Πώς να αλλάξετε τον παράγοντα χρήστη σε Mac ή Windows

Ένας πράκτορας χρήστη είναι πληροφορίες που το πρόγραμμα περιήγησής σας συλλέγει από το σύστημά σας και μεταδίδει σε ιστότοπους. Αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνουν το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε και το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Δεν είναι προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες, επομένως η κοινή χρήση τους με έναν ιστότοπο είναι αβλαβής. Στην πραγματικότητα, αυτές οι πληροφορίες μπορούν πραγματικά να σας προσφέρουν μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Για παράδειγμα, εάν ένας ιστότοπος γνωρίζει ότι χρησιμοποιείτε το Chrome, θα φορτώσει μια βελτιστοποιημένη έκδοση του Chrome. Τα προγράμματα περιήγησης εντοπίζουν αυτόματα και δημιουργούν τον παράγοντα χρήστη σας, αλλά μπορείτε να τον παραποιήσετε. Εάν θέλετε, μπορείτε να αλλάξετε τον παράγοντα χρήστη του προγράμματος περιήγησής σας σε Mac ή Windows.

Τα προγράμματα περιήγησης σάς επιτρέπουν να αλλάξετε τον παράγοντα χρήστη από την κονσόλα του. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με την κονσόλα προγραμματιστή, μπορείτε να επιλέξετε μια επέκταση ή ένα πρόσθετο για να αλλάξετε τον παράγοντα χρήστη σε Mac ή Windows. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που χρειάζεστε ουσιαστικά είναι η συμβολοσειρά αναγνωριστικού και μπορείτε να επιλέξετε εάν θέλετε να την αλλάξετε στην κονσόλα προγραμματιστή ή να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο ή επέκταση, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το πρόσθετο User Agent Switcher για Firefox και Εναλλαγή πρακτόρων χρήστη για Chrome. Αυτή η επέκταση Chrome συνοδεύεται από τη δική της γρήγορη εναλλαγή πρακτόρων χρήστη που περιλαμβάνει μια επιλογή Mac. Εάν δεν χρησιμοποιείτε τη συμβολοσειρά του παράγοντα χρήστη παρακάτω, μπορείτε να επιλέξετε την προεπιλεγμένη επιλογή που σας δίνει η επέκταση.

User Agent Mac

Η συμβολοσειρά user agent που θα αλλάξει το λειτουργικό σας σύστημα σε macOS όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο είναι η εξής. Διαφέρει από το πρόγραμμα περιήγησης που θέλετε να πιστεύει ο ιστότοπος ότι χρησιμοποιείτε στο macOS.

  Πώς να περικόψετε ένα βίντεο στα Windows 10 χωρίς εφαρμογές τρίτων

Από το Safari

Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_7_4) AppleWebKit/534.57.2 (KHTML, like Gecko) Version/5.1.7 Safari/534.57.2

Από Firefox

Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10.7; rv:12.0) Gecko/20100101 Firefox/12.0

Από Chrome

Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_7_4) AppleWebKit/536.11 (KHTML, like Gecko) Chrome/20.0.1132.27 Safari/536.11

Αυτό θα πει στους ιστότοπους ότι χρησιμοποιείτε macOS 10.7. Εάν θέλετε, μπορείτε να το αλλάξετε σε οποιαδήποτε άλλη έκδοση π.χ., 10.11.6. Αυτό είναι το πλεονέκτημα της χρήσης μιας συμβολοσειράς αντί των προεπιλεγμένων επιλογών σε μια επέκταση. Μπορείτε να το προσαρμόσετε στις ανάγκες σας.

User Agent Windows

Ο παράγοντας χρήστη για τα Windows είναι ο εξής.

  Πώς να διορθώσετε έναν εκτυπωτή σε κατάσταση σφάλματος στα Windows 10

Από το Safari

Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; sv-SE) AppleWebKit/533.19.4 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.3 Safari/533.19.4

Από Firefox

Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; sv-SE) Gecko/20100101 Firefox/12.0

Από Chrome

Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; sv-SE) AppleWebKit/536.11 (KHTML, like Gecko) Chrome/20.0.1132.27 Safari/536.11

Αυτό θα ξεγελάσει τους ιστότοπους, ωστόσο, δεν μπορείτε να περιμένετε να πάει πέρα ​​από αυτό. Δεν θα σας επιτρέψει, για παράδειγμα, πρόσβαση σε υπηρεσίες υπολογιστή macOS όπως το iMessages. Αυτές οι συμβολοσειρές περιορίζονται στο να λειτουργούν σε προγράμματα περιήγησης και να τους λένε ότι χρησιμοποιείτε διαφορετικό υλικό. Δεν είναι ούτε διακομιστής μεσολάβησης, VPN ή εργαλείο ξεκλειδώματος για εφαρμογές συγκεκριμένων προϊόντων.

  Κλείδωμα απομακρυσμένου υπολογιστή Mac ή Windows από το iPhone ή το Apple Watch [Giveaway]

Μπορείτε να αλλάξετε τον παράγοντα χρήστη σε πράγματα όπως κοινή χρήση φωτογραφιών στο Instagram από την επιφάνεια εργασίας σας ή λήψη του Windows 10 ISO χωρίς το εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων