Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης Instagram εάν τον ξεχάσατε

Το λογισμικό κινητού check-in του Kevin Systrom και του Mike Krieger, Burbn, χρησίμευσε ως βάση για τα πρώτα στάδια ανάπτυξης του Instagram στο Σαν Φρανσίσκο. Σήμερα, είναι ένας ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης για τους παγκόσμιους χρήστες να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο, με την έδρα του στο Menlo Park της Καλιφόρνια. Το Facebook αγόρασε την επιχείρηση το 2012 για 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Στην πλατφόρμα Instagram, οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με άλλους χρήστες που χρησιμοποιούν τηλέφωνα που βασίζονται σε iOS ή Android, να τραβούν και να μοιράζονται φωτογραφίες και ιστορίες και να χρησιμοποιούν εφέ και φίλτρα. Το Instagram έχει πάνω από ένα δισεκατομμύριο μηνιαίους χρήστες κατά μέσο όρο σήμερα. Χρειάζεται επιμέλεια και να θυμάστε για να διατηρήσετε ασφαλείς διαδικτυακούς ιστότοπους και υπηρεσίες, κυρίως λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ίσως είναι καιρός να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στο Instagram, εάν συνεχίσετε να συνδέεστε χρησιμοποιώντας έναν αδύναμο κωδικό πρόσβασης, έναν κωδικό πρόσβασης που επαναλαμβάνεται σε πολλούς ιστότοπους ή έναν κωδικό πρόσβασης που έχει τη δυνατότητα να εκτεθεί σε παραβίαση δεδομένων. Εάν είστε κάποιος που αναζητά συμβουλές για το Instagram, σας φέρνουμε έναν χρήσιμο οδηγό που θα σας διδάξει πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Instagram εάν τον ξεχάσατε.

Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης Instagram εάν τον ξεχάσατε

Συνεχίστε να διαβάζετε περαιτέρω για να βρείτε τα βήματα που εξηγούν πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Instagram εάν τον ξεχάσατε λεπτομερώς με χρήσιμες εικόνες για καλύτερη κατανόηση.

Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης Instagram χωρίς τον παλιό κωδικό πρόσβασης εάν είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας;

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Instagram θα γνωρίζει πάντα τα στοιχεία της συσκευής σας, κάτι που είναι χρήσιμο κάθε φορά που κάποιος άλλος προσπαθεί να συνδεθεί στον λογαριασμό σας στο Instagram χρησιμοποιώντας διαφορετική συσκευή. Αν έχετε το δικό σας email που συνδέεται με τον λογαριασμό σας, θα λάβετε μια ειδοποίηση σχετικά με μια νέα σύνδεση συσκευής και οι πληροφορίες καταγράφονται επίσης στη βάση δεδομένων του Instagram. Ανεξάρτητα, δεν μπορεί να διευκρινιστεί αρκετά πόσο σημαντικό μπορεί να είναι να αλλάζετε τον κωδικό πρόσβασής σας κάθε 6 μήνες ή περισσότερο. Είναι το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας που μπορείτε να διατηρήσετε για να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας προστατευμένο.

  Πώς να βγείτε ζωντανά με φίλους στο Instagram

Αυτά τα απλά βήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Instagram:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram στο δικό σας Android ή iOS συσκευές.

2. Πατήστε στην καρτέλα Προφίλ από την κάτω δεξιά γωνία.

3. Πατήστε στο εικονίδιο του χάμπουργκερ από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας.

4. Από το αναδυόμενο μενού, πατήστε Ρυθμίσεις.

5. Πατήστε Ασφάλεια.

6. Πατήστε Κωδικός πρόσβασης.

7. Τώρα, πατήστε Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασής σας; Σύνδεσμος.

8. Θα ειδοποιηθείτε ότι ένα μήνυμα κειμένου που περιέχει έναν σύνδεσμο για την επαναφορά του κωδικού πρόσβασής σας έχει σταλεί στον επαληθευμένο αριθμό του κινητού σας στο Instagram. Πατήστε OK.

9. Ανοίξτε την εφαρμογή Μηνύματα και εντοπίστε και πατήστε το μήνυμα κειμένου Instagram.

Σημείωση: Θα λάβετε το κείμενο σχεδόν αμέσως. Εάν όχι, αναζητήστε ένα μήνυμα με τις λέξεις Πατήστε για να επαναφέρετε το πάσο σας στο Instagram.. ή κάτι παρόμοιο.

10. Πατήστε στον σύνδεσμο επαναφοράς που παρέχεται στο κείμενο.

11. Θα ανακατευθυνθείτε στο Instagram. Σε αυτή τη νέα σελίδα, εισαγάγετε και επιβεβαιώστε τον Νέο Κωδικό σας στα καθορισμένα πεδία.

Σημείωση: Οι νέοι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να είναι και οι δύο ίδιοι. Μην τοποθετείτε τον παλιό σας κωδικό πρόσβασης σε κανένα από τα πλαίσια.

12. Αφού εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης, πατήστε Επαναφορά κωδικού πρόσβασης για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Πώς μπορώ να αλλάξω τον κωδικό πρόσβασης στο Instagram χωρίς παλιό email;

Το Instagram έχει πολλές δυνατότητες για να καυχηθεί, και ένα από αυτά είναι η ασφάλεια. Τα δεδομένα σας προστατεύονται και διατηρούνται ασφαλή στη βάση δεδομένων τους, εφόσον επιλέξετε να διατηρήσετε έναν λογαριασμό. Μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε το email ή το όνομα χρήστη σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το Instagram σάς επιτρέπει επίσης να συνδέσετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου ή μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Facebook για να συνδεθείτε. Εάν ο αριθμός του κινητού σας είναι συνδεδεμένος με τον λογαριασμό σας στο Instagram, η αλλαγή του κωδικού πρόσβασης χωρίς email είναι εύκολη. Επομένως, διαβάστε και ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω για να μάθετε πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στο Instagram χωρίς παλιό email.

  Περισσότεροι δυνητικοί πελάτες και πωλήσεις στο Instagram χρησιμοποιώντας αυτά τα 6 προϊόντα

Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης Instagram χωρίς τον παλιό κωδικό πρόσβασης εάν έχετε αποσυνδεθεί από το Instagram;

Μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας στο Instagram χωρίς επίσης να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Για να λειτουργήσει αυτή η διαδικασία, πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

1. Επισκεφθείτε το Ιστοσελίδα Instagram στο πρόγραμμα περιήγησης του τηλεφώνου σας.

2. Στην οθόνη σύνδεσης, πατήστε το Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης; Σύνδεσμος.

3. Εισαγάγετε το όνομα χρήστη, τον αριθμό τηλεφώνου ή το αναγνωριστικό email και πατήστε Αποστολή συνδέσμου σύνδεσης.

4. Επισημάνετε το I’m not a robot captcha και πατήστε Επόμενο για να αποδείξετε ότι δεν είστε bot που προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτόν τον λογαριασμό.

5. Πατήστε OK στη σελίδα Απεσταλμένα SMS.

6. Ανοίξτε το μήνυμα κειμένου που λάβατε από το Instagram στη συσκευή σας.

7. Πατήστε στον σύνδεσμο Instagram που παρέχεται. Θα ανακατευθυνθείτε σε μια νέα σελίδα όπου μπορείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας μετά την επαναφορά του κωδικού πρόσβασής σας.

8. Εισαγάγετε και επιβεβαιώστε τον νέο σας κωδικό πρόσβασης και πατήστε Αλλαγή κωδικού πρόσβασης.

Γιατί δεν μπορώ να αλλάξω τον κωδικό πρόσβασης στο Instagram;

Μπορεί να αντιμετωπίζετε προβλήματα όπως αυτό λόγω ενός ευρέος φάσματος προβλημάτων. Συνήθως, το Instagram έχει ένα σύνολο κανόνων που ορίζονται στο σύστημά του που αποτρέπει καταστάσεις όπου ένας χρήστης δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό του. Όταν χρησιμοποιείται σωστά, η επιλογή αλλαγής του κωδικού πρόσβασης μπορεί να βοηθήσει οποιονδήποτε θέλει να μάθει πώς να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασής σας στο Instagram εάν τον έχετε ξεχάσει.

Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Instagram, αυτοί θα μπορούσαν να είναι οι πιθανοί λόγοι:

  • Η αίτησή σας δεν έχει ενημερωθεί σωστά.
  • Προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε έναν παλιό κωδικό πρόσβασης όταν σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον νέο σας κωδικό πρόσβασης.
  • Δεν χρησιμοποιείτε τουλάχιστον 6 χαρακτήρες, οι οποίοι θα μπορούσαν επίσης να περιλαμβάνουν αριθμούς, κεφαλαία γράμματα ή ειδικά σύμβολα.
  • Μπορεί να έχετε εγγραφεί με διαφορετική διεύθυνση email ή να την πληκτρολογήσατε λάθος κατά την αρχική εγγραφή σας.
  • Ο λογαριασμός σας έχει απενεργοποιηθεί. Συνήθως, δεν θα μπορούσατε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας από την αρχή.
  Πώς να δημιουργήσετε ανώνυμο λογαριασμό Instagram

Τι μπορώ να κάνω εάν δεν λάβω ένα email επαναφοράς κωδικού πρόσβασης για τον λογαριασμό μου στο Instagram;

Εάν δεν λάβατε το email επαναφοράς του κωδικού πρόσβασής σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε τον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας του email σας. Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να βρείτε την αλληλογραφία, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας αυτές τις συμβουλές:

  • Θυμηθείτε, το email σας δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να συνδεθεί με το Instagram σας. Χρησιμοποιήστε άλλα διαπιστευτήρια όπως τον αριθμό τηλεφώνου σας, το όνομα χρήστη σας ή ακόμα και το Facebook για να συνδεθείτε. Εάν κάποιο από αυτά είναι ήδη συνδεδεμένο με το προφίλ σας, μπορείτε να λάβετε τον σύνδεσμο επαναφοράς κωδικού πρόσβασης ξεχωριστά.
  • Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που πληκτρολογήσατε μπορεί να είναι λανθασμένη ή μπορεί να έχετε χρησιμοποιήσει ξεχωριστό αναγνωριστικό email για τη σύνδεση. Το Instagram δεν θα μπορεί να σας παραχωρήσει πρόσβαση σε αυτόν τον λογαριασμό εάν εισαγάγατε λανθασμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά τη δημιουργία του λογαριασμού σας.
  • Εάν ούτε αυτά τα βήματα βοηθούν, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επικοινωνήσετε με τον πάροχο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας για να επαληθεύσετε ότι μπορείτε να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη διεύθυνση @instagram.com για να αλλάξετε κωδικό πρόσβασης στο Instagram.

Γιατί λαμβάνετε ένα email επαναφοράς κωδικού πρόσβασης για λάθος λογαριασμό Instagram;

Είναι πιθανό ο λογαριασμός στον οποίο προσπαθείτε να εισέλθετε να έχει διαμορφωθεί με διαφορετική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εάν λαμβάνετε ένα email επαναφοράς κωδικού πρόσβασης για τον εσφαλμένο λογαριασμό. Είναι επίσης πιθανό κάποιος άλλος να ξεκίνησε μια διαδικασία ανάκτησης κωδικού πρόσβασης χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση email σας κατά λάθος. Δοκιμάστε τυχόν επιπλέον email που μπορεί να έχετε χρησιμοποιήσει για να επαναφέρετε την πρόσβαση στον κατάλληλο λογαριασμό.

Τι μπορείτε να κάνετε εάν η διεύθυνση email σας δεν μπορεί να βρεθεί κατά την επαναφορά του κωδικού πρόσβασης για τον λογαριασμό σας στο Instagram;

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα όπως αυτό όταν ο λογαριασμός στον οποίο ζητάτε πρόσβαση έχει μια διεύθυνση email που δεν μπορείτε πλέον να βρείτε ή το μήνυμα για επαναφορά κωδικού πρόσβασης στάλθηκε σε διαφορετικό email, όχι δικό σας. Σε αυτήν την περίπτωση, εάν θέλετε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης του Instagram χωρίς παλιό email, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις εναλλακτικές διαθέσιμες επιλογές για να συνδεθείτε στη λαβή σας. Αυτά περιλαμβάνουν επίσης τον αριθμό τηλεφώνου, το όνομα χρήστη ή το προφίλ σας στο Facebook.

Σημείωση: Εάν δεν σας άρεσε κανένα από τα εναλλακτικά διαπιστευτήρια στο Instagram σας, δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό.

***

Ελπίζουμε ότι μάθατε πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Instagram αν τον ξεχάσατε. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας για το τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.