Πώς να ακούσετε τη μουσική συλλογή σας Plex στην επιφάνεια εργασίας Linux

Ο διακομιστής Plex Media είναι εξαιρετικός για τη διαχείριση των ταινιών και των τηλεοπτικών εκπομπών σας. Ωστόσο, γνωρίζατε επίσης ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φιλοξενήσετε και τα προσωπικά σας αρχεία μουσικής; Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς να επωφεληθείτε από το Plex για να ακούσετε τη δική σας προσωπική συλλογή μουσικής από τον διακομιστή σας στον επιτραπέζιο υπολογιστή Linux

Σημείωση: Αυτός ο οδηγός απαιτεί εγκατάσταση διακομιστή Plex Media. Εάν δεν έχετε ήδη ρυθμίσει ένα, ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με το θέμα και ανεβάστε τη μουσική σας συλλογή στο plex πριν επιχειρήσετε αυτόν τον οδηγό. Θα χρειαστείτε επίσης ένα Plex Pass.

Εγκατάσταση του PlexAmp σε Linux

Το PlexAmp πρέπει να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας Linux για να το χρησιμοποιήσετε για την αναπαραγωγή της αγαπημένης σας μουσικής Plex από την επιφάνεια εργασίας Linux. Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε το PlexAmp να λειτουργεί στον υπολογιστή σας Linux: Flatpak και AppImage.

Για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού. Για να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας, πατήστε Ctrl + Alt + T στο πληκτρολόγιο ή αναζητήστε το τερματικό στο μενού της εφαρμογής και ανοίξτε το με αυτόν τον τρόπο.

  Οι 4 καλύτεροι πελάτες Github για Linux

Όταν το παράθυρο του τερματικού είναι ανοιχτό και έτοιμο για χρήση, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες εγκατάστασης για να λειτουργήσει η εφαρμογή PlexAmp.

Οδηγίες εγκατάστασης Flatpak

Το Flatpak είναι ο καλύτερος τρόπος εγκατάστασης του PlexAmp σε Linux. Προσφέρει τακτικές ενημερώσεις και δεν χρειάζεται να ασχολείστε με τα πακέτα AppImage με δυνατότητα λήψης. Για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση, θα πρέπει να ρυθμίσετε το χρόνο εκτέλεσης του Flatpak.

Για να ρυθμίσετε το χρόνο εκτέλεσης του Flatpak, εγκαταστήστε το πακέτο “flatpak” στον υπολογιστή σας. Εάν δεν μπορείτε να καταλάβετε πώς να εγκαταστήσετε το χρόνο εκτέλεσης του Flatpak, ακολουθήστε τον αναλυτικό οδηγό μας για το θέμα.

Όταν ρυθμίσετε το χρόνο εκτέλεσης Flatpak, χρησιμοποιήστε την εντολή remote-add flatpak για να προσθέσετε το χώρο αποθήκευσης εφαρμογών Flathub στο σύστημά σας. Αυτό το αποθετήριο θα σας επιτρέψει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή PlexAmp.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Τώρα που το αποθετήριο λογισμικού προστέθηκε στο σύστημά σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή PlexAmp στο σύστημά σας χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή εγκατάστασης flatpak.

flatpak install flathub com.plexamp.Plexamp

Οδηγίες εγκατάστασης AppImage

Εάν δεν έχετε πρόσβαση στο Flatpak στον υπολογιστή σας Linux, ο επόμενος καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το PlexAmp στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας είναι να κατεβάσετε το αρχείο AppImage απευθείας στον υπολογιστή σας και να το εκτελέσετε.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την εντολή chmod στο Linux

Τα αρχεία AppImage είναι εξαιρετικά στο Linux, αν και δεν αρέσει σε όλους να τα χρησιμοποιούν. Ουσιαστικά, είναι σαν τα αρχεία EXE των Windows. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε την εφαρμογή PlexAmp να λειτουργεί.

Αρχικά, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας. Μόλις ανοίξει, χρησιμοποιήστε την εντολή wget για να κάνετε λήψη του πιο πρόσφατου PlexAmp AppImage στον υπολογιστή σας.

wget https://plexamp.plex.tv/plexamp.plex.tv/desktop/Plexamp-3.5.0.AppImage

Αφού το κατεβάσετε, δημιουργήστε έναν νέο φάκελο στον αρχικό σας φάκελο με το όνομα “AppImages”. Αυτός ο φάκελος είναι ο χώρος όπου θα διατηρήσετε το PlexAmp στο σύστημά σας.

mkdir -p ~/AppImages

Μετακινήστε την εφαρμογή PlexAmp στον νέο φάκελο χρησιμοποιώντας την εντολή mv.

mv Plexamp-3.5.0.AppImage ~/AppImages/

Στη συνέχεια, εισαγάγετε τον νέο φάκελο χρησιμοποιώντας CD και χρησιμοποιήστε την εντολή chmod για να ενημερώσετε τα δικαιώματα της εφαρμογής.

cd ~/AppImages/
sudo chmod +x Plexamp-3.5.0.AppImage

Τέλος, εκτελέστε την εφαρμογή με την παρακάτω εντολή. Εναλλακτικά, ανοίξτε τη διαχείριση αρχείων Linux και κάντε διπλό κλικ στο αρχείο PlexAmp AppImage.

./Plexamp-3.5.0.AppImage

Ακούγοντας μουσική με το PlexAmp

Για να ακούσετε μουσική με το PlexAmp, ξεκινήστε εκκινώντας την εφαρμογή στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας Linux. Μπορείτε να εκκινήσετε την εφαρμογή αναζητώντας “PlexAmp” στο μενού της εφαρμογής σας. Μόλις ανοίξει η εφαρμογή, θα δείτε την οθόνη σύνδεσης.

  8 πράγματα που πρέπει να κάνετε μετά την εγκατάσταση του Linux Mint 19

Χρησιμοποιώντας την οθόνη σύνδεσης, εισαγάγετε τα διαπιστευτήριά σας Plex. Ή, εάν είστε ήδη συνδεδεμένοι στο Plex με το πρόγραμμα περιήγησής σας στο Linux, κάντε κλικ στο κουμπί “Σύνδεση με το πρόγραμμα περιήγησης”.

Κατά τη σύνδεση, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε μια βιβλιοθήκη. Για να επιλέξετε μια βιβλιοθήκη, απλώς πάρτε το ποντίκι σας, κάντε κλικ στη μουσική συλλογή σας (όπως εμφανίζεται στο PlexAmp) και επιλέξτε την. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί «Συνέχεια» για να μεταβείτε στην επόμενη σελίδα.

Όταν κάνετε κλικ στο κουμπί συνέχεια, θα δείτε το PlexAmp “Home”. Αυτό το “Home” μοιάζει πολύ με αυτό που θα βλέπατε στο Spotify ή σε άλλες μουσικές εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι σήμερα.

Για να ακούσετε ένα τραγούδι, μπορείτε να δείτε τις πρόσφατες αναπαραγωγές σας ή την ενότητα που προσθέσατε πρόσφατα. Εναλλακτικά, κάντε κλικ στο πλαίσιο «αναζήτηση», για να εντοπίσετε αυτό που θέλετε να ακούσετε. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο εικονίδιο μουσικής δίπλα στο εικονίδιο της αρχικής σελίδας για να προβάλετε τους καλλιτέχνες, τα τραγούδια και τα άλμπουμ σας σε μια συλλογή.

Εφαρμογή PlexAmp για κινητά

Σε αυτόν τον οδηγό, εξετάζουμε πώς να χρησιμοποιήσετε το PlexAmp στην επιφάνεια εργασίας Linux για να ακούσετε τη συλλογή πολυμέσων Plex. Τούτου λεχθέντος, το PlexAmp είναι επίσης διαθέσιμο σε iOS και Android.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή PlexAmp για κινητά, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους.