Πώς να αλλάξετε άξονες γραφήματος στα Φύλλα Google

Όταν δημιουργείτε γραφήματα ή γραφήματα στα Φύλλα Google, δεν χρειάζεται να τηρείτε την προεπιλεγμένη διάταξη. Τα Φύλλα Google θα προσπαθήσουν να επιλέξουν αυτόματα τους άξονες X και Y, τους οποίους ίσως θέλετε να αλλάξετε ή να αλλάξετε.

Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να ανοίξετε το δικό σας Φύλλα Google υπολογιστικό φύλλο και επιλέξτε το γράφημα ή το γράφημα. Με επιλεγμένο το γράφημά σας, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Επεξεργασία του γραφήματος» από το αναπτυσσόμενο μενού.

Σε ένα επιλεγμένο γράφημα Φύλλων Google, πατήστε το εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες και, στη συνέχεια, πατήστε το

Εναλλακτικά, κάντε δεξί κλικ στο γράφημά σας και επιλέξτε την επιλογή «Εύρος δεδομένων» από το αναδυόμενο μενού.

Σε ένα γράφημα Φύλλων Google, κάντε δεξί κλικ και πατήστε

Και οι δύο επιλογές θα εμφανίσουν τον πίνακα “Επεξεργασία γραφήματος” στη δεξιά πλευρά, όπου μπορείτε να αλλάξετε το στυλ και τις ρυθμίσεις δεδομένων για το γράφημά σας.

  Γιατί να κάνετε έναν έλεγχο ιστορικού στον εαυτό σας; Εδώ είναι τι θα μάθετε

Κάτω από την καρτέλα “Ρύθμιση”, θα δείτε τις στήλες που χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή για τους άξονες X και Y κάτω από τις επιλογές “Axis X” και “Series”. Η πρώτη στήλη που αναφέρεται στη “Σειρά” χρησιμοποιείται για τον άξονα Υ.

Οι άξονες που χρησιμοποιούνται για ένα γράφημα Φύλλων Google θα παρατίθενται κάτω από το

Εάν θέλετε να τα αλλάξετε, μπορείτε να το κάνετε με μη αυτόματο τρόπο, αλλάζοντας τις ετικέτες στις επιλογές “X-axis” και “Series”.

Για παράδειγμα, ένα γράφημα παρακάτω δείχνει τις πωλήσεις προϊόντων συσκευών υπολογιστών, με τις τιμές και τις ημερομηνίες πωλήσεων να εμφανίζονται. Οι τιμές χρησιμοποιούνται επί του παρόντος για τον άξονα Χ, ενώ οι ημερομηνίες πώλησης χρησιμοποιούνται για τον άξονα Υ.

Για να αλλάξετε αυτά τα δεδομένα, κάντε κλικ στην τρέχουσα στήλη που αναφέρεται ως “άξονας X” στον πίνακα “Επεξεργαστής γραφήματος”. Αυτό θα εμφανίσει τη λίστα των διαθέσιμων στηλών στο σύνολο δεδομένων σας σε ένα αναπτυσσόμενο μενού.

Επιλέξτε την τρέχουσα ετικέτα άξονα Υ για να αντικαταστήσετε την υπάρχουσα ετικέτα άξονα Χ από αυτό το μενού. Σε αυτό το παράδειγμα, η “Ημερομηνία πώλησης” θα αντικαταστήσει την “Τιμή” εδώ.

  Πώς να ελέγξετε εάν ένας ιστότοπος εξορύσσει κρυπτονομίσματα

Εάν τα δεδομένα είναι σωστά, αυτό θα σας αφήσει με ένα γράφημα που έχει τα ίδια δεδομένα που εμφανίζονται με τους άξονες X και Y. Θα χρειαστεί να επαναλάβετε αυτά τα βήματα για την πρώτη στήλη που αναφέρεται στην κατηγορία “Σειρά” για να αντικαταστήσετε τον άξονα Υ στη συνέχεια.

Σε αυτήν την περίπτωση, αντικαθιστώντας το “Date Solid” (η τρέχουσα ετικέτα του άξονα Y και της νέας ετικέτας του άξονα X) στην περιοχή “Series” με τη στήλη “Price” (η αρχική ετικέτα του άξονα X) από το αναπτυσσόμενο μενού.

Για να αλλάξετε τον άξονα Υ σε ένα γράφημα Φύλλων Google, επιλέξτε την πρώτη στήλη που εμφανίζεται κάτω από το

Εάν οι στήλες παρέχουν σωστά δεδομένα για να σχηματίσουν τους άξονες X και Y του γραφήματος σας, το γράφημά σας θα ενημερωθεί για να δείξει ότι οι άξονες έχουν αλλάξει.

  Πώς να προσθέσετε διαφάνεια σε οποιοδήποτε παράθυρο και να το καρφιτσώσετε στην κορυφή

Για αυτό το παράδειγμα γραφήματος, η στήλη “Τιμή” εμφανίζεται πλέον στον κατακόρυφο άξονα Υ στα αριστερά, ενώ η στήλη “Ημερομηνία πώλησης” (με ημερομηνίες πωλήσεων) εμφανίζεται στον οριζόντιο άξονα Χ στο κάτω μέρος.

Εάν οι στήλες που έχετε επιλέξει είναι λανθασμένες, μπορείτε να τις αφαιρέσετε εντελώς από το γράφημά σας κάνοντας κλικ στο εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες δίπλα σε μια στήλη που αναφέρεται στις κατηγορίες “X-Axis” ή “Series” και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στην επιλογή “Κατάργηση” από το αναπτυσσόμενο μενού.

Για να αφαιρέσετε μια ετικέτα από ένα γράφημα στα Φύλλα Google, κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες δίπλα σε μια στήλη που παρατίθεται κάτω από το

Αφού διαγράψετε μια στήλη από τους άξονες X ή Y, θα πρέπει να την προσθέσετε ξανά κάνοντας κλικ στο πλαίσιο “Προσθήκη άξονα X” ή “Προσθήκη σειράς” και, στη συνέχεια, επιλέγοντας μια νέα στήλη από το αναπτυσσόμενο μενού μενού.

Κάντε κλικ

Στη συνέχεια, θα ενημερώσει το γράφημά σας για να εμφανίσει τον νέο άξονα X ή Y χρησιμοποιώντας τα δεδομένα που επιλέξατε.