Πώς να αλλάξετε τη γλώσσα στο Microsoft Word

Εάν πληκτρολογείτε σε διαφορετική γλώσσα, ίσως θέλετε να αλλάξετε και τη διεπαφή του Word σε αυτήν τη γλώσσα. Είτε θέλετε να αλλάξετε τη γλώσσα επεξεργασίας, τα εργαλεία ελέγχου ή ακόμα και τη διεπαφή χρήστη, το Word έχει τον τρόπο.

Προσθήκη πακέτων γλωσσών για το Office

Το πρώτο πράγμα που θα θέλετε να κάνετε είναι προσθέστε ένα πακέτο αξεσουάρ γλώσσας για τη γλώσσα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Αυτά τα πακέτα γλωσσών είναι εντελώς δωρεάν και είναι διαθέσιμα για αρχιτεκτονική 32 bit ή 64 bit.

Μόλις μεταβείτε στη σελίδα του πακέτου αξεσουάρ γλώσσας του Office, επιλέξτε την έκδοση του Office που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή. Θα βρείτε τις τρεις διαθέσιμες καρτέλες στο “Βήμα 1: Εγκατάσταση του πακέτου αξεσουάρ γλώσσας”.

  Πώς να επιλέξετε πολλά πλακίδια στην οθόνη έναρξης των Windows 8.1 Ενημέρωση 1

Από την αναπτυσσόμενη λίστα, επιλέξτε τη γλώσσα που θέλετε. Θα πάμε με τα Ιαπωνικά σε αυτό το παράδειγμα.

Αφού επιλεγεί, οι λεπτομέρειες του πακέτου γλώσσας εμφανίζονται παρακάτω. Στη δεξιά πλευρά του παραθύρου, επιλέξτε τη λήψη που αντιστοιχεί στην αρχιτεκτονική που εκτελείτε στα Windows.

Θα σας ζητηθεί τώρα να επιλέξετε τη θέση για τη λήψη της εφαρμογής. Κάντε το και μετά αποθηκεύστε. Στη συνέχεια, εντοπίστε και ανοίξτε την εφαρμογή. Στη συνέχεια, το Office θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία εγκατάστασης.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά, οπότε να είστε υπομονετικοί.

Για να βεβαιωθείτε ότι το πακέτο γλώσσας εγκαταστάθηκε σωστά, ανοίξτε το Word και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Επιλογές” στο κάτω μέρος του αριστερού παραθύρου. (Εάν έχετε ανοιχτό ένα έγγραφο στο Word, θα πρέπει πρώτα να κάνετε κλικ στο μενού “Αρχείο” και μετά στο “Επιλογές”.

  Αυτή η σημαία Chrome ανακατευθύνει την αναζήτηση Cortana στην προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στα Windows 10

Θα εμφανιστεί το παράθυρο “Επιλογές Word”. Στο παράθυρο επιλογών στα αριστερά, επιλέξτε “Γλώσσα”.

Στην ενότητα “Επιλογή γλωσσών επεξεργασίας”, θα πρέπει να δείτε τις εγκατεστημένες γλώσσες σας.

Τώρα που το πακέτο γλωσσών εγκαταστάθηκε με επιτυχία, ας περάσουμε σε μερικές από τις διαθέσιμες ρυθμίσεις γλώσσας.

Ρύθμιση της γλώσσας επεξεργασίας και διόρθωσης

Στη λίστα των διαθέσιμων γλωσσών στην ενότητα “Επιλογή γλωσσών επεξεργασίας”, επιλέξτε τη γλώσσα που θέλετε. Στη συνέχεια, επιλέξτε το κουμπί “Ορισμός ως προεπιλογή” στα δεξιά.

Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σας ενημερώνει ότι η επιλεγμένη γλώσσα επεξεργασίας θα τεθεί σε ισχύ την επόμενη φορά που θα εκκινήσετε το Office. Σας προειδοποιεί επίσης ότι ορισμένες από τις ρυθμίσεις σας ενδέχεται να αλλάξουν, οπότε λάβετε υπόψη το. Εάν είστε εντάξει για να προχωρήσετε, επιλέξτε “Ναι”.

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται για να ρυθμίσετε τη γλώσσα επεξεργασίας και διόρθωσης. Εάν, ωστόσο, η γλώσσα λέει “Not Enabled” κάτω από το “Keyboard Layout”, κάντε κλικ στον σύνδεσμο και ακολουθήστε τις οδηγίες για την προσθήκη του πακέτου γλώσσας.

  Πώς να προσθέσετε και να προσαρμόσετε γραφικά στοιχεία στην αρχική οθόνη του iPad

Ρύθμιση των γλωσσών εμφάνισης και βοήθειας

Τώρα ήρθε η ώρα να αλλάξετε τη γλώσσα διεπαφής χρήστη του Word. Με αυτόν τον τρόπο θα αλλάξουν τα κουμπιά, τα μενού, τα χειριστήρια και οι ειδοποιήσεις βοήθειας.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στο παράθυρο “Επιλογές Word”. Αυτή τη φορά, βρείτε την ενότητα “Επιλογή γλώσσας εμφάνισης”. Εδώ θα δείτε δύο ξεχωριστά μενού: “Γλώσσα εμφάνισης” και “Γλώσσα βοήθειας”. Επιλέξτε τη γλώσσα που θέλετε και για τα δύο. Θα χρειαστεί επίσης να επιλέξετε «Ορισμός ως προεπιλογή» και για τα δύο. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο “OK”.

Τώρα θα σας ζητηθεί να επανεκκινήσετε το Office. Αυτό είναι απαραίτητο για να τεθεί σε ισχύ η νέα γλώσσα.

Κλείστε και ανοίξτε ξανά το Word για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά.

Είσαι έτοιμος!