Πώς να αλλάξετε τον αριθμό IMEI στο Android χωρίς Root

Ο αριθμός IMEI του τηλεφώνου σας βοηθά στην αναγνώριση της συσκευής σας από όλες τις συσκευές που είναι ενεργές σε ολόκληρο τον κόσμο. Βοηθά τον κάτοχο του τηλεφώνου να βρει εύκολα το χαμένο τηλέφωνο, καθώς το μοναδικό αναγνωριστικό τηλεφώνου δεν μπορεί να αναπαραχθεί. Ωστόσο, πολλοί χρήστες τηλεφώνων Android αισθάνονται την ανάγκη να αλλάξουν τον αριθμό IMEI σε Android χωρίς root. Αυτή η ανάγκη μπορεί να αναγκάσει τους χρήστες να βρουν τρόπους να ξέρουν πώς να αλλάξουν τον αριθμό IMEI του τηλεφώνου Android. Αυτό το άρθρο σάς παρουσιάζει λεπτομερώς τις μεθόδους για να μάθετε πώς να αλλάζετε τον αριθμό IMEI του Android χωρίς root. Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε μέχρι το τέλος για να μάθετε τα πάντα!

Πώς να αλλάξετε τον αριθμό IMEI στο Android χωρίς Root

Το International Mobile Equipment Identity (IMEI) είναι ένας μοναδικός αριθμός που δίνεται σε όλους τους τύπους κινητών τηλεφώνων στον κόσμο. Επίσης, τα δίκτυα GSM χρησιμοποιούν αυτούς τους αριθμούς IMEI για την αναγνώριση των έγκυρων ενεργών φορητών συσκευών και βοηθά στην ανάκτηση των χαμένων τηλεφώνων. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους κάποιος θα ήθελε να αλλάξει τον αριθμό IMEI στο τηλέφωνό του. Μερικοί από τους συνήθεις λόγους παρατίθενται παρακάτω για καλύτερη κατανόηση:

  • Απώλεια ή μη έγκυρο αριθμό IMEI
  • Για να δημιουργήσετε έναν μη ανιχνεύσιμο αριθμό IMEI αλλάζοντας τον συχνά
  • Για να εγκαταστήσετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος σε τηλέφωνο παλαιότερης έκδοσης
  • Για να απολαύσετε τα φθηνότερα προγράμματα κινητής τηλεφωνίας σε κινητά τηλέφωνα BlackBerry
  Το CALCU είναι μια ισχυρή εφαρμογή αριθμομηχανής Android με χειρονομίες και θέματα

Τώρα, ας δούμε τις μεθόδους αλλαγής του αριθμού IMEI σε Android χωρίς root.

Σημείωση: Αυτή η μέθοδος δεν θα λειτουργήσει σε όλες τις μη ριζωμένες συσκευές Android. Ωστόσο, μπορεί να λειτουργεί άπταιστα σε όλες τις ριζωμένες συσκευές Android.

1. Αρχικά, καλέστε έναν από τους παρακάτω αριθμούς στο τηλέφωνό σας Android:

  • *#*#3646633#*#* ή

  • *#7465625#

2. Πατήστε στην επιλογή Συνδεσιμότητα ή στο πληκτρολόγιο κλήσεων.

3.. Τώρα, πατήστε στις Πληροφορίες CDS.

4. Πατήστε στο Ραδιόφωνο Πληροφορίες.

5. Εάν έχετε συσκευή διπλής SIM, τότε θα δείτε: IMEI_1 [SIM1] και IMEI_2 [SIM2]. Επιλέξτε την επιθυμητή επιλογή SIM για να αλλάξετε τον αριθμό IMEI της.

6. Πατήστε σε έναν από τους ακόλουθους κωδικούς που θέλετε για να αλλάξετε τον επιθυμητό αριθμό IMEI της SIM.

  • AT +EGMR=1,7,”IMEI_1” (για SIM 1)

  • “AT +EGMR=1,10,”IMEI_2” (για SIM 2)

7. Τώρα, αντικαταστήστε το IMEI_1 ή το IMEI_2 με τον επιθυμητό αριθμό IMEI για την επιθυμητή κάρτα SIM και πατήστε ΑΠΟΣΤΟΛΗ.

Με αυτόν τον τρόπο, αλλάξατε με επιτυχία τον αριθμό IMEI του τηλεφώνου σας Android χωρίς root.

Μέθοδος 1: Σε συσκευές MTK

Αυτή η μέθοδος θα λειτουργήσει σε συσκευές MTK. Μερικά από τα πιο πρόσφατα τηλέφωνα MTK Android είναι τα Redmi Note 11 Pro, OnePlus Nord 2, Samsung Galaxy A32, Samsung Galaxy A13 κ.λπ. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μάθετε πώς μπορείτε να αλλάξετε τον αριθμό IMEI Android χωρίς root στη συσκευή σας MTK.

1. Εγκαταστήστε και ανοίξτε την εφαρμογή Mobileuncle MTK Tools στη συσκευή σας.

2. Τώρα, πατήστε στην καρτέλα Μηχανικός > Λειτουργία μηχανικού (MTK).

3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στην επιλογή Πληροφορίες CDS.

4. Τώρα, πατήστε στο Radio Information.

5. Από τις επιλογές Τηλέφωνο 1 και Τηλέφωνο 2, πατήστε την επιλογή Τηλέφωνο 2 για να προχωρήσετε. Θα δείτε μια επιλογή AT+.

6. Αντικαταστήστε το AT+ με το AT+(Space)[Your new 15-digit IMEI number]. Για παράδειγμα AT+ 627143749362537

7. Στη συνέχεια, πατήστε ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑ ΕΝΤΟΛΗ για να αποθηκεύσετε τις τροποποιημένες ρυθμίσεις.

8. Επανεκκινήστε τη συσκευή σας Android.

9. Τώρα, πληκτρολογήστε *#06# στο πρόγραμμα κλήσης τηλεφώνου και δείτε τον αριθμό IMEI που μόλις ορίστηκε εδώ.

Μέθοδος 2: Σε Android μόνιμα

Εάν με κάποιο τρόπο δεν μπορέσατε να αλλάξετε τον αριθμό IMEI στο Android χωρίς root με την παραπάνω μέθοδο, ακολουθήστε την επερχόμενη μέθοδο για να μάθετε πώς να αλλάξετε μόνιμα τον αριθμό IMEI του τηλεφώνου Android.

Σημείωση: Αυτή η μέθοδος θα διαγράψει όλα τα δεδομένα σας από τη συσκευή σας Android. Επομένως, σας συμβουλεύουμε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας πριν εκτελέσετε αυτήν τη μέθοδο.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας Android.

2. Πατήστε Σχετικά με το τηλέφωνο.

3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά.

4. Κάντε κύλιση μέχρι το κάτω μέρος και πατήστε Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων.

5. Τώρα, πατήστε Επαναφορά τηλεφώνου.

6. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία επαναφοράς, θα σας ζητηθούν δύο επιλογές. Πατήστε Δημιουργία νέου (τυχαίου) αναγνωριστικού Android για να αλλάξετε οριστικά τον αριθμό IMEI του Android.

Συχνές ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Μπορώ να δω τον αριθμό IMEI του τηλεφώνου μου Android;

Απάντηση: Ναι, μπορείτε να δείτε τους αριθμούς IMEI στη συσκευή σας Android. πληκτρολογήστε *#06# στο πρόγραμμα κλήσης του τηλεφώνου σας για να δείτε τον αριθμό IMEI. Εάν η συσκευή σας Android είναι διπλής SIM, τότε θα δείτε δύο σχεδόν πανομοιότυπους αλλά διαφορετικούς αριθμούς IMEI. Μπορεί να παρατηρήσετε τη διαφορά σε αυτούς τους δύο αριθμούς στα τελευταία 2-3 ψηφία.

Ε2. Είναι παράνομη η αλλαγή του αριθμού IMEI ενός τηλεφώνου;

Απ.: Σε ορισμένες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, καταβάλλονται προσπάθειες για να καταστεί παράνομη η αλλαγή των αριθμών IMEI, αλλά ο ειδικός νόμος δεν έχει τεθεί ακόμη σε ισχύ. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, εάν έχετε την άδεια του κατασκευαστή του τηλεφώνου να αλλάξετε τον αριθμό IMEI μιας συγκεκριμένης κινητής συσκευής, τότε είναι αποδεκτό. Έτσι, οι νόμοι και η νομιμότητα της τροποποίησης του IMEI είναι καθαρά υποκειμενικές από χώρα σε χώρα.

***

Ελπίζουμε ότι κατανοήσατε τις παραπάνω μεθόδους για να αλλάξετε τον αριθμό IMEI σε Android χωρίς root και μπορέσατε να εκτελέσετε με επιτυχία το ίδιο. Αναφέρετε τυχόν απορίες ή προτάσεις για εμάς στην παρακάτω ενότητα σχολίων.