Πώς να αλλάξετε τα χειριστήρια ανίχνευσης αυτιού και πατήματος του AirPod σας

Με το να μην περιλαμβάνει κουμπιά, η Apple έκανε τη διεπαφή για τα AirPods ανύπαρκτη. Αλλά αυτό είναι καλό γιατί είναι γεμάτοι αισθητήρες, ώστε να γνωρίζουν πότε είναι στα αυτιά σας και πότε τους χτυπάτε δύο φορές. Και μπορείτε να ρυθμίσετε όλα αυτά τα πράγματα.

Οι αισθητήρες που είναι ενσωματωμένοι σε κάθε ζευγάρι AirPods επιτρέπουν ορισμένες εξαιρετικές δυνατότητες. Για παράδειγμα, εκτός συσκευασίας (και από προεπιλογή), η Αυτόματη ανίχνευση αυτιού σημαίνει ότι τα AirPods θα ξεκινήσουν την αναπαραγωγή ήχου όταν τα βάζετε στα αυτιά σας. Πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα διακόπτοντας αυτόν τον ήχο όταν τα βγάλετε ξανά έξω και και τα δύο αυτά πράγματα μπορεί να είναι υπέροχα αν δεν θέλετε να ψάξετε με το iPhone, το iPad ή το Mac σας για να σταματήσετε τον ήχο σας.

Αν και είναι βολικό μερικές φορές, η αυτόματη ανίχνευση αυτιού μπορεί να εμποδίσει. Ένα παράδειγμα μπορεί να είναι εάν ακούτε μουσική αλλά θέλετε να βγάλετε ένα AirPod για να ακούσετε κάποιον ή ίσως να λάβετε μια ανακοίνωση στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Με ενεργοποιημένη την Αυτόματη ανίχνευση αυτιού, ο ήχος σας θα σταματήσει. Εάν δεν θέλετε να συμβεί αυτό, αλλά αντίθετα ο ήχος συνεχίζει να παίζει στο άλλο σας αυτί, τότε πρέπει να απενεργοποιήσετε εντελώς τη λειτουργία.

  Πώς να εγκαταστήσετε ένα κουδούνι βίντεο

Υπάρχουν περισσότερα για το πώς λειτουργούν και οι αισθητήρες των AirPods για εσάς. Αναφέραμε προηγουμένως ότι δεν έχουν κουμπιά πάνω τους, οπότε πώς μπορείτε να κάνετε κάτι τόσο απλό όπως το να παραλείψετε ένα κομμάτι; Χτυπάς δύο φορές το αυτί σου, έτσι. Αυτό το διπλό πάτημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μερικά διαφορετικά πράγματα, όπως να ζητήσετε βοήθεια από τη Siri ή να θέσετε σε παύση τη μουσική σας. Η Apple ορίζει ορισμένες από αυτές τις ενέργειες από προεπιλογή, αλλά αν θέλετε να κάνετε τις δικές σας επιλογές για το τι πρέπει να κάνει ένα διπλό πάτημα, μπορείτε.

  Πώς να δημιουργήσετε και να εκτυπώσετε ετικέτες στο Microsoft Word

Θα εξηγήσουμε πώς να τα κάνουμε όλα αυτά παρακάτω, αλλά ας ξεκινήσουμε πρώτα με την ανίχνευση αυτιού.

Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη ανίχνευση αυτιού

Για να ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι τα AirPods σας είναι ενεργά στο iPhone ή το iPad σας και, στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Στη συνέχεια, πατήστε “Bluetooth”.

Βρείτε την καταχώριση για τα AirPods σας και πατήστε το εικονίδιο “i” δίπλα της.

Τέλος, αλλάξτε το διακόπτη για την Αυτόματη ανίχνευση αυτιού στη θέση “Off”.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό. Εάν αλλάξετε γνώμη και θέλετε να ενεργοποιήσετε ξανά την Αυτόματη ανίχνευση αυτιού, αλλάξτε αυτήν την εναλλαγή στη θέση “Ενεργοποίηση”.

Πώς να αλλάξετε τις ενέργειες με διπλό πάτημα

Κάθε ένα από τα AirPods σας διαθέτει αισθητήρες, ώστε να γνωρίζουν όχι μόνο πότε βρίσκονται στα αυτιά σας, αλλά και πότε τα πατάτε δύο φορές. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αντιστοιχίσετε μια διαφορετική ενέργεια με διπλό πάτημα είτε στο αριστερό είτε στο δεξί αυτί σας. Αυτές οι ενέργειες περιλαμβάνουν επίκληση του Siri, παράβλεψη κομματιών και πολλά άλλα.

  Πώς να παρακολουθήσετε το υψηλό Ping στα Windows 10

Για να ξεκινήσετε και με τα AirPods σας ενεργά στο iPhone ή το iPad σας, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Στη συνέχεια, πατήστε “Bluetooth”.

Βρείτε την καταχώριση για τα AirPods σας και πατήστε το εικονίδιο “i” δίπλα της.

Πατήστε “Αριστερά” ή “Δεξιά” ανάλογα με το AirPod για το οποίο θέλετε να αλλάξετε την ενέργεια διπλού αγγίγματος.

Τέλος, πατήστε την ενέργεια που θέλετε να εφαρμόσετε.

Εάν προτιμάτε να μην εφαρμόζεται καμία ενέργεια όταν πραγματοποιείται διπλό πάτημα, πατήστε “Απενεργοποίηση”.

Μπορείτε να δοκιμάσετε τις ενέργειες που εφαρμόσατε πρόσφατα πατώντας δύο φορές ένα AirPod ενώ είναι στο αυτί σας.