Πώς να αλλάξετε τη χώρα του Apple ID σας χωρίς να εισαγάγετε τη μέθοδο πληρωμής

Μπορείτε επιτέλους να αλλάξετε τη χώρα του Apple ID σας χωρίς να χρειάζεται να εισαγάγετε τρόπο πληρωμής. Η αλλαγή, όπως φαίνεται, έχει γίνει στο iOS 11. Δεν χρειάζεται να κάνετε jailbreak τη συσκευή σας και η αλλαγή είναι άμεση. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

Αλλαγή χώρας Apple ID

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο iTunes & App Store. Αν υποθέσουμε ότι έχετε ήδη συνδεθεί στον λογαριασμό στον οποίο θέλετε να αλλάξετε τη χώρα, πατήστε το email σας Apple ID. Θα εμφανιστεί ένα μενού με πολλές επιλογές. Πατήστε την επιλογή Προβολή λογαριασμού. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας ή πραγματοποιήστε έλεγχο ταυτότητας με Touch ID ή Face ID.

  Πώς να λάβετε την κατάσταση αποστολής και προβολής για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail

Στη συνέχεια, πατήστε Χώρα/Περιοχή. Η οθόνη Χώρα/Περιοχή έχει μόνο επιλογή. Αλλαγή χώρας ή περιοχής. Πατήστε το. Θα εμφανιστεί μια λίστα με τις υποστηριζόμενες χώρες. Επιλέξτε τη χώρα στην οποία θέλετε να αλλάξετε το Apple ID σας.

Θα σας εμφανιστεί μια νέα EULA την οποία πρέπει να αποδεχτείτε για να μπορέσετε να προχωρήσετε. Μόλις αποδεχτείτε την Άδεια Χρήσης, θα μεταφερθείτε στην οθόνη λεπτομερειών πληρωμής. Εδώ, επιλέξτε την επιλογή “Κανένα”, συμπληρώστε τη διεύθυνση της οδού για τη νέα χώρα (μπορείτε να την προσποιήσετε) και πατήστε “ολοκληρώθηκε”.

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται. Η αλλαγή επηρεάζεται αμέσως και είναι εξίσου εύκολο να την αλλάξετε ξανά. Η Apple πρόσθεσε πρόσφατα το Paypal ως τρόπο πληρωμής και αυτό από μόνο του επέτρεψε σε πολλούς χρήστες να αλλάξουν τη χώρα Apple ID τους. Ο λογαριασμός Paypal λειτουργούσε σε πολλές χώρες και περιοχές, επομένως χρησίμευε ως η έγκυρη μέθοδος πληρωμής που χρειαζόταν για την εναλλαγή χωρών.

  Τρόπος χρήσης του Κέντρου Ελέγχου σε Mac

Τώρα, η ανάγκη εισαγωγής έγκυρου τρόπου πληρωμής έχει καταργηθεί εντελώς. Αντίθετα, μπορείτε απλώς να επιλέξετε την επιλογή «Καμία» και είστε έτοιμοι.

Προσθήκη Τρόπου Πληρωμής

Εάν πρέπει να προσθέσετε έναν τρόπο πληρωμής αφού αλλάξετε τη χώρα του Apple ID, θα χρειαστείτε έναν τρόπο πληρωμής που να είναι έγκυρος στη χώρα με την οποία είναι πλέον συνδεδεμένο το Apple ID σας. Η Apple έχει διευκολύνει την αλλαγή της χώρας Apple ID, αλλά δεν μπορεί να αλλάξει τις απαιτήσεις για έγκυρη μέθοδο πληρωμής. Χωρίς έγκυρη μέθοδο πληρωμής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Apple ID σας για λήψη μόνο δωρεάν εφαρμογών.

  Πώς να προεγγραφείτε στο Tekken Mobile

Προτού η Apple επιτρέψει στους χρήστες να αλλάξουν τη χώρα Apple ID αμέσως, οι χρήστες έπρεπε να δημιουργήσουν ξεχωριστούς λογαριασμούς για κάθε κατάστημα χώρας από την οποία ήθελαν να κάνουν λήψη εφαρμογών. Ο μόνος τρόπος να αποφύγετε αυτό ήταν να έχετε έναν έγκυρο τρόπο πληρωμής για τη χώρα στην οποία μεταβαίνατε.

Τώρα το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να φροντίσει η Google και να αφήσει τους χρήστες Android να κάνουν το ίδιο για το Google Play store.