Πώς να αλλάξετε συσκευές εξόδου ήχου σε Mac

Εάν δεν ακούτε τον ήχο του συστήματος από μια συγκεκριμένη συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο Mac σας—όπως μια οθόνη με ενσωματωμένα ηχεία, μια συσκευή Bluetooth ή μια διεπαφή ήχου USB— ήρθε η ώρα να ελέγξετε τις ρυθμίσεις της συσκευής εξόδου ήχου. Να πώς.

Πρώτα, κάντε κλικ στο μενού Apple στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε “Προτιμήσεις συστήματος”.

Στις Προτιμήσεις συστήματος, κάντε κλικ στο “Ήχος”.

Στο παράθυρο προτιμήσεων “Ήχος”, κάντε κλικ στο κουμπί “Έξοδος”.

Στις Προτιμήσεις εξόδου, θα δείτε μια λίστα με συνδεδεμένες και αναγνωρισμένες συσκευές εξόδου ήχου. Κάντε κλικ στην καταχώριση για τη συσκευή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και ο ήχος του συστήματος θα δρομολογηθεί σε αυτήν τη συσκευή.

  Τι είναι η «Κρυπτογράφηση Στρατιωτικού Βαθμού»;

Επίσης, εάν έχετε ενεργοποιήσει την “Εμφάνιση έντασης στη γραμμή μενού” στις προτιμήσεις ήχου, μπορείτε επίσης να κάνετε γρήγορη εναλλαγή μεταξύ συσκευών εξόδου ήχου κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του ηχείου στη γραμμή μενού σας.

Καθώς αλλάζετε συσκευές εξόδου ήχου, ενδέχεται να παρατηρήσετε ότι ορισμένες από τις συσκευές δεν υποστηρίζουν τον έλεγχο της έντασης ήχου εξόδου μέσω macOS (μέσω των ρυθμιστικών του λογισμικού ή των κουμπιών έντασης ήχου στο πληκτρολόγιο). Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε την ένταση του ήχου αυτής της συσκευής χρησιμοποιώντας ένα στοιχείο ελέγχου στην ίδια τη συσκευή—όπως ένα κουμπί, ένα ρυθμιστικό ή κουμπιά.

  Πώς να ζευγαρώσετε και να διαμορφώσετε το Apple Pencil σας (2ης γενιάς)

Αντιμετώπιση προβλημάτων εξόδου ήχου Mac

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη δρομολόγηση του ήχου σε μια συσκευή που συνδέεται μέσω Bluetooth (όπως AirPods ή ηχεία Bluetooth), ανοίξτε τις Προτιμήσεις συστήματος, κάντε κλικ στο «Bluetooth» και βεβαιωθείτε ότι η συσκευή είναι συνδεδεμένη αυτήν τη στιγμή.

Εάν η ενοχλητική συσκευή είναι μια διεπαφή ήχου USB, ελέγξτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή για τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης Mac. Ίσως χρειαστεί να τα εγκαταστήσετε για να αναγνωριστεί η συσκευή στο Mac σας. Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό καλώδιο USB για να συνδέσετε τη συσκευή στο Mac σας. Τα καλώδια USB μερικές φορές γίνονται ελαττωματικά.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα πρότυπο Google Slides

Και με τόσες πολλές οθόνες που περιλαμβάνουν ηχεία αυτές τις μέρες, είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι κάθε οθόνη τα έχει ενσωματωμένα, αλλά πολλές όχι. Ελέγξτε τις προδιαγραφές της οθόνης σας για να δείτε εάν περιλαμβάνεται η έξοδος ήχου. Εάν όχι, ίσως χρειαστεί να συνδέσετε εξωτερικά ηχεία στο Mac σας για να ακούτε ήχο σε άνετο επίπεδο.

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, δοκιμάστε να ενημερώσετε το λογισμικό του Mac σας ή να επανεκκινήσετε το σύστημα, και τα δύο μπορούν να λύσουν ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων ήχου που σχετίζονται με το λογισμικό. Καλή τύχη!