Πώς να αλλάξετε τον λογαριασμό PayPal από επαγγελματικό σε προσωπικό

Το PayPal είναι ένα διαδικτυακό σύστημα πληρωμών που κάνει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές εύκολα προσβάσιμες και ασφαλείς. Μπορείτε να στείλετε ή να λάβετε χρήματα από άλλους και επίσης να πληρώσετε για τις online αγορές σας με την αξιόπιστη ασφάλεια του PayPal. Παρέχει επίσης τραπεζικές λύσεις με γνώμονα τόσο τους πελάτες όσο και τις επιχειρήσεις. Έχοντας υπόψη αυτούς τους δύο τύπους λογαριασμών, μπορεί να αναρωτηθείτε πώς να αλλάξετε τον λογαριασμό PayPal από επαγγελματικό σε προσωπικό; Θα λάβετε απάντηση σε αυτήν την ερώτηση με άλλες ερωτήσεις, όπως: πώς να υποβαθμίσετε τον λογαριασμό PayPal και να αναβαθμίσετε τον λογαριασμό PayPal; Συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο για να λύσετε τις απορίες σας.

Πώς να αλλάξετε τον λογαριασμό PayPal από επαγγελματικό σε προσωπικό

Για να αλλάξετε τον λογαριασμό σας στο PayPal από επαγγελματικό σε προσωπικό, θα πρέπει να στείλετε ένα αίτημα μέσω email στην ομάδα υποστήριξης του PayPal. Διαβάστε το άρθρο περαιτέρω για να βρείτε και να εκτελέσετε τα βήματα που αναφέρονται για να το κάνετε.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του προσωπικού λογαριασμού PayPal και του επαγγελματικού λογαριασμού;

Σε αυτόν τον ταχέως ψηφιοποιούμενο κόσμο, οι υπηρεσίες θα πρέπει να προσαρμόζονται σύμφωνα με τις προτιμήσεις των χρηστών. Και το PayPal παρέχει τέτοιες επιλογές στους χρήστες του διαφοροποιώντας τους τύπους λογαριασμών.

Προσωπικός λογαριασμός PayPal:

  • Όπως υποδηλώνει το όνομα, το PayPal Personal είναι για προσωπική χρήση και είναι τέλειο όταν θέλετε να στείλετε χρήματα στην οικογένεια και τους φίλους σας ή να κάνετε κάποιες ηλεκτρονικές αγορές μέσω ψηφιακών καταστημάτων και αγορών.
  • Εάν ένας χρήστης είναι μεμονωμένος επαγγελματίας, ο λογαριασμός καλύπτει και τις επιχειρηματικές του ανάγκες. Σας επιτρέπει να πουλάτε αγαθά και υπηρεσίες και είναι βολικό για καλλιτέχνες και ελεύθερους επαγγελματίες.
  • Δεν υπάρχει χρέωση πληρωμής για συναλλαγές εσωτερικού.
  • Είναι ένας από προεπιλογή λογαριασμός που δίνεται κατά την πρώτη εγγραφή σας για υπηρεσίες PayPal.
  • Ο προσωπικός λογαριασμός δεν υποστηρίζει πολλές επιλογές πληρωμής.
  Τρόπος εγγραφής φωνητικής αφήγησης στο PowerPoint

Επαγγελματικός λογαριασμός PayPal:

  • Το PayPal Business διαθέτει όλες τις επιλογές και τις υπηρεσίες που παρέχονται από έναν προσωπικό λογαριασμό, εκτός από δυνατότητες για την ενσωμάτωση ιδιοκτητών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

  • Επιτρέπει στον ιστότοπο της επιχείρησής σας να χρησιμοποιηθεί ως πύλη ηλεκτρονικού εμπορίου. Έτσι, διευκολύνετε τις ηλεκτρονικές αγορές για τους πελάτες σας.
  • Επιτρέπει την αποστολή και λήψη τιμολογίων και τη ρύθμιση συνδρομητικών υπηρεσιών. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον τύπο λογαριασμού, οι πελάτες σας θα μπορούν να εγγραφούν για επαναλαμβανόμενες αποστολές σε μία μόνο μεγάλη συναλλαγή. Σας επιτρέπει επίσης να δημιουργείτε τιμολόγια με τη βοήθεια της διεπαφής PayPal.
  • Δημιουργώντας έναν επαγγελματικό λογαριασμό, αποκτάτε πρόσβαση σε μια σειρά από άλλα επιχειρηματικά εργαλεία και οφέλη για τη βοήθειά σας.
  • Ο επαγγελματικός λογαριασμός σας χρεώνει ένα τιμολόγιο ακόμη και για εγχώριες συναλλαγές.
  • Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για τη ρύθμιση και είναι δύσκολο να υποβαθμιστεί.

Πώς μπορώ να ξέρω εάν ο λογαριασμός μου στο PayPal είναι επαγγελματικός ή προσωπικός;

Το PayPal παρέχει δυνατότητες και εξατομίκευση με βάση τις ανάγκες των χρηστών. Υπάρχουν δύο τύποι λογαριασμών PayPal που ένας χρήστης μπορεί να επιλέξει, δηλαδή, Business και Personal. Η διεπαφή της πλατφόρμας αλλάζει ανάλογα με τον τύπο λογαριασμού και πολλές δυνατότητες και υπηρεσίες αφαιρούνται ή προστίθενται ανάλογα με αυτό.

1. Ανοίξτε τη σελίδα εισόδου στο PayPal στο πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή σας και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο PayPal με email και κωδικό πρόσβασης.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι Ρυθμίσεις από την επάνω δεξιά γωνία, όπως φαίνεται.

3. Εάν δείτε το στοιχείο Μετατροπή σε επαγγελματικό λογαριασμό γραμμένο στις Επιλογές λογαριασμού, τότε χρησιμοποιείτε έναν Προσωπικό λογαριασμό.

Πώς να αλλάξετε τον τύπο λογαριασμού PayPal από επαγγελματικό σε προσωπικό;

Δεν υπάρχει μη αυτόματος τρόπος υποβάθμισης ενός επαγγελματικού λογαριασμού σε προσωπικό λογαριασμό. Πρέπει να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών του PayPal και στη συνέχεια να ακολουθήσετε τα απαραίτητα βήματα για να επιτύχετε τη διαδικασία υποβάθμισης. Η διαδικασία επαναφοράς ενός επαγγελματικού λογαριασμού σε προσωπικό εξηγείται παρακάτω:

1. Ανοίξτε τη σελίδα εισόδου στο PayPal στο πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή σας και συνδεθείτε στον επιχειρηματικό λογαριασμό σας στο PayPal με email και κωδικό πρόσβασης.

2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα και κάντε κλικ στο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ επιλογή, όπως φαίνεται.

3. Στη σελίδα Κέντρο βοήθειας, κάντε κλικ στην επιλογή Κέντρο μηνυμάτων, όπως φαίνεται.

4. Κάντε κλικ στην επιλογή Νέο μήνυμα για να δημιουργήσετε ένα νέο μήνυμα ερωτήματος.

5. Κάντε κλικ στην επιλογή Προφίλ λογαριασμού και ρύθμιση από τη λίστα.

6. Τώρα, κάντε κλικ στην επιλογή Αναβάθμιση ή υποβάθμιση του λογαριασμού σας.

7. Τέλος, γράψτε το λεπτομερές αίτημά σας στο πλαίσιο Μήνυμα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αποστολή email.

Πώς μπορώ να αλλάξω τον τύπο του λογαριασμού μου στο PayPal;

Δεν μπορείτε να αλλάξετε τον τύπο του λογαριασμού σας στο PayPal μόνοι σας. Για να αλλάξετε τον τύπο του λογαριασμού σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την Υποστήριξη Πελατών του PayPal. Εάν θέλετε να αλλάξετε τον Εταιρικό λογαριασμό σας σε Προσωπικό και θέλετε βοήθεια με αυτό, διαβάστε και ακολουθήστε τα προαναφερθέντα βήματα.

Πώς να υποβαθμίσετε τον επιχειρηματικό λογαριασμό PayPal;

Δεν είναι εύκολο να υποβαθμίσετε έναν επαγγελματικό λογαριασμό PayPal καθώς δεν υπάρχει μη αυτόματος τρόπος να το κάνετε. Για αυτό πρέπει να ξέρετε πώς να αλλάξετε τον λογαριασμό PayPal από επαγγελματικό σε προσωπικό χρησιμοποιώντας τη βοήθεια των υπηρεσιών πελατών. Η σταδιακή μέθοδος για την υποβάθμιση του λογαριασμού PayPal περιγράφεται παρακάτω:

1. Ανοίξτε τη σελίδα εισόδου στο PayPal στο πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή σας και συνδεθείτε στον επιχειρηματικό λογαριασμό σας στο PayPal με το email και τον κωδικό πρόσβασής σας.

2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα και κάντε κλικ στο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ επιλογή, όπως φαίνεται.

3. Κάντε κλικ στην επιλογή Κέντρο μηνυμάτων από τη σελίδα του Κέντρου βοήθειας.

4. Κάντε κλικ στην επιλογή Νέο μήνυμα.

5. Κάντε κλικ στο Προφίλ λογαριασμού και ρυθμίστε > Αναβάθμιση ή υποβάθμιση των επιλογών του λογαριασμού σας.

6. Στη συνέχεια, γράψτε το λεπτομερές ζήτημα στο πλαίσιο Μήνυμα και κάντε κλικ στο Αποστολή email. Η ομάδα υποστήριξης του PayPal θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας σχετικά με το αίτημα υποβάθμισης του λογαριασμού σας στο PayPal.

Θα υπάρχουν περαιτέρω διαδικασίες που θα πρέπει να εκτελέσετε μετά την αποστολή του email.

  • Εάν η υποστήριξη πελατών του PayPal απαντήσει, θα πρέπει να επαληθεύσετε τα διαπιστευτήριά σας υποβάλλοντας ορισμένα έγγραφα. Στη συνέχεια, η αίτησή σας θα υποβληθεί σε επεξεργασία και η διαδικασία υποβάθμισης θα ολοκληρωθεί με επιτυχία.
  • Εάν δεν ανταποκριθούν, μπορείτε να δοκιμάσετε άλλες υπηρεσίες πελατών που αναφέρονται στην ενότητα Άλλοι τρόποι για να επικοινωνήσετε μαζί μας στη σελίδα υποστήριξης πελατών του PayPal, όπως φαίνεται παρακάτω.

Πώς μπορώ να αλλάξω το εταιρικό προφίλ μου στον προσωπικό μου λογαριασμό; Πώς μπορώ να αλλάξω τον λογαριασμό μου από επαγγελματικό σε προσωπικό;

Μπορείτε να αλλάξετε τον επαγγελματικό λογαριασμό σας σε Προσωπικό επικοινωνώντας με την υποστήριξη πελατών του PayPal. Δεν υπάρχει μη αυτόματος τρόπος υποβάθμισης ενός επαγγελματικού λογαριασμού σε Προσωπικό.

1. Ανοίξτε τη σελίδα εισόδου στο PayPal στο πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή σας και συνδεθείτε στον επιχειρηματικό λογαριασμό σας στο PayPal με email και κωδικό πρόσβασης.

2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα και κάντε κλικ στο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ επιλογή, όπως φαίνεται.

3. Κάντε κλικ στο Κέντρο μηνυμάτων > Νέο μήνυμα > Προφίλ λογαριασμού και ορίστε επιλογές.

4. Κάντε κλικ στην επιλογή Αναβάθμιση ή υποβάθμιση του λογαριασμού σας.

5. Πληκτρολογήστε το λεπτομερές πρόβλημά σας στο πλαίσιο Μήνυμα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αποστολή email.

Πώς να αναβαθμίσετε τον προσωπικό λογαριασμό PayPal;

Η αναβάθμιση του προσωπικού σας λογαριασμού PayPal σε επαγγελματικό λογαριασμό μπορεί να σας αποφέρει πολλά οφέλη από εμπορική και επαγγελματική άποψη. Υπάρχουν πολλές αποκλειστικές υπηρεσίες που είναι προσβάσιμες μόνο μέσω λογαριασμού PayPal Business. Ακολουθήστε λοιπόν τα επόμενα βήματα για να μεταβείτε στον επαγγελματικό λογαριασμό από το Personal στο PayPal.

1. Ανοίξτε τη σελίδα εισόδου στο PayPal στο πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή σας και συνδεθείτε στον προσωπικό σας λογαριασμό PayPal με email και κωδικό πρόσβασης.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι Ρυθμίσεις από την επάνω δεξιά γωνία, όπως φαίνεται.

3. Κάντε κλικ στο Μετατροπή σε επαγγελματικό λογαριασμό στην περιοχή Επιλογές λογαριασμού, όπως φαίνεται.

4. Επιλέξτε τον επιθυμητό τύπο επιχείρησης από τη δεδομένη λίστα. Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι Ατομικό.

5. Κάντε κλικ στο Submit μετά την επιλογή.

6. Τώρα, Περιγράψτε την επιχείρησή σας δίνοντας πληροφορίες που σχετίζονται με την επιχείρησή σας και κάντε κλικ στην Υποβολή, όπως φαίνεται παρακάτω.

7. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας, ο Προσωπικός λογαριασμός σας θα αλλάξει στον Εταιρικό λογαριασμό.

Τι θα συμβεί αν κλείσω τον επαγγελματικό μου λογαριασμό PayPal;

Τη στιγμή του κλεισίματος του επαγγελματικού σας λογαριασμού PayPal, το PayPal θα ακυρώσει αυτόματα τυχόν εκκρεμείς συναλλαγές στη σειρά και θα χάσετε τυχόν υπόλοιπα που σχετίζονται με τους κωδικούς εξαργύρωσης. Το PayPal κλείνει οποιονδήποτε σύνδεσμο με τον λογαριασμό σας και εσείς επαναφέρεστε ως κανονικός πελάτης για αυτούς. Επίσης, δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε καμία εξατομίκευση ακόμα και αν δημιουργήσετε νέο λογαριασμό PayPal.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω την επιχείρησή μου από το PayPal;

Η διαγραφή του επαγγελματικού λογαριασμού θα αφαιρέσει όλα τα δεδομένα χρήστη από το PayPal, όπως το ιστορικό συναλλαγών, καθώς αυτό διαφέρει από την απενεργοποίηση του λογαριασμού. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να καταργήσετε τον εταιρικό λογαριασμό σας από το PayPal.

Σημείωση: Μόλις κλείσετε τον λογαριασμό σας στο PayPal, δεν μπορείτε να ανοίξετε και να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον λογαριασμό. Επίσης, δεν θα μπορείτε να δείτε κανένα ιστορικό συναλλαγών από αυτόν τον λογαριασμό.

1. Ανοίξτε τη σελίδα εισόδου στο PayPal στο πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή σας και συνδεθείτε στον επιχειρηματικό λογαριασμό σας στο PayPal με email και κωδικό πρόσβασης.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι Ρυθμίσεις από την επάνω δεξιά γωνία, όπως φαίνεται.

3. Τώρα, κάντε κλικ στην επιλογή Κλείσιμο του λογαριασμού σας στην ενότητα Επιλογές λογαριασμού.

4. Τέλος, κάντε κλικ στο Κλείσιμο λογαριασμού για το μήνυμα που αναφέρει: Είστε βέβαιοι ότι θέλετε να κλείσετε τον λογαριασμό; για επιβεβαίωση της διαδικασίας διαγραφής.

***

Ελπίζουμε ότι μάθατε πώς να αλλάξετε τον λογαριασμό PayPal από επαγγελματικό σε προσωπικό. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Πείτε μας τι θέλετε να μάθετε για τη συνέχεια.