Πώς να αλλάξετε την προεπιλεγμένη γλώσσα του Chrome

Το Google Chrome για Windows και το Chrome OS σάς επιτρέπουν να αλλάξετε τη γλώσσα διεπαφής χρήστη από περισσότερες από 100 διαθέσιμες γλώσσες. Επομένως, εάν θέλετε οι ρυθμίσεις και τα μενού του Chrome να εμφανίζονται σε άλλη γλώσσα, δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε την προεπιλεγμένη γλώσσα.

Οι χρήστες macOS, Linux, iPhone, iPad και Android πρέπει να αλλάξουν την προεπιλεγμένη γλώσσα του συστήματος για να ακολουθήσει η γλώσσα στο Chrome.

Χρησιμοποιούμε το Google Chrome στα Windows για αυτόν τον οδηγό. Ωστόσο, η αλλαγή της προεπιλεγμένης γλώσσας του Chrome στο Chrome OS είναι σχεδόν πανομοιότυπη.

  Πώς να δείτε την ημερομηνία λήξης ζωής του Chromebook σας

Το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε το Chrome, να κάνετε κλικ στο εικονίδιο του μενού και, στη συνέχεια, να κάνετε κλικ στο “Ρυθμίσεις”. Εναλλακτικά, μπορείτε να πληκτρολογήσετε chrome://settings/ στη γραμμή διευθύνσεών σας για να μεταβείτε απευθείας εκεί.

Μόλις μπείτε στο μενού Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος και κάντε κλικ στο “Για προχωρημένους”.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω λίγο ακόμα μέχρι να δείτε την επικεφαλίδα Γλώσσες. Κάντε κλικ στο “Γλώσσα” για να αναπτύξετε τη ρύθμιση.

Μόλις επεκταθεί η ρύθμιση, κάντε κλικ στις τρεις κουκκίδες δίπλα στη γλώσσα που προτιμάτε και, στη συνέχεια, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στην επιλογή “Εμφάνιση του Google Chrome σε αυτήν τη γλώσσα”.

  Πώς να αποθηκεύσετε μια ιστοσελίδα στο Chrome

Κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού και, στη συνέχεια, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα

Εάν θέλετε το Chrome να μεταφράσει μια σελίδα στο Διαδίκτυο σε μια συγκεκριμένη γλώσσα, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Προσφορά για μετάφραση σελίδων σε αυτήν τη γλώσσα”.

Εάν θέλετε να μεταφραστούν σελίδες και σε αυτήν τη γλώσσα, από το μενού, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα

Κάθε φορά που επισκέπτεστε μια σελίδα, το Chrome θα σας ζητήσει ένα μήνυμα που θα σας ρωτά εάν θέλετε να μεταφράσει τη σελίδα στη γλώσσα που επιλέξατε.

Εάν η γλώσσα στην οποία θέλετε να εμφανίζεται το Chrome δεν εμφανίζεται, κάντε κλικ στην επιλογή “Προσθήκη γλωσσών”.

Στο παράθυρο που εμφανίζεται, μπορείτε είτε να αναζητήσετε μια γλώσσα είτε να μετακινηθείτε στη λίστα και να επιλέξετε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα της. Αφού ελέγξετε όλες τις γλώσσες που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, κάντε κλικ στο “Προσθήκη” για να κλείσετε το παράθυρο.

  Πώς να ελέγξετε την αναπαραγωγή Chromecast YouTube από το Κέντρο Ελέγχου στο iOS

Βρείτε τη γλώσσα που προτιμάτε με το πλαίσιο αναζήτησης ή κάνοντας κύλιση στη λίστα, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα του και, στη συνέχεια, κάντε κλικ

Αφού επιλέξετε τη γλώσσα στην οποία θέλετε να εμφανίζεται το Chrome UI, πρέπει να επανεκκινήσετε το πρόγραμμα περιήγησης για να τεθούν σε ισχύ αυτές οι αλλαγές. Κάντε κλικ στην “Επανεκκίνηση”.

Αφού επιλέξετε τη γλώσσα ως προεπιλογή, επανεκκινήστε το Chrome όταν κάνετε κλικ

Μετά την επανεκκίνηση του Chrome, το πρόγραμμα περιήγησης θα ανοίξει στη γλώσσα που προτιμάτε. Εάν θέλετε να αλλάξετε το Chrome σε άλλη γλώσσα —ή να επιστρέψετε στην προηγούμενη— μεταβείτε στις ρυθμίσεις γλώσσας και επιλέξτε μια διαφορετική.