε τη διαφορά

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε Περιορισμοί συστήματος PS4.

4. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Σημείωση: Από προεπιλογή, είναι 0000 εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που αποκτάτε πρόσβαση στους γονικούς ελέγχους.

5. Επιλέξτε Προεπιλεγμένοι γονικοί έλεγχοι.

6. Επιλέξτε Age Level for Games.

7. Επιλέξτε το επιθυμητό επίπεδο ηλικίας που θέλετε να ορίσετε για τα παιχνίδια στο PS4.

Πώς να περιορίσετε την πρόσβαση σε λειτουργίες δικτύου;

Εάν θέλετε να περιορίσετε την πρόσβαση του παιδιού σας στο διαδίκτυο στο PS4 όσο λείπετε, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω βήματα:

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις του PS4 σας.

2. Επιλέξτε Γονικός έλεγχος/Οικογενειακή διαχείριση και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης περιορισμών συστήματος.

3. Επιλέξτε τον επιθυμητό χρήστη για τον οποίο θέλετε να περιορίσετε την πρόσβαση.

4. Ρυθμίστε τις δυνατότητες δικτύου σύμφωνα με τις παρακάτω ρυθμίσεις.

  • Επικοινωνία με άλλους παίκτες – Δεν επιτρέπεται
  • Προβολή περιεχομένου που δημιουργήθηκε από άλλους παίκτες – Δεν επιτρέπεται
  • Φιλτράρισμα ηλικίας για διαδικτυακό περιεχόμενο – Ενεργό

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις νέες δυνατότητες γονικού ελέγχου και οικογενειακών λογαριασμών στο PS4;

Ο γονικός έλεγχος και το σύστημα οικογενειακής διαχείρισης σάς επιτρέπουν να περιορίσετε τη χρήση του παιδιού σας. Μπορείτε να ελέγξετε τα παιχνίδια που παίζουν και για πόσο καιρό τα παίζουν. Μπορείτε να βρείτε και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Σημείωση: Τα παρακάτω βήματα ισχύουν για τους χρήστες που είναι διαχειριστές οικογένειας στο PS4.

1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γονικός έλεγχος/Οικογενειακή διαχείριση στο PS4 σας.

2. Επιλέξτε Family Management για να δημιουργήσετε μια οικογένεια.

3. Επιλέξτε τον επιθυμητό οικογενειακό λογαριασμό για να τον διαχειριστείτε και προσαρμόστε τις ρυθμίσεις.

4Α. Επιλέξτε τον λογαριασμό ενηλίκων και προσαρμόστε τις ρυθμίσεις πρόσβασης αυτού του λογαριασμού ενηλίκων.

4Β. Επιλέξτε τον θυγατρικό λογαριασμό και προσαρμόστε τις ρυθμίσεις που δίνονται στην ενότητα Δυνατότητες δικτύου για τον θυγατρικό λογαριασμό.

Πώς να ρυθμίσετε τον γονικό έλεγχο στο PlayStation 4;

Για να ρυθμίσετε τον γονικό έλεγχο στο PlayStation 4, ακολουθήστε τη διαδικασία που δίνεται παρακάτω:

1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις του PS4 σας.

2. Επιλέξτε Γονικοί έλεγχοι/Οικογενειακή διαχείριση > Περιορισμοί συστήματος PS4.

3. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης περιορισμών συστήματος.

Σημείωση: Από προεπιλογή, είναι 0000 εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που αποκτάτε πρόσβαση στους γονικούς ελέγχους.

  9 Καλύτερο Λογισμικό Διαχείρισης Αποθεμάτων που βασίζεται σε Cloud για Μικρές έως Μεγάλες Επιχειρήσεις

4. Στη συνέχεια, στην οθόνη Περιορισμοί συστήματος PS4, χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες επιλογές για να ορίσετε ή να προσαρμόσετε τις διαφορετικές ρυθμίσεις γονικού ελέγχου.

  • Δημιουργία νέου χρήστη και σύνδεση επισκέπτη: Μπορείτε να επιλέξετε Δεν επιτρέπεται για να σταματήσετε τη δημιουργία νέων χρηστών ή τη σύνδεση ως προσκεκλημένοι σε αυτό το PS4.

  • Φίλτρο Ιστού: Φιλτράρετε ανεπιθύμητους και επιβλαβείς ιστότοπους για αναζητήσεις από το πρόγραμμα περιήγησης Διαδικτύου PS4.

  • Προεπιλεγμένοι γονικοί έλεγχοι: Ορίστε επίπεδο ηλικίας για παιχνίδια και δίσκους/DVD BluRay και χρήση του PlayStation VR και του προγράμματος περιήγησης.

  • Απενεργοποιήστε προσωρινά τους περιορισμούς συστήματος PS4
  • Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης περιορισμού συστήματος

Πώς μπορείτε να ρυθμίσετε γονικούς ελέγχους στο PS Vita;

Ευτυχώς, υπάρχει μια ξεχωριστή εφαρμογή στο PS Vita για τη ρύθμιση γονικού ελέγχου που κάνει τη διαδικασία απλή και εύκολη. Ρίξτε μια ματιά στα βήματα που δίνονται παρακάτω για να μάθετε πώς να ρυθμίζετε γονικούς ελέγχους στο PS Vita:

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Parental Controls από την αρχική οθόνη του PS Vita.

2. Επιλέξτε Αλλαγή κωδικού πρόσβασης για να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης. Αυτός ο κωδικός πρόσβασης θα χρειαστεί για το άνοιγμα περιορισμένου περιεχομένου.

3. Στη συνέχεια, ορίστε έναν νέο κωδικό πρόσβασης και πληκτρολογήστε τον ξανά για επιβεβαίωση.

4. Στη συνέχεια, επιλέξτε Δυνατότητες για να αποκλείσετε την πρόσβαση στο πρόγραμμα περιήγησης Διαδικτύου, την τοποθεσία, το email και το PlayStation Store.

5. Επιλέξτε Παιχνίδια για να περιορίσετε τα επίπεδα διαβάθμισης ηλικίας.

6. Επιλέξτε Play Duration για να ορίσετε το ημερήσιο όριο χρήσης για το PS Vita.

Πώς χειρίζεται το PlayStation 4 το Family Management;

Η διαχείριση της οικογένειας αποτελεί πλεονέκτημα για τους γονείς που θέλουν να έχουν λόγο για τις δραστηριότητες του παιδιού τους στην κονσόλα PlayStation. Υπάρχουν τρία επίπεδα στην ιεραρχία του PS4 Family Management.

  • Family Manager: Ο λογαριασμός που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία της οικογένειας ονομάζεται διαχειριστής οικογένειας. Έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τα δικαιώματα του λογαριασμού του παιδιού σύμφωνα με την επιθυμία τους. Μπορούν να δουν τον χρόνο παρακολούθησης του παιδιού και επίσης να προσθέσουν άλλους ενήλικες ως Γονείς/Κηδεμόνες.

  • Γονέας/Κηδεμόνας: Σε ενήλικες άνω των 18 ετών μπορεί να δοθεί η ετικέτα Γονέας/Κηδεμόνας. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να ελέγχουν τις ρυθμίσεις του θυγατρικού λογαριασμού παρόμοιες με αυτές του διαχειριστή οικογένειας.

  • Παιδικός λογαριασμός: Τα δικαιώματα κάθε θυγατρικού λογαριασμού μπορούν να ρυθμιστούν μεμονωμένα. Δεν μπορούν να επεξεργαστούν τους περιορισμούς που τους έχουν τεθεί.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτής της δυνατότητας είναι ότι κάθε λογαριασμός έχει ατομική πρόοδο, καθιστώντας τον μια αξιόπιστη επιλογή για να παρακολουθείτε τα παιδιά σας χωρίς να τα γέρνουν για να εμποδίζουν την πρόοδο του παιχνιδιού τους.

Μπορείτε να αφαιρέσετε ένα παιδί από την Οικογενειακή κοινή χρήση;

Όχι, όπως δηλώνεται από το PlayStation, τα παιδιά δεν μπορούν να αφαιρεθούν από την κοινή χρήση της οικογένειας αφού γίνουν μέρος της.

Μπορείτε να αλλάξετε το Family Manager στο PS4;

Δεν υπάρχει άμεση ρύθμιση για αλλαγή διαχειριστή στο PS4. Ωστόσο, μπορείτε να προσθέσετε άλλους ενήλικες ως γονείς/κηδεμόνες. Αυτό θα τους επιτρέψει να χρησιμοποιούν τις περιοριστικές δυνατότητες του PS4 και θα μπορούν να ενεργούν ως δευτερεύων διαχειριστές οικογένειας.

Πώς μπορείτε να αλλάξετε τον διαχειριστή σας στο PS4;

Μπορείτε να διορίσετε άλλους ενήλικες στην οικογένεια ως Γονέα/Κηδεμόνα και θα έχουν παρόμοιες εξουσίες με αυτές του διαχειριστή της οικογένειας. Ως εκ τούτου, καθιστώντας τους κάπως έναν δεύτερο διαχειριστή οικογένειας. Για να μάθετε πώς να αλλάξετε τον διαχειριστή οικογένειας στο PS4, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Σημείωση: Μόνο ο διαχειριστής οικογένειας μπορεί να προσθέσει έναν ενήλικα ως Γονέα/Κηδεμόνα. Άλλοι γονικοί ή θυγατρικοί λογαριασμοί δεν διαθέτουν τέτοια ισχύ.

1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις PS4.

2. Στη συνέχεια, επιλέξτε Γονικός έλεγχος/Οικογενειακή διαχείριση.

3. Επιλέξτε Family Management.

4. Επιλέξτε τον επιθυμητό λογαριασμό ενηλίκων.

5. Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου για Γονέας/Κηδεμόνας για τον επιθυμητό λογαριασμό ενηλίκων.

Πώς μπορείτε να αλλάξετε τον διαχειριστή της οικογένειάς σας;

Δεν υπάρχει τρόπος να αντικαταστήσετε έναν διαχειριστή οικογένειας με άλλον. Η μόνη επιλογή που έχετε είναι να προσθέσετε έναν ενήλικα ως Γονέα/Κηδεμόνα, κάτι που θα του επιτρέψει να ορίσει δικαιώματα στους λογαριασμούς του παιδιού, ακριβώς όπως ένας διαχειριστής οικογένειας. Ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω για να κάνετε γονέα/κηδεμόνα οποιονδήποτε επιθυμητό λογαριασμό ενηλίκου.

Πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Family Manager στο PS4;

Το PlayStation δεν παρέχει στους χρήστες μια απλή επιλογή απενεργοποίησης της διαχείρισης οικογένειας στο PS4. Ο διαχειριστής οικογένειας μπορεί να αφαιρέσει τους άλλους λογαριασμούς ενηλίκων από τη διαχείριση οικογένειας. Αλλά δεν μπορούν να αφαιρέσουν ή να απενεργοποιήσουν τα παιδιά ή τους εαυτούς τους.

Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από το Family Manager στο PS4;

Οι διαχειριστές οικογένειας και τα μέλη της οικογένειας των παιδιών δεν μπορούν να αφήσουν την οικογένειά τους στο PS4. Ωστόσο, οι διαχειριστές οικογένειας μπορούν να καταργήσουν άλλους λογαριασμούς ενηλίκων, όπως λογαριασμούς γονέα/κηδεμόνα.

***

Ελπίζουμε λοιπόν να καταλάβατε ότι δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον διαχειριστή οικογένειας στο PS4 και γιατί δεν είναι δυνατός ο τρόπος αλλαγής του διαχειριστή οικογένειας στο PS4. Μπορείτε να μας ενημερώσετε για τυχόν απορίες ή προτάσεις σχετικά με οποιοδήποτε άλλο θέμα θέλετε να κάνουμε ένα άρθρο. Ρίξτε τα στην παρακάτω ενότητα σχολίων για να τα γνωρίζουμε.