Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στο Facebook

Η αλλαγή του κωδικού πρόσβασής σας στο Facebook είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο για τη βελτίωση της ασφάλειας του λογαριασμού σας, ειδικά εάν έχετε ξαναχρησιμοποιήσει τον κωδικό πρόσβασής σας αλλού ή εάν παραβιάστηκε λόγω παραβίασης δεδομένων. Το Facebook προσφέρει την επιλογή αλλαγής του κωδικού πρόσβασης του λογαριασμού σε όλες τις πλατφόρμες και μπορείτε να τον επαναφέρετε από τον ιστότοπο για υπολογιστές, τις εφαρμογές Android και iPhone. Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε στα βήματα που απαιτούνται για να ορίσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό σας στο Facebook.

Αλλαγή κωδικού πρόσβασης στο Facebook (2022)

Εξηγήσαμε πώς μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας από τον ιστότοπο, την εφαρμογή Android του Facebook ή την εφαρμογή iOS. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω πίνακα περιεχομένων για να μεταβείτε στη σχετική ενότητα. Με αυτά τα λόγια, ας μπούμε κατευθείαν σε αυτό.

Αλλαγή κωδικού πρόσβασης Facebook σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας ιστότοπο

1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook και κάντε κλικ στο κάτω βέλος στην επάνω δεξιά γωνία. Τώρα, επεκτείνετε το μενού “Ρυθμίσεις και απόρρητο” για να αποκτήσετε πρόσβαση στην επιλογή προβολής των ρυθμίσεων του Facebook.

  Πώς να παρακολουθείτε τον χρόνο που αφιερώνετε στο Facebook

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Ρυθμίσεις” για να δείτε τη σελίδα ρυθμίσεων του Facebook.

3. Από τη σελίδα “Ασφάλεια και σύνδεση”, κάντε κλικ στο κουμπί “Επεξεργασία” δίπλα στο “Αλλαγή κωδικού πρόσβασης” για να ορίσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό σας στο Facebook.

4. Εισαγάγετε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασής σας στο πεδίο “Τρέχον” και πληκτρολογήστε τον νέο σας κωδικό πρόσβασης στα πεδία “Νέος” και “Επανάληψη πληκτρολόγησης νέου”. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο «Αποθήκευση αλλαγών» για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τον νέο σας κωδικό πρόσβασης στο Facebook.

5. Θα δείτε τώρα ένα μήνυμα επιβεβαίωσης σχετικά με την αλλαγή του κωδικού πρόσβασής σας. Μπορείτε είτε να επιλέξετε να παραμείνετε συνδεδεμένοι σε άλλες συσκευές είτε να ελέγξετε τις ενεργές περιόδους σύνδεσης. Αν και θα πρέπει να ελέγξετε τις συσκευές εάν πιστεύετε ότι κάποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας, η επιλογή “Μείνετε συνδεδεμένοι” είναι εντάξει, εφόσον ενημερώνετε τον κωδικό πρόσβασής σας ως μέτρο ασφαλείας.

Αλλαγή κωδικού πρόσβασης Facebook στο Android

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook και πατήστε το μενού χάμπουργκερ στην επάνω δεξιά γωνία. Τώρα, πατήστε “Ρυθμίσεις & Απόρρητο” και επιλέξτε “Ρυθμίσεις” για να εισέλθετε στις ρυθμίσεις του Facebook.

  Πώς να προσθέσετε ένα κουμπί "Δεν μου αρέσει" σε αναρτήσεις του Facebook στο Google Chrome

2. Στις ρυθμίσεις “Λογαριασμός”, επιλέξτε “Κωδικός πρόσβασης και ασφάλεια” και πατήστε “Αλλαγή κωδικού πρόσβασης” για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook.

3. Πληκτρολογήστε τον παλιό σας κωδικό πρόσβασης στο Facebook και πληκτρολογήστε τον νέο σας κωδικό πρόσβασης. Τέλος, πατήστε «Ενημέρωση κωδικού πρόσβασης» για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, έχετε την επιλογή να ελέγξετε άλλες ενεργές συνεδρίες ή να παραμείνετε συνδεδεμένοι σε όλες τις συσκευές σας.

Αλλαγή κωδικού πρόσβασης Facebook στο iPhone

1. Ανοίξτε το Facebook στο iPhone σας και πατήστε το μενού χάμπουργκερ στην κάτω δεξιά γωνία. Τώρα, αναπτύξτε τις “Ρυθμίσεις & Απόρρητο” και επιλέξτε “Ρυθμίσεις”.

2. Όταν βρίσκεστε στη σελίδα ρυθμίσεων, επιλέξτε “Κωδικός πρόσβασης και ασφάλεια” και πατήστε “Αλλαγή κωδικού πρόσβασης”.

3. Εισαγάγετε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασης μαζί με τον νέο σας κωδικό πρόσβασης. Πατήστε «Αποθήκευση αλλαγών» για να επιβεβαιώσετε τον νέο σας κωδικό πρόσβασης στο Facebook.

Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης στο Facebook; Δείτε πώς να το επαναφέρετε

Σε περίπτωση που ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας στο Facebook, μπορείτε να επιλέξετε να τον επαναφέρετε. Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης του Facebook χωρίς παλιό κωδικό πρόσβασης:

  Πώς να δείτε το προφίλ σας στο Facebook όπως θα το έβλεπε κάποιος άλλος

1. Για να ξεκινήσετε, κάντε κλικ στο “Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης;” επιλογή από την οθόνη σύνδεσης.

2. Θα πρέπει τώρα να εισαγάγετε τη διεύθυνση email ή τον αριθμό τηλεφώνου σας για να βρείτε τον λογαριασμό σας. Χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε από αυτές τις λεπτομέρειες και κάντε κλικ στο κουμπί «Αναζήτηση».

3. Μόλις το Facebook αναγνωρίσει τον λογαριασμό σας, επιλέξτε «Αποστολή κωδικού μέσω email» για να λάβετε τον κωδικό επαναφοράς μέσω email και κάντε κλικ στο «Συνέχεια». Εισαγάγετε τον κωδικό για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας και ορίστε έναν νέο.

Επαναφορά του κωδικού πρόσβασης Facebook σε κινητά (Android και iOS)

1. Για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook στο τηλέφωνό σας, πατήστε “Ξεχάσατε τον κωδικό;” από την οθόνη σύνδεσης και εισαγάγετε τη διεύθυνση email ή τον αριθμό τηλεφώνου σας στην επόμενη σελίδα.

2. Το Facebook θα σας στείλει τώρα έναν κωδικό επιβεβαίωσης στο καταχωρημένο email σας. Πατήστε «Συνέχεια» για να στείλετε τον κωδικό και εισαγάγετε τον 6ψήφιο κωδικό στην επόμενη σελίδα. Αφού επιβεβαιώσετε τον κωδικό, μπορείτε να προχωρήσετε στην επαναφορά του κωδικού πρόσβασης.

Βρείτε και επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook

Λοιπόν, ναι, αυτά είναι τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αλλάξετε εύκολα τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας στο Facebook. Όσο είστε σε αυτό, σας προτείνουμε επίσης να δοκιμάσετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για να αποθηκεύσετε με ασφάλεια τους κωδικούς πρόσβασής σας χωρίς να χρειάζεται να τους θυμάστε. Εν τω μεταξύ, εάν ο λογαριασμός σας στο Facebook είναι απενεργοποιημένος, μπορείτε να ελέγξετε τον συνδεδεμένο οδηγό μας για συμβουλές για την ανάκτησή του.