Πώς να αλλάξετε τον γονικό έλεγχο στο PS4

Το PlayStation είναι μια κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών που παρέχει πολλές συσκευές για να παίζουν εικονικά παιχνίδια χειροκίνητα στο σπίτι, δίνοντας στους χρήστες μια εμπειρία σε πραγματικό χρόνο όσον αφορά τα παιχνίδια. Κυκλοφόρησε στην αγορά από την εταιρεία Sony Entertainment. Έχει εξελιχθεί ώστε να έχει πρόσθετες δυνατότητες με τις νέες εκδόσεις που έρχονται. Ως εκ τούτου, το PS4 είναι μια προηγμένη έκδοση του PlayStation. Δεδομένου ότι το PlayStation μπορεί να είναι πολύ εθιστικό μεταξύ των νεαρών χρηστών, παρέχει ορισμένους γονικούς ελέγχους που μπορούν να ελεγχθούν από τους γονείς των παιδιών για να περιορίσουν ορισμένα χαρακτηριστικά του PS4 από παιδιά, όπως ο περιορισμός του χρονικού ορίου αναπαραγωγής PS4, ο περιορισμός της προβολής ορισμένων ακατάλληλων περιεχόμενο ή λέξεις, να μην επιτρέπεται στα παιδιά να στέλνουν μηνύματα ή να συνομιλούν ενώ παίζουν παιχνίδια στο διαδίκτυο με άλλους παίκτες, κ.λπ. Αρκετές λειτουργίες συνδέονται με τον γονικό λογαριασμό, όπως η επαναφορά του κωδικού πρόσβασης γονικού ελέγχου στο PS4 και πολλές άλλες λειτουργίες. Εάν είστε ένας από τους χρήστες του PS4 που επιθυμούν να μάθουν πώς να αλλάξουν τους γονικούς ελέγχους στο PS4 και πώς να αλλάξουν έναν παιδικό λογαριασμό σε γονικό λογαριασμό, βρίσκεστε στο σωστό μέρος! Αυτό το άρθρο θα σας δώσει τις απαντήσεις σε αυτές τις συνήθεις ερωτήσεις, συμπεριλαμβανομένου του εάν μπορώ να αλλάξω την ηλικία μου στο PS4.

Πώς να αλλάξετε τον γονικό έλεγχο στο PS4

Συνεχίστε να διαβάζετε περαιτέρω για να βρείτε τα βήματα που εξηγούν πώς μπορείτε να αλλάξετε λεπτομερώς τους γονικούς ελέγχους στο PS4 με χρήσιμες εικόνες για καλύτερη κατανόηση.

  Δημιουργήστε μακέτες για τα όμορφα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας [9 Best Tools]

Μπορώ να αλλάξω την ηλικία μου στο PS4;

Ναι, μπορείτε να αλλάξετε την ηλικία σας στο PS4 μόνο μία φορά στο Σελίδα επικοινωνίας για φορητές συσκευές Sony. Μπορείτε να επισκεφτείτε αυτήν τη σελίδα και να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας PSN που είναι συνδεδεμένος με το PS4 σας.

Πώς αλλάζετε τον γονικό έλεγχο στο PS4;

Ο γονικός έλεγχος στο PS4 μπορεί να εφαρμοστεί έμμεσα μέσω smartphone, υπολογιστών κ.λπ. Αυτά τα στοιχεία ελέγχου βοηθούν τους γονείς να ελέγχουν τη δραστηριότητα των παιδιών τους ενώ παίζουν στο PS4, καθώς τα παιδιά δεν είναι αρκετά ώριμα για να αποφασίσουν τι είναι καλό ή κακό. Ωστόσο, εάν το παιδί σας έχει φτάσει σε μια συγκεκριμένη ηλικία όπου θέλει να επαναφέρει ορισμένους γονικούς ελέγχους, μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Σημείωση: Αυτά τα βήματα ισχύουν μόνο εάν θυμάστε τον κωδικό πρόσβασης περιορισμού συστήματος που είχατε ορίσει για τους γονικούς ελέγχους.

1. Αποκτήστε πρόσβαση στις Ρυθμίσεις στο PS4 σας.

2. Επιλέξτε Γονικός έλεγχος/Οικογενειακή διαχείριση.

3. Στη συνέχεια, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης περιορισμών συστήματος.

4. Επιλέξτε τον επιθυμητό χρήστη για τον οποίο θέλετε να αλλάξετε τους γονικούς ελέγχους.

5. Κάντε τις επιθυμητές αλλαγές στις ακόλουθες δυνατότητες δικτύου.

  • Επικοινωνία με άλλους παίκτες
  • Προβολή περιεχομένου που δημιουργήθηκε από άλλους παίκτες
  • Φιλτράρισμα ηλικίας για διαδικτυακό περιεχόμενο

6. Αφού κάνετε τις επιθυμητές αλλαγές, επιλέξτε Επιβεβαίωση για να τις αποθηκεύσετε.

Πώς αλλάζετε τον γονικό έλεγχο στο PS4 Online;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι γονικοί έλεγχοι έχουν ρυθμιστεί να περιορίζουν ορισμένες δυνατότητες που είναι διαθέσιμες στο PS4. Μπορείτε να αλλάξετε τους γονικούς ελέγχους στο PS4 με τη βοήθεια των βημάτων που αναφέρονται παραπάνω.

  Μειώστε το ψηφιακό σας αποτύπωμα με αυτά τα 6 εργαλεία

Σημείωση: Το πιο σημαντικό σημείο που πρέπει να θυμάστε είναι εάν θέλετε να ορίσετε ή να αλλάξετε στοιχεία ελέγχου στο διαδίκτυο, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει έναν δικό σας λογαριασμό στο Play station Network μαζί με τον λογαριασμό των παιδιών σας μεμονωμένα.

Πώς επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης γονικού ελέγχου στο PS4;

Εάν έχετε λογαριασμό γονικού χρήστη στο δίκτυο PSN ή χρησιμοποιείτε τη μέθοδο χρήσης του κωδικού πρόσβασης για να αλλάξετε τους γονικούς ελέγχους, είναι πιθανό μερικές φορές να ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Αν έχετε αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση, μην ανησυχείτε! Ακολουθούν μερικά εύκολα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης γονικού ελέγχου στο PS4 στον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης 0000:

Σημείωση 1: Αυτή η μέθοδος θα επαναφέρει όλες τις τρέχουσες ρυθμίσεις. Ωστόσο, δεν θα χάσετε τα δεδομένα παιχνιδιού και τα αποθηκευμένα παιχνίδια σας με αυτήν τη μέθοδο.

Σημείωση 2: Θα αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας PSn στο PS4 αφού εκτελέσετε αυτήν τη μέθοδο. Μπορείτε να συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό σας χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας PSN.

1. Επιλέξτε την επιλογή Ρυθμίσεις στο PS4 σας.

2. Εισαγάγετε τη Διαχείριση λογαριασμού.

3. Επιλέξτε το Activate as Your Primary PS4.

4. Πατήστε την επιλογή Απενεργοποίηση.

Σημείωση: Φροντίστε να το ενεργοποιήσετε ξανά από αυτό το μενού στο μέλλον αφού ολοκληρώσετε ολόκληρη τη μέθοδο επαναφοράς/επαναφοράς.

5. Επιστρέψτε στο μενού Settings και επιλέξτε Initialization.

6. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Επαναφορά προεπιλεγμένων ρυθμίσεων.

7. Επιλέξτε την επιλογή Επαναφορά από την ακόλουθη οθόνη μενού για να επαναφέρετε τους γονικούς ελέγχους στην προεπιλεγμένη τιμή.

Τώρα, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις γονικού ελέγχου του PS4 εισάγοντας το 0000 ως κωδικό πρόσβασης.

Πώς επαναφέρετε τον γονικό έλεγχο στο PS4;

Εάν θέλετε να επαναφέρετε ή να επαναφέρετε τους γονικούς ελέγχους στο PS4 στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, διαβάστε και ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω. Με τη βοήθεια αυτών των βημάτων, δεν θα χάσετε κανένα από τα δεδομένα παιχνιδιού σας και τα αποθηκευμένα αρχεία παιχνιδιού από το PS4 σας.

  13 καλύτερες πλατφόρμες επικοινωνίας εργαζομένων το 2022

Πώς να αφαιρέσετε τον γονικό έλεγχο στο PS4 χωρίς κωδικό πρόσβασης;

Ας δούμε τα βήματα για την κατάργηση των γονικών ελέγχων στο PS4 χωρίς κωδικό πρόσβασης και χωρίς να χάσετε κανένα από τα δεδομένα του PS4.

1. Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις στο PS4 σας.

2. Επιλέξτε Διαχείριση λογαριασμού > Ενεργοποίηση ως το κύριο PS4 σας.

3. Επιλέξτε τις επιλογές Απενεργοποίηση και επιστρέψτε στο μενού Ρυθμίσεις.

4. Στη συνέχεια, επιλέξτε Initialization.

5. Επιλέξτε Επαναφορά προεπιλεγμένων ρυθμίσεων > Επαναφορά.

Αφού ολοκληρώσετε αυτά τα βήματα, ο κωδικός πρόσβασης για τους γονικούς ελέγχους θα επανέλθει στο 0000. Επομένως, μπορείτε να απενεργοποιήσετε ή να αλλάξετε περαιτέρω τους γονικούς ελέγχους ακολουθώντας τα ίδια βήματα που αναφέρονται παραπάνω σε αυτό το άρθρο.

Γιατί δεν μπορώ να αλλάξω τον γονικό έλεγχο στο PS4;

Το PS4 παρέχει γονικό έλεγχο για τον έλεγχο των δραστηριοτήτων των παιδιών ενώ παίζουν παιχνίδια στο PS4. Τα παιδιά εθίζονται πολύ στα παιχνίδια, ειδικά στο PS4, επειδή παρέχει μερικές από τις πιο εκπληκτικές δυνατότητες για να παίζουν παιχνίδια σε 3D κ.λπ. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να υπάρχουν κάποια όρια και περιορισμοί για να ξοδεύετε τόσο πολύ χρόνο στο PS4. Αλλά αν δεν μπορείτε να αλλάξετε τους γονικούς ελέγχους στο PS4, αυτό μπορεί να οφείλεται στους ακόλουθους λόγους:

  • Μπορεί να έχετε εισαγάγει λάθος κωδικό πρόσβασης για τις ρυθμίσεις περιορισμού συστήματος PS4.
  • Η κονσόλα PS4 σας αντιμετωπίζει σφάλματα ή σφάλματα.
  • Το παιδί σας είναι κάτω των 13 ετών, επομένως, δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον γονικό έλεγχο.

Πώς να αλλάξετε έναν λογαριασμό παιδιού σε λογαριασμό γονέα;

Δεν μπορείτε να αλλάξετε τον λογαριασμό του παιδιού σας σε λογαριασμό γονέα. Πρέπει να περιμένετε μέχρι το παιδί να γίνει 18 ετών για να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον λογαριασμό ως λογαριασμό ενηλίκου ή γονέα.

***

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο ήταν πραγματικά χρήσιμο για εσάς και σας παρείχε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες σχετικά με το θέμα του τρόπου αλλαγής του γονικού ελέγχου στο PS4 και εάν μπορώ να αλλάξω την ηλικία μου στο PS4. Μπορείτε να μας ενημερώσετε για τυχόν απορίες ή προτάσεις σχετικά με οποιοδήποτε άλλο θέμα θέλετε να κάνουμε ένα άρθρο. Ρίξτε τα στην παρακάτω ενότητα σχολίων για να τα γνωρίζουμε.