Πώς να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο λογαριασμό σας Google στο Android

Εάν χρησιμοποιείτε τηλέφωνο ή tablet Android, γνωρίζετε ότι ο λογαριασμός σας Google είναι στενά συνδεδεμένος με την εμπειρία. Ο προεπιλεγμένος λογαριασμός θα αποφασίσει πώς θα είστε συνδεδεμένοι σε πολλές εφαρμογές, ειδικά σε εφαρμογές Google. Θα σας δείξουμε πώς να το αλλάξετε αυτό.

Αν και είναι εύκολο να προσθέσετε πολλούς λογαριασμούς Google στη συσκευή σας Android, το να ορίσετε έναν ως τον “προεπιλεγμένο” λογαριασμό είναι δυσκίνητο. Ο προεπιλεγμένος λογαριασμός είναι όποιος λογαριασμός συνδεθήκατε κατά την πρώτη εγκατάσταση της συσκευής. Αυτό σημαίνει ότι για να το αλλάξετε, θα πρέπει να αποσυνδεθείτε από τους λογαριασμούς.

Ας υποθέσουμε ότι είστε συνδεδεμένοι σε δύο λογαριασμούς Google στη συσκευή σας Android. Αρχικά, θα πρέπει να αποσυνδεθείτε από τον τρέχοντα προεπιλεγμένο λογαριασμό. Αυτό θα προωθήσει τον δεύτερο λογαριασμό στο προεπιλεγμένο σημείο και, στη συνέχεια, μπορείτε να συνδεθείτε ξανά στον πρώτο λογαριασμό. Ας το κάνουμε.

  Το Spoiler Shield κρύβει spoiler από το Facebook και το Twitter σε Android, iOS

Για να ξεκινήσετε, σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης του smartphone ή του tablet Android (μία ή δύο φορές ανάλογα με τον κατασκευαστή) και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι για να ανοίξετε το μενού “Ρυθμίσεις”.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη λίστα Ρυθμίσεις και επιλέξτε “Google”.

Ο προεπιλεγμένος λογαριασμός σας Google θα εμφανίζεται στο επάνω μέρος της οθόνης. Επιλέξτε το εικονίδιο με το αναπτυσσόμενο βέλος κάτω από το όνομά σας για να εμφανιστεί η λίστα λογαριασμών.

Στη συνέχεια, πατήστε «Διαχείριση λογαριασμών σε αυτήν τη συσκευή».

  Εναλλαγή προφίλ βάσει ενεργοποίησης για ήχο, οθόνη, WiFi και άλλα [Android]

Θα δείτε τώρα μια λίστα με όλους τους λογαριασμούς στους οποίους είστε συνδεδεμένοι στη συσκευή σας. Βρείτε τον προεπιλεγμένο λογαριασμό σας Google και επιλέξτε τον.

Πατήστε «Κατάργηση λογαριασμού».

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η κατάργηση του λογαριασμού θα διαγράψει όλα τα μηνύματα, τις επαφές και άλλα σχετικά δεδομένα που βρέθηκαν στο τηλέφωνο ή το tablet σας Android. Ευτυχώς, ορισμένα από αυτά τα δεδομένα δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας στον λογαριασμό σας και θα αποκατασταθούν όταν συνδεθείτε ξανά.

Πατήστε «Κατάργηση λογαριασμού» στο αναδυόμενο μήνυμα επιβεβαίωσης, εάν είστε εντάξει με αυτό.

Ο λογαριασμός θα αφαιρεθεί από τη λίστα και τη συσκευή σας. Πατήστε το πίσω βέλος στην επάνω αριστερή γωνία για να επιστρέψετε στις ρυθμίσεις Google.

  Πρέπει να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του συστήματος στο τηλέφωνό σας Android;

Επιλέξτε ξανά το εικονίδιο με το αναπτυσσόμενο βέλος δίπλα στο όνομά σας για να ανοίξετε τη λίστα λογαριασμών. Αυτή τη φορά, πατήστε «Προσθήκη άλλου λογαριασμού».

Αφού επιβεβαιώσετε ότι είστε εσείς με το δακτυλικό αποτύπωμα ή τον κωδικό πρόσβασής σας, θα εμφανιστεί μια σελίδα σύνδεσης Google. Ακολουθήστε τα βήματα που εμφανίζονται στην οθόνη και εισαγάγετε τα διαπιστευτήριά σας για τον λογαριασμό που θέλετε να προσθέσετε.

Ενδέχεται να χρειαστούν μερικά λεπτά για την εισαγωγή του λογαριασμού σας. Μόλις ολοκληρωθεί, θα είστε έτοιμοι με έναν νέο προεπιλεγμένο λογαριασμό Google στο smartphone ή το tablet σας Android!