Πώς να αλλάξετε το όνομα της οθόνης σύνδεσης στα Windows 10

Η οθόνη σύνδεσης στα Windows 10 εμφανίζει το email και το όνομά σας. Μπορείτε να επιλέξετε να αποκρύψετε το email σας από την οθόνη σύνδεσης, αλλά το όνομά σας θα παραμείνει. Το όνομα που εμφανίζεται είναι το ίδιο που εισάγετε όταν ρυθμίζετε το σύστημά σας κατά την εγκατάσταση. Εάν συνδέσετε έναν λογαριασμό Microsoft στα Windows 10, το όνομα αντικαθίσταται από το όνομά σας. Το όνομα του φακέλου χρήστη συντομεύτηκε. Εάν θέλετε, μπορείτε να αλλάξετε το όνομα οθόνης σύνδεσης.

SPOILER ALERT: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Αλλαγή ονόματος οθόνης σύνδεσης – Τοπικός λογαριασμός

Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων και επικολλήστε τα παρακάτω στη γραμμή τοποθεσίας.

Control PanelUser AccountsUser Accounts

Αυτό θα ανοίξει την ενότητα λογαριασμών χρήστη του Πίνακα Ελέγχου. Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε τοπικό λογαριασμό ή λογαριασμό Microsoft, θα δείτε τον λογαριασμό σας να εμφανίζεται εδώ, αλλά οι επιλογές θα είναι διαφορετικές εάν χρησιμοποιείτε τοπικό λογαριασμό. Κάντε κλικ στην επιλογή “Αλλαγή τύπου λογαριασμού”.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν κωδικό σύσκεψης Zoom για να συμμετάσχετε σε μια σύσκεψη

Στη συνέχεια, επιλέξτε τον τοπικό σας λογαριασμό από τη λίστα λογαριασμών. Εάν έχετε διαμορφώσει μόνο έναν λογαριασμό, αυτός είναι ο μόνος που θα εμφανίζεται στη λίστα των λογαριασμών.

Κάντε κλικ στην επιλογή “Αλλαγή ονόματος λογαριασμού” και εισαγάγετε ένα νέο όνομα για τον τοπικό σας λογαριασμό. Κάντε κλικ στην «Αλλαγή ονόματος» και είστε έτοιμοι.

Αλλαγή ονόματος οθόνης σύνδεσης – Λογαριασμός Microsoft

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Λογαριασμοί. Επιλέξτε την καρτέλα Ο λογαριασμός μου και κάντε κλικ στην επιλογή «Διαχείριση του λογαριασμού μου Microsoft».

Αυτό θα ανοίξει τον ιστότοπο της Microsoft στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας. Συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Microsoft. Στη σελίδα που ακολουθεί, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού «Περισσότερες ενέργειες» δίπλα στην εικόνα του προφίλ σας και επιλέξτε «Επεξεργασία προφίλ».

  Πώς να προσθέσετε μια ημερομηνία λήξης στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook (και σε τι χρησιμεύουν)

Στην επόμενη σελίδα, θα δείτε μια επιλογή που ονομάζεται «Επεξεργασία ονόματος». Κάντε κλικ σε αυτό και εισαγάγετε το όνομα που θέλετε να ορίσετε στην οθόνη σύνδεσης. Μόλις τελειώσετε, το νέο σας όνομα θα συγχρονιστεί με όλες τις συσκευές σας σε λίγα λεπτά. Εάν δεν το κάνει, αποσυνδεθείτε και συνδεθείτε ξανά.

Με τον λογαριασμό σας Microsoft, η αλλαγή ονόματος γίνεται σε όλες τις συσκευές με τις οποίες χρησιμοποιείτε αυτόν τον λογαριασμό. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το τέχνασμα για να αλλάξετε το όνομα οθόνης σύνδεσης σε ένα μόνο σύστημα. Εάν θέλετε να ορίσετε διαφορετικά ονόματα για διαφορετικές συσκευές, θα πρέπει να επιλέξετε έναν τοπικό λογαριασμό σε ορισμένες από αυτές.

  20 Συμβουλές και κόλπα Apple Watch που πρέπει να γνωρίζετε

Εάν δεν μπορείτε να αλλάξετε το όνομα οθόνης σύνδεσης και το σύστημά σας είναι συσκευή που ανήκει σε εταιρεία, δηλαδή παρασχέθηκε από τον εργοδότη σας, το πιθανότερο είναι ότι αυτή η συγκεκριμένη επιλογή έχει αποκλειστεί. Μπορείτε να το ξεπεράσετε εάν σας το επιτρέψει ο διαχειριστής του συστήματός σας, αλλά εκτός αυτής της επιλογής, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα.