Πώς να αλλάξετε την εφαρμογή χάρτη στην Αναζήτηση Google στο iOS

Η Google διαθέτει μια πλήρη σειρά εφαρμογών και υπηρεσιών που μπορούν να χειριστούν τα πάντα, από βίντεο, κοινή χρήση αρχείων, χάρτες και email. Στην πραγματικότητα, κυριαρχεί στις περισσότερες από αυτές τις περιοχές. Οι Χάρτες Google, το Gmail, το YouTube, το Google Drive είναι μερικές μόνο από τις δημοφιλείς υπηρεσίες του. Επειδή έχει εφαρμογές για σχεδόν τα πάντα, έχει χτίσει ένα οικοσύστημα γύρω από αυτές. Οι εφαρμογές της Google προτιμούν να χρησιμοποιούν άλλες εφαρμογές Google. Τούτου λεχθέντος, δεν έχει τόση ευελιξία στο iOS. Η εφαρμογή Gmail για παράδειγμα άρχισε πρόσφατα να δίνει στους χρήστες την επιλογή να επιλέξουν το πρόγραμμα περιήγησης που θέλουν να χρησιμοποιήσουν. Η εφαρμογή Αναζήτηση Google, από μια πρόσφατη ενημέρωση, σας δίνει πλέον την επιλογή να αλλάξετε την εφαρμογή χάρτη στην Αναζήτηση Google.

  Πώς λειτουργούν τα γραφικά στοιχεία της αρχικής οθόνης του iPhone στο iOS 14

Αυτή είναι μια νέα δυνατότητα, επομένως θα πρέπει να ενημερώσετε την Αναζήτηση Google στην πιο πρόσφατη έκδοση. Αυτό δεν θα επηρεάσει σε καμία περίπτωση τις προτιμήσεις της εφαρμογής χάρτη στο Chrome για iOS (αν το έχετε εγκαταστήσει). Το Chrome για iOS θα εξακολουθεί να είναι προεπιλεγμένο στους Χάρτες Google.

Εφαρμογή χάρτη στην Αναζήτηση Google

Ενημερώστε και ανοίξτε την εφαρμογή Αναζήτηση Google. Μεταβείτε στην αρχική οθόνη της εφαρμογής και πατήστε το κουμπί του οδοντωτού τροχού επάνω αριστερά. Στην οθόνη Ρυθμίσεις, πατήστε “Ρύθμιση εφαρμογής Google”.

Μπορείτε να επιλέξετε μία από τις τρεις εφαρμογές. Χάρτες Google, Waze ή Χάρτες Apple. Από προεπιλογή, η Αναζήτηση Google χρησιμοποιεί τους Χάρτες Google, επομένως επιλέξτε μία από τις δύο άλλες εφαρμογές. Οι Χάρτες της Apple είναι μια προεπιλεγμένη εφαρμογή στο iOS, αλλά θα πρέπει να κάνετε λήψη του Waze εάν αυτό θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

  Η φωτογραφική μηχανή Photo Sphere της Google τραβάει φωτογραφίες 360 μοιρών και τις μεταφορτώνει στους χάρτες [iOS]

Μπορείτε να ορίσετε μια προεπιλεγμένη εφαρμογή χαρτών ή μπορείτε να ρωτήσετε την Αναζήτηση Google κάθε φορά ποια εφαρμογή θα χρησιμοποιήσετε. Εάν θέλετε να σας ρωτά ποια εφαρμογή να χρησιμοποιείτε κάθε φορά που αγγίζετε έναν χάρτη στα αποτελέσματα αναζήτησης, ενεργοποιήστε την επιλογή “Ρωτήστε με ποια εφαρμογή να χρησιμοποιώ κάθε φορά”. Εάν θέλετε να ορίσετε μια προεπιλεγμένη εφαρμογή, απενεργοποιήστε αυτήν την επιλογή και επιλέξτε την εφαρμογή που προτιμάτε.

Εάν ανησυχείτε για τη χρήση των Χαρτών της Apple, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν σας προτείνει πλέον να απομακρύνεστε από γέφυρες όταν σας βοηθά να φτάσετε σε έναν προορισμό. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι Χάρτες της Apple στο iOS 11 σας δίνουν τώρα λεπτομερείς χάρτες για εμπορικά κέντρα, κάτι που δεν κάνουν ούτε οι Χάρτες Google ούτε το Waze. Ο αριθμός των εμπορικών κέντρων και των εμπορικών κέντρων που υποστηρίζει είναι περιορισμένος αυτή τη στιγμή, αλλά είναι ένας καλός λόγος για να μεταβείτε σε διαφορετική εφαρμογή.

  Πώς λειτουργεί η σκοτεινή λειτουργία του iOS 13 στο iPhone και το iPad σας

Ίσως η Google σύντομα να επιτρέψει στους χρήστες να επιλέξουν ποια εφαρμογή χαρτών θα χρησιμοποιήσουν στο Chrome και για iOS. Τέτοιες αλλαγές αργούν να έρθουν σε οποιοδήποτε προϊόν Google για iOS.